pomidorowa

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |
Mam ogromna prosbe. Czy ktos moze mi wytlumaczyc jak zrobic pomidorowa we wloszech? Jak nie zjem pomidorowej z ryzem to oszaleje...
Prosze...
Juz raz zrobilam, ale nawet pies nie chcial zjesc:((
Czyli jaki przecier itd... Za pierwszym razem uzylam passaty:(
No i co ze smietana? Jak wleje ta slodka z SISA to znowu nikt nie zje.
ugotuj sobie wywar z jarzyn na rosole potem odcedz rosol od warzyw i do rosolu dodaj przecier pomidorowy bedzie to czysta pomidorowa ktora mozesz podac z pasta jezeli chcesz zabielana to zmieszaj smietane z maka dobrze rozetrzyj i wlej na gotujaca sie zupe zagotuj i smacznego ale czysta pomidorowa jest smaczniejsza powodzenia:)
ale ja juz tak robilam i nic nie wyszlo. Mysle, ze dalam zly przecier. Chcialabym tez rozwiazac problem smietany. Moze jest jakis sposob na slodka wloska smietane. Kefiru nie znalazlam, a moze jogurt naturalny. Sama nie wiem, macie jakies pomysly???
jak nie zrobie tej pomidorowej, to bede miala depresje
Jest ktos, kto pomoze???
Acti ma racje, mozna kupic przecier-koncentrat pomidorowy,ja np. kupuje taki w tubce; smak taki sam jak ten co kupuje w Polsce. Smietana tez jest taka jak w Polsce, nie tylko te slodkie.
Dzieki:)
Mam ten w tubce:))). A ktora jest taka sama jak w Polsce:((?
Acha, no i zapomnialam sie spytac Acti jakie warzywka:)? Marchewka, kawalek selera naciowego, cos jeszcze?
z reguly wloszczyzna sklada sie z marchewki,pietruszki,selera i pora.ja tez sie ostatnio nauczylam robic pomidorowa-ale tylko z ryzem!!!jednak na wywarze z braku czasu robie ja rzadko przewaznie na kostce rosolowej.zato dodaje duzooo marchewki-w pomidorowej musi byc marchewka uwazam:-))))
dzieki:))
Tez uwielbiam marchewke w pomidorowej:)))
A masz pomysl, co z ta smietana?
ja kupuje zawsze smietan ta z lodowki np.sole albo ala
no wiesz panna fresca
ja nie dodaje nigdy smietany,robie czystą.moja babcia uzywala smietany i jogurtu do zabielania,wiec jogurt jak najbardziej.tylko przed zmieszaniem z zupą do jogurt jak i do smietany trzeba wlac odrobine zupy bo inaczej sie zwaza.i to na tyle,nie wiem co moglabym jeszce dodac:-))
Slicznie dziekuje:))))
Dzisiaj juz zakopalam sie w ksiazkach, ale juz jutro robie pomidorowa:)))))
Dzieki za wskazowki, co do smietany:)))
To jeszcze raz Dziewczyny, Ogromne Dzieki:)))))
lepsza bedzie pomidorowa ze swiezych pomidorow albo pelati a potem tylko na koncu troche przecieru. bedzie smaczniejsza...do zabielania : jogurt albo crema di yogurt(jest w Conadzie).
dzieki Milli:)
A co z Twoja strona forumowego gotowania:))9?
to 9 to pomylka na klawiaturze:)
Jest mistrzem pomidorowej, dam ci taki przepis ze olaszejesz.
pisz na [email]
3/5 sie.
to w takim razie Pelipo ugotuj i daj nam wszystkim posmakować ;p
Racja, Polipo daj przepis wszystkim:)))
No to czekamy:))))
Sorki napisalam Polipo, a powinno byc Pelipo:))
no i gdzie ten przepis? narobiliscie tylko smaka:P:P
obejdziemy sie smakiem:-))))
no wlasnie:)
i co z tym przepisem???
wyPelipował nas... :)
nio:)!
U mnie garnek przyszykowany, warzywka kupione, kurczak na rosolek tez, a superprzepisu nie ma:(((
ja nawet koncentratu nie mam....ketchup moze byc?;);):P
Jeśli chcesz żeby ci sie naprawdę udała to zrób taka z torebki(Amino.Knorr.Delecta)albo taką gotową do podgrzania z kartonika.
A tak na poważnie.Wszystko jedno jest czy zrobisz na kostce bulionowej czy na wywarze miesnym,czy z koncentratu pomidorowego czy ze świezych pomidorów.Z keczupu niestety nie da sie zrobic pomidorowej.Najważniejsze aby było dużo marchewki bo pomidorowa musi miec karotkową słodycz.I trzeba włozyć w to swoje serce i dusze.
Ja zaprawiam zupy naturalnym jogurtem,czasami śmietana 12%.Do tego daję 1 zółtko,odrobinę mąki,trochę zimnej wody,szczypte soli i wszystko dokładnie mieszam żeby nie było grudek.Do tego wlewam trochę gorącej zupy jednocześnie mieszajac,wtedy sie nie zwazy jak wlejesz to wszystko do zupy(zapamiętaj zasade:do zimnego wlewa się gorące,do goracego zimne).
wyglada apetycznie...ale o pomidorowej w torebce to ja tu moge zapomniec....gdzie ja ten koncentrat mam kupic? i jak on sie nazywa po wlosku?....ufaa....ale fatyga i to tylko z powodu jednej zwyklej pomidorowej;):P
ja dzisiaj zrobilam pomidorowa, ale wyszla taka srednia. No nie bede narzekac, bo juz dwa talerze zjadlam:)
Uzylam koncentratu w tubce, ale nazwy nie pamietam, bo juz wyrzucilam oraz jogurt naturalny. Wywar zroblam na kurczaku z 3 marchewkami, polowka cebuli, pietruszka i sedanem. Wyszla troche za kwasna i ... sama nie wiem co jeszcze brakuje:(
To gdzie ten super przepis na wloskie warunki:))????
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia