Jeśli chcesz żeby ci sie naprawdę udała to zrób taka z torebki(Amino.Knorr.Delecta)albo taką gotową do podgrzania z kartonika.
A tak na poważnie.Wszystko jedno jest czy zrobisz na kostce bulionowej czy na wywarze miesnym,czy z koncentratu pomidorowego czy ze świezych pomidorów.Z keczupu niestety nie da sie zrobic pomidorowej.Najważniejsze aby było dużo marchewki bo pomidorowa musi miec karotkową słodycz.I trzeba włozyć w to swoje serce i dusze.
Ja zaprawiam zupy naturalnym jogurtem,czasami śmietana 12%.Do tego daję 1 zółtko,odrobinę mąki,trochę zimnej wody,szczypte soli i wszystko dokładnie mieszam żeby nie było grudek.Do tego wlewam trochę gorącej zupy jednocześnie mieszajac,wtedy sie nie zwazy jak wlejesz to wszystko do zupy(zapamiętaj zasade:do zimnego wlewa się gorące,do goracego zimne).