Podatek od zarobkow w internecie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Czy ktos sie orientuje jak we Wloszech zaplacic podatek od dochodow zagranicznych osiaganych przez internet?
Mam kilka stronek internetowych na ktorych wyswietlam reklamy Google. Google (z europejska siedziba glowna w Irlandii) co miesiac placi mi za to pieniadze przesylajac kwoty euro na moje konto we wloskim banku. Pytanie - jak sie rozliczyc z tych pieniedzy?
W Polsce sprawa jest prosta - jest PIT-53 na ktorym co miesiac wpisuje sie dochody osiagniete z zagranicy, a na koniec roku podatkowego sklada sie zbiorczy PIT-36. Nie trzeba do tego oczywiscie prowadzic zadnej firmy czy dzialalnosci gospodarczej.
Prosze o pomoc osoby znajace sie na wloskich podatkach.
Pozdrawiam!
Wiesz, nie koniecznie musisz się z tego rozliczać, nikt nie musi tego wiedzieć.
Po jednej dwóch wpłatach nikt się oczywiście nie dowie, ale pomyśl - po kilku latach jak się już tych wpłat uzbiera na mały samochód i ktoś się tym zainteresuje to może być problem. Przypomina mi się tu historia o sprzedawcach z Allegro, za których niedawno wziął się fiskus... Kto wie za co fiskus weźmie się za 3-5 lat.
Wloskie biura CAF - centri di assistenza fiscale - prowadza rozliczenia podatkowe dla obywateli - dowiedz sie w ktoryms z nich (jest ich sporo w kazdej miejscowosci).

« 

Kultura i obyczaje