kto mnie zaprosi? :)

Temat przeniesiony do archwium.
hej:)

dziwna sprawa w sumie...chciałabym spędzić wakacje we Włoszech i szukam osoby ,która by mnie przyjęła.nie chodzi mi tu o pobyt pro bono - zapłace za co trzeba.mam 18 lat i jestem zafascynowana Włochmi.uczę sie włoskiego od prawie dwóch lat.jeżeli ktoś byłby tak uprzejmy to prosze coś napisać w tym poście.bardzo dziękuję:)!
jezeli zalezyci nawyjezdzie do wloch sprobuj wyjechac na kurs jezykowy lub jako au pair. sa od tego sprawdzone agencje
właśnie jestem po przeszło dwu godzinnej szukaninie szkoł językowych we Włoszech ale ceny mnie przewróciły.Byłam w szkole językowej w Anglii ale cena nie była tak wysoka!chyba na au-pair jestem za młoda...a przynajmniej mnie rodzice nie puszczą...
Żeby być au pair trzeba mieć skończone 18 lat,mieć co najmniej średnie wykształcenie i chec wyjazdu na przynajmniej rok.
no więc chęci są ale wieku odpowiedniego nie mam..ogłaszały sie tu osoby,które przyjęłyby kogos w okresie letnim..ale ja mam dopiero niecałe 18 lat więc nie wiem czy ktoś sie znajdzie.dla mnie to nie ma znaczenia.jestem odpowiedzialna i rozsądna jak na swój wiek...dzięki za odpowiedzi..:) piszcie!
zdarzaja sie tez (chhoc rzdziej) ze poszukuje sie au pair na tzw okres wakacyjny (czyli okolo 3 miesiace od lipca do konca wrzesnia). Ja tak wyjechalam kiedys.
Albo poszukaj jakiegoś stazu ale tylko przez legalną agencje(ich legalnośc sprawdzisz w kazdym urzędzie pracy lub na stronie Min.Pracy-pamiętaj,ze legalna agencja nie pobiera zadnych opłat bo jej płaci pracodawca za znalezienie pracownika).I nie daj się złapać na lep,ze mozesz pracowac jako hostessa(we Włoszech hostessa to luksusowa prostytutka w lokalu)
tylko,że wyjazd na 2-3 miesiace jest mało opłacalny finansowo.Bo to co pobierze agencja au pair"zje"to co zarobisz.No,chyba że sama sobie znajdziesz rodzinkę ale to bywa ryzykowne.
wejdź na www.prakryki.com.pl,tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje dotyczace wyjazdu do róznych krajów.Jest tam ramka,klikasz na Włochy(są też inne kraje)i masz wiadomości,które ci się przydadza jesli chcesz tam jechać.
podam ci jeszcze jeden adres www.aupairpoland.com.pl
literówka
www.praktyki.com.pl
www.aupairpoland.com.pl
Temat przeniesiony do archwium.