Pokoje do wynajecia- Bolognia

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao a tutti!:) Mam pytanko. Musze wynajac pokoj , i zastanawiam sie kiedy ( w jakim miesiacu) jest najwiecej pokoi do wynajecia?? Czerwiec? TYlko ze nie szukam na 2-3 mc, i pozniej studenci wroca do swoich pokoi a ja bede musiala opuscic. Szukam camera singola za 250 euro na mc. Wiem,ze ciezko znalezc tak tanio singola ale sa:) Moze znacie kogos kto za fajna cene ma pokoj w Bologni do wynajecia?
TEN temat mnie takze interesuje. Od 1 lipca bede potrzebowala samodzielnego pokoju, najlepiej w poblizu Ospedale Maggiore w Bolonii.Jezeli ktos posiada informacje badz mozliwosci wynajmu i zechce pomoc to bede bardz bardzo wdzieczna.Z gory dziekuje.
Aiuto....:)
ciao,

pokoj w mieszkaniu ze studentami mozna znalesc prawie zawsze... wystarcz pojsc na uniwerek i poszukac ogloszenia. Studenci wyjezdzaja na wakacje, wiec w lipcu/sierpniu/wrzesniu bedzie wiecej miejsc. Tylko ze w sierpniu jest bardzo malo studentow wiec wlasciciele niektorych mieszkan wcale nie wynajmuja na ten okres. Co znaczy "nie szukam na 2-3 mc" ... a na ile szukasz??
To nie jest prawda ze "pozniej studenci wroca do swoich pokoi a ja bede musiala opuscic"... zreszta jeszcze zalezy od mieszkania.
Latwo jest znalesc pokoj tam na miejscu. Z polski bedzie trudniej.
czesc
studiuje tutaj i teraz bede zmieniac mieszkanie takze jestem dosc dobrze zorientowana szukaniu pokojow i cenach...singola za 250??????impossibile:)najlepszy miesiac na szukanie to czas po sesji,ktora konczy sie w lipcu, wtedy sie bronia,zdaja,nie zdaja, rezygnuja,wyjezdzaja...ogolnie migracja:)wtedy jest duzy wybor...no i we wrzesniu tez jeszcze.ale Ty chcesz wynajac na cale wakacje plus dalej po wakacjach czy jak?co to znaczy ze studenci wroca i bedziesz musiala opuscic?jak znajdziesz pokoj to to jest twoj pokoj na okres okreslony przy wynajmie,zazwyczaj chca na minimum 6 m-cy,ale to sie trzeba dogadac...teraz na razie nie ma ogloszen na wynajecie od czerwca,beda pewnie w maju to sie rozejrze,ale od razu mowie,NIE MA SINGOLA ZA 250;)ja tyle placilam za doppia na zadupiu plus oplaty, a to jest i tak norma:](jesli chcesz mieszkac w normalnych warunkach oczywiscie)
napisz mi dokladnie na jaki czas Cie interesuje,bo jeseli tylko na wakacje to moge Ci odstapic moj pokoj(zona san mamolo,o ile nie zmienie przed wakacjami,to jest doppia,ale moja wspolokatorka tez prawdopodobnie wyjedzie), bo wyjezdzam:)
pozdrawiam
norwegian,studiujesz w Bolonii?
tedesca,tak jak napisalam wczesniej do alisee,ja bede miala do wynajecia pokoj na wakacje,jezeli ktoras z was sie zdecyduje to zapraszam:)
buzka
Hej.To nie prawda ze nie ma singoli za 250 euro:) Wynajmowalam za tyle i to 10 min od centrum autobusem, i nie na zadupiu:) A bloki byly nowiutkie, mieszkanko sliczne i czyste!I na dodatek mialam nawet swoja lazienke cala nowa! Wiec to nie jest impossibile:) Wcale sie tak dobrze nie orientujesz widocznie. Kolezanka teraz znalazla tez pokoj jednoosobowy prawie w samym centrum Bologna i ma super warunki. Kto szuka tez znajdzie:) Teraz zdecydowalam ze bede szukac od lipca albo od wrzesnia,ze wzgledu na moj wyjazd do Polski.
napisalam Ci jakie ja mialam doswiadczenia,ja singola za 250 NIE WIDZIALAM..jezeli Tobie sie udalo-gratuluje...
Hej ja takze szukam pokoju do wynajecia w Bolonii! Interesuje mnie okres od lipca na poczatek do pazdziernika a pozniej sie zobaczy jak ze studiami bedzie..jak ktos bedzie cos wiedzial gdzie i za ile prosze o kontakt!pozdrawiam;)
ja mam pokój do wynajęcia na miesiące letnie... w centrum, jedynka kosztuje 280 eu.
Witam!
Zwracam się z prosbą:)))))
Chciałabym wynająć pokój dwuosobowy w Mediolanie, Bolonii badz Rzymie.Nie bardzo orientuje sie gdzie mozna szukać pokoi do wynajecia, prosze równiez o podanie mi adresy stron gdzie mogłambym cos przystepnego znalesc.
Witam!
Zwracam się z prosbą:)))))
Chciałabym wynająć pokój dwuosobowy w Mediolanie, Bolonii badz Rzymie.Nie bardzo orientuje sie gdzie mozna szukać pokoi do wynajecia, prosze równiez o podanie mi adresy stron gdzie mogłambym cos przystepnego znalesc.
WWW.BACCECA.IT LUB WWW.KIJIJIJI.IT
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka