palermo, pomozcie

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc. Jestem na urlopie dziekanskim i przyjechalam na Sycylie do mojej milosci. Minelo troche czasu, a ja jakos nie potrafie sie tu odnalesc. Poczatkowo myslalam ze to normalne. Co prawda zaczelam rozumiec juz Wloski ale z wyslowieniem sie mam nadal wielkie problemy(my z chlopakiem rozmawiamy po angielsku) Co gorsza nie mam stalego zajecia (tutaj moje braki jezykowe, jak tez strach mojego chlopaka i brak ufnosci gdyz on pochodzi z innego miasta niz Palermo) I tak powiedzmy...on ma tu mnie...w swoim miescie odwiedzamy razem rodzine...a ja mam nude i chyba powoli depresje Brak kontaktu z ludzmi uniemozliwia mi jakiekolwiek postepy, a nic co proponuje ja, nie jest dla mojego chlopaka wg. niego odpowiednie. mam tu spedzic rok.....i chcialabym go jakos pozytecznie spozytkowac Bede wdzieczna za porady lub przynajmniej.....jakikolwiek odzew gdyz doskwira mi rowniez samotnosc ( z nudow robie prezenty.......recznie i misternie zrobione moimi rekoma w zaciszu domowym) ale chyba jednak zaczyna mi brakowac ludzi Pozdrawiam
Znajdź sobie jakiś kurs włoskiego. Provincia di Palermo zawsze coś organizuje. Zwiedzaj - Palermo ma wiele do zaoferowania , architektura, zabytki, często są jakieś imprezy plenerowe. Wykorzystaj ten czas na naukę jezyka a na pewno znajdziesz pracę. Rozmawiaj po włosku nie przejmuj sie pomyłkami, po prostu mów. Sycylijczycy uwielbiają dyskusje. Ja potrafiłam godzinę kupowac kilo pomarańczy wdając się w pogawędke ze sprzedawcą i nauczyłam się języka bardzo szybko. Palermo to nie "dziki zachód", można bez obaw chodzic po ulicach ;-) Wyjdź do ludzi, nie daj się zamknąc w domu. Jeśli dasz mi email to napisze Ci gdzie są bezpłatne kursy włoskiego. Trzymaj się :-)
Witaj,
Ja jestem tutaj od pazdziernika z miesiaczna przerwa na swieta :)
Mama pewnie taka sama sytuacje jak ty, no moze za wyjatkiem wieku i faktem, iz ja po prostu swoich studiow nie skonczylam odkad poznalam mojego Tz :(
Nadal marze, by kiedys skonczyc je tutaj, Tez narazie nie pracuje i nudze sie niemilosiernie.
Czasem przyjezdzamy do Palermo, ogolnie mieszkamy w Agrigento a tak jak i Wy w weekendy jezdzimy do mamy mojego TZ do Trapani.
Odezwij sie jak nie masz z kims pogadac, moze ktores z tyhc miast jest Ci bliskie, to zawsze mozemy sie spotkac, bowiem masz racje, samotnosc potrafi tu doskwierac :(
Moj e-mail: [email]
Pozdrawiam serdecznie!!!
hej jeśli byłabyś tak miła to i ja bym poprosiła o te adresy w PA pozdrawiam serdecznie mój mail : [email]

« 

Egzaminy