autokarem do wloch

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanko czy po wejsciu polski do uni, jadac autokarem do wloch przejzdzamy przez granice i czy sa sparawdzane paszporty ..moja kolezanka nie ma paszportu i czy przejedzie na nowym dowodzie, czy zatrzymuja w austri tak jak kiedys do kontroli..nie chaialabym zeby ja tam wysadzili i zeby musial wracaca do polski
Paszporty sa sprawdzane juz na granicy polsko-czeskiej, wiec wtedy najprawdopodobniej twoja kolezanka bedzie musiala wysiasc..No chyba, ze wezmie ze soba dowod i wtedy na spokojnie dotrze do Wloch...
ja jak lece samolotem to spokojnie przechodze na dowodzie przeciez jestemy w uni i nie powinno byc granic ..a co do papierosow to ile moze mi przewiezc ja prosilam o 4 kartony w polsce duzo tansze czy sparwdzaja bagaz ...
Jak sie jedzie autobusem wystarczy nowy dowod a papieosow mozna chyba przewiesc 2 kartony ale nigdy nie sprawdzaja ja zawsze przewozilam wiecej
dziekuje Aniu
tak na marginesie, starych dowodow tez mozna uzywac, byle byly wazne
Witam , za każdym razem kiedy jadę autokarem sprawdzają wyrywkowo bagaze głównie na Słowacji,szukaja papierosów z Ukrainy ,ruskich itd bo sa nielegalne za nie sa kary nawet 50 euro za wagonik,polskie mozna przewozić ale niewiem ile dokładnie bo pilotki różnie mówią , od jednego wagonika do czterech,myślę że trzeba zapytać kierowcy, albo wcześniej w firmie przewozowej pozdrawiam haniś
Mnie nigdy nie sprawdzali.
na nowy dowod bez problemu dojedzie autokarem jak i doleci samolotem ...jetsesmy w Unii przeciez :-)
Jadac do Itali autokarem mozna przejechac granice na nowym dowodzie wprzypadku kiedy ja przekraczalam granice nie orbili w Austri problemow i ludzie mieli nowe dowody a nie paszporty to samo na polsko czeskim przejsciu a twoj akolezanke nie wroca do polski bo odkond jestemy w uni w krajach unijnych niem aobowizaku miec paszportu nowy dowod wystarczy
Jeden karton paierosow bo jak masz wiecej mga zabrac jesli lecisz samolotem to rewizja jest wiec bagaze sprawdza 4 kartony to zaduzo
ok dziekuje bardzo wszystkim za odpowiedz
ale jadac przez Szwajcarię, niestety paszporcik trzeba okazać... Więc jeśli ma się sam dowód, to omijać Szwajcarię
nie trzeba pokazywac paszportu jadac przez Szwajcarie-na mocy porozumien szwajcarii z panstwami unijnymi nie ma obowiazku pokazywania paszportu w przypadku tranzytu przez szwajcarie!
nie trzeba pokazywac paszportu jadac przez Szwajcarie-na mocy porozumien szwajcarii z panstwami unijnymi nie ma obowiazku pokazywania paszportu w przypadku tranzytu przez szwajcarie!
Hmm..., właściwie, to mój temat - siedze w Polsce i czekam na odbiór nowego dowodu, potem wracam do Romy i nie wiem, kiedy ponownie przyjade tu... A przyjechalem wlasnie aby wymienic dowód (choć niby na Wielkanoc:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia