Szukam chetnych do wyjazdu do wloch do pracy

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 61
poprzednia |
Szukam chetnych do wyjazdu do pracy do wloch razem ze mna nie mam narazie nic zalatwione poprostu szukam chetnych do wyjazdu, jesli chodzi o mnie moze byc wszedzie byle nie pld wlochy, a jesli chodzi o charakter pracy to wiadomo jakiego sie NIE PODEJME :) Jesli chodzi o termin to wyjazd 2.06 do 27.06 pozniej musze Ja wrocic na 1,5 tyg (jestem tegoroczna maturzystka i musze wrocic na wyniki matur i rekrutacje) i pozniej juz od 16.07 do 30.09. Wyjazd wczesniejszy jest w sumie po to ze byc moze uda sie cos zalatwic. mam narazie oferte pracy z rzymu jakby co to prosze do mnie pisac [email] albo na skype madziaaa88 albo na [gg] (na gg jestem zwykle niewidoczna takze prosze i tak pisac). Jezeli tylko ktos z was ma ochote spedzic wakacje w przepieknych wloszech to zapraszam moze uda nam sie dogadac.
w taki sposób to ty raczej pracy nie znajdziesz,nikt nie pojedzie z toba w ciemno.Jeśli chcesz znalesc prace na wakacje i jednocześnie wypoczac to zgłos sie do agencji au pair.Bez kosztów oferuje "KONCEPCJA"prace dla niań,gosposi,au pair m.in.w:Anglii, Irlandii, Niemczech, Holandii, Belgii, Szwajcarii, Hiszpanii,Francjii.Mają certyfikat Min.Pracy.Ich strona www.aupair.info.pl, tel.[tel]. Żeby podjac prace we Włoszech musisz znac włoski chociaż komunikatywnie.Przedwczoraj rozpoczęły sie IV ogólnopolskie Targi Pracy w kraju i za granica,będa trwały do 2-3 czerwca wszędzie w centrach handlowych M1.Będa sie odbywały w Radomiu, Czeladzi, Warszawie, Zabrzu, Łodzi, Częstochowie, Bytomiu.Wszystkie informacje na ten temat sa na str. www.polskietargi.pl.
Pracy mozna też szukac na portalach: gowork.pl, kariera.com.pl, gazeta.gratka.pl,jobs.pl,pracuj.pl
ja niewiem jak na mnie to chyba wszyscy robie za duzo szumu wokol tego...jade w ciemno i co ?? znajduje prace albo i nie zostaje bo mam z czego sie utrzymac albo wracam niewiem ja jakos niewidze w tym wiekszego problemu...na au pair to ja sie nie nadaje (rimini pelne jest klubow w stylu Carnaby i Blow Up gdzie moge sie zatrudnic...a jak sie nie uda no to co nic sie nie dzieje ) niewiem jakos mi to wisi nie sadze zebym miala tylko szanse na BLOW JOB ale juz mniejsza o to...dzieki za troske ale chyba zbyt duzo wszyscy bija na alarm
Madzia, może poprośmy żeby ktoś mieszkający na stałe we Włoszech się wypowiedział, bo ludzie w Polsce ulegli włoskiej psychozie, tak samo jak warszawiacy ulegli psychozie Simona Molla :)
Nie wiesz ze nie bylo to mile jesli chodzi o przyrownanie mojego zainteresowania panstwem wloskim do wybrykow Simona Molla .... zreszta mniejsza o to
po prostu ja uwazam ze skoro ludzie robia taka histeria jesli maja oferte pracy i musza ja 1000 razy sprawdzic zanim sie zdecyduja to jadac w ciemno bedziesz od poczatku wiedziec na czym stoisz i moze sie uda znalezc cos co odpowiada ci od poczatku do konca.....nie jest tak ??
kazdy ma na ten temat swoje zdanie i....niech tak zostanie....
A rodowity wloch to mi powie ze Italia jest piekna etc takze o co chodzi
hmm.. nie wiem co powiedzieć, bo mnie zatkało... :]
5808399 pogadajmy na gg bo tak to nie ma sensu ZAPRASZAM :)
madzia_poznań no 2 historie nauczyly mnie sceptycznie patrzec na takie wyjazdy w ciemno. Pierwsza to zesłoroczna historia z Martą. No i dawniejsza historia kiedy przeszkodziłem Włochą których dobrze znam w zabawieniu sie z 3 Polkami co w ciemno przyjechały do Włoch. ale pewnie należysz do tych nastolatek co o zyciu wiedzą wiecej wiec ten temat jest skończony dla mnie)))))))
nie uwazam ze wiem wiele o zyciu ale pozwolcie mi sprobowac :)
A niech jedzie w ciemno,krzyzyk na droge.Miejmy tylko nadzieje,ze jakaś naiwna nie zgłupieje zeby z nia pojechac.Najpierw pisze,ze jedzie w ciemno bo moze cos na miejscu złapie.Później pisze,ze ma cos załatwione w ok.Rzymu,w ostatnim wpisie pisze jeszcze cos innego.A moze nasza niby maturzystka werbuje naiwniaczki pod płaszczykiem wycieczki i poszukiwania pracy?jednego jej nie brakuje:buty i arogancji.
w ub.roku,jakas nastolatka w wieku Madzi pisała,ze pojechała w ciemno z kolezanka do Włoch,miały ze soba tylko 20 euro,były tam wiele dni,mieszkały w apartamencie,jadały w restauracji,szalały po sklepach robiac zakupy.Od razu dały do zrozumienia jaki to był wyjazd w ciemno.
Załozycielka tematu w ostatnim wpisie wymieniła kluby,które wielokrotnie juz były wymieniane m.in.w tematach o hostessach.Brawo,swietny wybór.
madzia_poznań wiesz mentalnie przypominaszmi zone moje przyjaciela Włocha który ja na każdymkroku zdradzał. A ta uważała ze jak go bedzie bardziej kochać to mu to minie. I tak utwierdzal sie w przekonaniu przez 2 lata. A prosze bardzo spróbuj. my mam czyste sumienie bo ostrzegliśmy cie przed bezmyslnościa)))))
Powiem Ci, że coś jest na rzeczy :)
A po co im przeszkadzałeś? Niech by się z nimi bawili ile wlezie skoro tego chciały...
to było do inf
Madzia, a co nam powiesz o Simonie Mollu? :]
pezzata donnola, podziwiam twoja cierpliwosc. Zastanawiam sie czasami, czy te dziewczyny rodzicow nie maja, czy sa z marginesu spolecznego. Jak mozna byc tak bezmyslnym. To przechodzi moje pojecie. Rozumie brawure i nic co ludzkie nie jest mi obce, ale te dziewczyny prowokuja los. Jak sie taka naczyta romansidel, to mysli, ze swoim jestestwem podbije swiat. Pozniej jest wstyd, placz, zachwiana psychika i wyrzuty sumienia do konca zycia. Nie tak dawno jedna z dziewczyn pisala, ze za "tak" zarobione pieniadze kupila rodzicom meble. Zastanawia mnie czy rodzice cieszyliby sie, gdyby wiedzieli jaka cene zaradna corcia zrobila im prezent. Rece opadaja. Jak masz jeszcze cierpliwosc, to przekonu je. Ja juz wymiekam.
Madzia, a co nam powiesz o Simonie Mollu? :]
Słuchaj, a co się nimi przejmujesz? Tak jak na tym świecie są różni ludzie, tak samo są rózne nastolatki: mądre i głupie... Jak ktoś się głupi urodził, to i głupi umrze. A skoro jego głupota sprowadzi go na manowce, to tym lepiej... Przykład z Simonem Mollem był trafiony i dlatego wpienił tak Madzię. Chodzi o to, że dziewczyny które szły z nim do łóżka były głupie i odebrały "nagrodę" za swoją głupotę... A jeśli chodzi o nasz, to pilnujmy się, żebyśmy przypadkiem kiedyś nie stali się głupimi, bo jak napisała kiedyś w jednej ze swych piosenek Agnieszka Osiecka:

"Ciut sobie bimbaj, żyj niby cymbał.

Możesz być nawet psem i lwem.

Możesz być świrem, możesz być zbirem,

być idiotą, o nie, nie, nie, nie." :)
faccia brutta, wiesz jak mozna sie zle poczuc, jak rodaczka robi z siebie posmiewisko i nie pozwala sobie pomoc? Bylas w takiej sytuacji, ze nie przyznawalas sie, gdzie sie urodzilas? Ze jezyk, jakim sie posluguja (choc plugawy) nie jest ci obcy?
Przepraszam, ale czy inne narody są takie święte? A myślisz że niektóre włoskie ragazze się nie łajdaczą? Nie ma co idealizować naszego narodu! Rózni u nas mieszkają. Ale tak samo jest wszędzie wokoło... czyż nie?
Moim zdaniem slowo "lajdactwo", nie jest zachowaniem pozytywnym. Dlaczego mamy brac przyklad z tych gorszych zachowan (narodow). Nie ma idealow, ale nie przyklaskujmy takim zachowaniom. Nie udawajmy, ze nas to nie dotyczy. Jak Polka tak sie zachowuje, a my nie reagujemy, to zle swiadczy o nas. Po prostu utwierdzamy obserwatorow, ze u nas w Polsce takie zachowanie, to normalka.
Wiesz, taka Polka to może Ci powiedzieć, że jest wolność i demokracja i może robić co chce... A przy okazji jeszcze Ciebie oskarży o nietolerancję i o to, że zamierzasz budować stosy dla ludzi inaczej myślących i postępujących niż Ty. Nie warto, mówię Ci...
A poza tym powszechnie panującej na Zachodzie opinii o Rosjankach, Ukrainkach i Polkach raczej nie zmienisz :)
W takim przypadku nie mysle o innych, tylko o sobie. Zareczam cie, ze gorzej sie czuje jesli zignoruje takie zachowanie.
o co tyle krzyku???
poki Madzia zdaje sobie sprawe z niebezpieczenstw (a juz chyba dosc brutalnie ja uswiadomiliscie) to niech jedzie i sama decyduje o swoim zyciu
No problem chyba wynikł inny, czy naszym rodaczkom za granicą powinno się zwracać uwagę jeśli źle postępują, czy nie zwracać... Jak będziesz takie zachowanie tolerować, to w konsekwencji będzie Ci wstyd, że pochodzisz z Polski. Mniejsza o tych, co bywają sporadycznie w Italii, ale pomyśl o tych co na stałe tam mieszkają. A jeśli zwrócisz, to możesz zostać posądzona z kolei o nietolerancję, zamach na wolność drugiej osoby itd.
Jejku ale madre sie znalazly! O co wam wszystkim chodzi? Czemu ona ma sobie nie jechac w ciemno jesli chce? Chyba widac ze zdaje sobie sprawe ze musi byc ostrozna??? Co jest zlego w pojechaniu gdzies za praca? Ja pojechalam zupelnie w ciemno do Irlandii jak wielu moich znajomych i znalazlam normalna prace w biurze. Jakos nikt nie zakrzyknal slyszawszy ten pomysl, ze jestem glupia, naiwna i nie wiem ze zycie bywa niebezpieczne. Dodam jeszcze ze jak mi sie znudzi w Irlandii, co pewnie niedlugo nastapi, to pojade do Wloch nawet w ciemno, a lat nie mam 16 tylko 26. I moze wtedy zaloze temat poszukujac kogos chetnego do wyjazdu ze mna. Ot co.
Bo według niektórych w ciemno można jechać wszędzie, tylko nie do Włoch, bo we Włoszech - wiadomo co ją spotka.

Ale spójrz co napisała pezzata donnola wczoraj o 22:29. Okazuje się, że Madzia również szuka koleżanki, a poza tym te miejsca które wypisała (w których chce pracować) świadczą podobno o czymś :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 61
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka