Rimini-mam tam przesiadke!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Słuchajcie po raz pierwszy jade do Włoch,znam język ...no powiedzmy sobie szczerze słabo,wiec z autobusu z Polski wurzucą mnie na dworcu kolejowym w Rimini i tu moje pytanie do osob ktore tam przebywaja i wiedza co i jak czy przystanek autobusowy znajduje sie przy dworcu kolejowym czy trzeba sobie połazić troche po Rimini zeby tam trafic .Mam dojechac do miejscowosci Bellaria,wiem ze autobusem nr 4,ale nie wiem skad odjezdza ten caly pullman.Bede bardzo wdzieczna za pomoc,to moze ja podam swoj nr gg 1[tel].
Pozdrawiam sciski i usciski dla wszystkich Iza
Hej.
Czwórka odjeżdża z dworca dokładnie! Nie wiem jak wytłumaczyć lokalizajce tego przystanku, po prostu wychodzisz z dworca i patrzysz lekko w lewo (na małej wysepce, niedaleko informacji turystycznej). Musisz jechać autobusem nr 4 z wypisanym kierunkiem "San Mauro Mare". Uwaga - zależy gdzie do Bellarii chcesz się dostać, bo są odmiany czwórki (A,B,C...) Podaj miejsce docelowe, dzień i godzinę, to Ci sprawdzę godzinę odjazdu autobusu. Jeśli mogę jakoś jeszcze pomóc to pytaj :)
Najważniejsze na rozkładach jazdy: FESTIVO - dni świąteczne, FERIALE - pracujące.
No i jeszcze czasami są rozpisane godziny z minutami, a czasami jest rozdział np. 9-12.00 i napis "puoi ai minuti" - to znaczy że po każdej godzinie odjeżdża z tymi minutami. Nie zamieszałam? :) Pozdrowienia z Bellarii :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka