Ciampino - Fiumicino

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, muszę zmienić lotniska w Rzymie, z Ciampino na Fiumicino. Forumowiczki już podpowiadały mi jak to zrobić (jeszcze raz bardzo dziękuję), ale chcialabym wiedzieć czy ten bezpośredni autobus już kursuje czy nadal jest zawieszony. Za wszelkie informacje bardzo dziękuję :)
Nie słyszałem o tym autobusie łączącym lotbniska. Ciekawe ile kosztuje i naprawdę to działa ?
Byl, ale wg strony internetowej wciaz jest zawieszony. Dla pewnosci proponuje zadzwonic lub napisac maila. Na tej stronie znajdziesz namiary na przewoznika:
http://www.schiaffini.com/contatti.htm

Powodzenia!
http://www.schiaffini.com/AlPercorrenze2.asp?Loc=28&Sub=72&p=0

Tu znajdziesz szczegoly przewozu z Ciampino na stacje Termini w Rzymie. Kosztuje 5 Euro. Jak dojechac z Termini na Fiumicino juz ci kiedys napisalam, ale jak masz pytania, to smialo :)
Dziękuję bardzo trevi, napewno przyda mi sie ten link i Twoje poprzednie wskazówki :) Grazie
A może ja dorzucę swoje 3 grosze?
Otóż tak się składa, że i ja miałam ten zaszczyt podróżować linią Ciampino-Fiumicino.
A było to rok temu, 28.04.2006r. :(
Zabijcie mnie, ale nie wiem jak się tam znalazłam! Wysiadłam z samolotu, znalazłam się na zewnątrz, przed lotniskiem. Znalazłam autobus oznaczony tabliczką Ciampino Aeroporto-Fiumicino Aeroporto wsiadłam i po krzyku ;)
Nie wiem czy Cię to załamało czy pocieszyło, ale mogę dodać, że taka linia autobusowa istnieje i ma dość częste połączenia.
To nie wszystko!
Aby dostać się z Fiumicino na lotnisko Ciampino, wystarczy wsiąść w pociąg(kolejkę?) do Velletri. Chyba wtedy byłam na haju albo moja pamięć ma krótki termin ważności, bo kompletnie nie mogę sobie przypomnieć :(
Czuję się zobowiązana udzielić ci informacji:), więc jak tylko coś sobie przypomnę albo wyczytam w mądrych książkach, to dam znać ;):)
Pozdrowienia!
Dziekuje Ci bardzo za informacje, napewno przydadza mi sie w drodze powrotnej. Niestety nie skorzytalam z takiego wygodnego polaczenia,bo nie mialam pojecia jak. Jechalam autobusem na Termini i wtedy pociagiem Leonardo da Vinci, straszne polaczenie, jak bede wracac to pokieruje sie Twoimi wskazowkami. Jeszcze raz dziekuje.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia