Witam wszystkich. moja koleżanka zaproponowała mi wyjazd do pracy w charakterze kelnerki w hotelu koło Rzymu i zastanawiam się czy się zgodzić bo nie wiem czy sobie poradzę, ponieważ mój włoski jest raczkujący a poza tym mam trochę obaw nigdy nie byłam na południu Włoch słyszałam że jest niebezpiecznie, z drugiej strony mama koleżanki mieszka tam od dawna i one znają właścicieli tego hotelu zapewniają że praca jest pewna i " bezpieczna" trochę mało płacą bo 800 euro/ miesiąc ale wyżywienie i mieszkanie mam załatwione. miałabym tam pojechać razem z siostrą bo obie szukamy pracy.Byłam rok temu we Włoszech. Pracowałam 2 miesiące i zakochałam się w tym kraju bardzo mi zależy na jakiejś pracy na wakacje ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.dlatego proszę wszystkich, którzy mieszkają we Włoszech o jakieś rady i spostrzeżenia.A może ktoś pracował jako kelnerka/ kelner i może podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami i mam jeszcze pytanie jakimi ewentualnie liniami najlepiej lecieć.Dziękuję za każdą podpowiedź.pozdrawiam