internet vodafon do tych co posiadaja

Temat przeniesiony do archwium.
witam jestem we wloszech i zalozylem net do laptopa w vodafon wiem ze za 30 euro jest 100 godzin ale mam pytanie czy ktos wie wiecej informacji na ten temat tzn czy musze wykorzystac te 100 godzin w jakims konkretnym czasie jak jest podczas polaczenia czy np jak sie polacze to zrzera mi np 30 minut i musze to wysiedziec bo jak sie rozlacze szybciej to np przepadnie no i jakie kolwiek przydatne informacje na ten temat mam nadzieje ze ktos wie o co mi chodzi bo troche to niezrozumiale ale wiem ze osoba ktora zna sie na kompach bedzie wiedziala o co mi chodzi :P aha i napisze odrazu zeby nie bylo niepotrzebnych postow nie nie znam wloskiego bo jak bym znal to bym sam poszedl i sie dowiedzial wszystko co i jak i przepraszam za bledy i interpunkcje ale pisalem na biegu pozdrawiam i czekam na czyjas pomoc.
up up musi ktos cos wiedziec albo moze ktos mi pomoze kto zna dobrze wloski to strona vodafone http://www.190.it/ czy moze ktos poczytac na temat internetu i przekazac mi te dane byl bym bardzo wdzieczny z gory dziekuje za fatyge.
ostatni raz w gore. pomoze mi ktos ?
nie wiem czy to o te opcje chodzi, ktorej link wkleilam pod postem (100 h UMTS za 30€ na miesac do wykorzstania w ciagu miesiaca bo przepadaja), ale z tego co pisza wynika, ze nie ma niczego takiego jak "zjadanie" ci minut gdy sie laczysz, dopiero gdy juz wyczerpiesz te 100 godzin netu naliczanie jest pietnastominutowe i kosztuje 37,5 cent dla polaczenia GPRS i 50 cent za UMTS i jest "placone" z gory; wiec oplaca ci sie byc polaczonym przez 15min albo pòl godziny itp. o tym, o czym mowisz ty nie jest napisane, co nie znaczy wcale ze nieprawdziwe.
jak ci to moze w jakims stopniu pomoc jest tez wersja angielska strony, no i zeby sprawdzic ile godzin ci zostalo do wykorzystania musisz i tak robic to w necie.
zaznaczam, ze nie mam i nigdy nie mialam vodafone wiec wiem tyle co teraz wyczytalam, moze ktos kto ma i korzysta cos dopisze.
pozdrawiam. magda

http://www.areaprivati.190.it/190/trilogy/jsp/programView.do?contentKey=13126&pageTypeId=9609&channelId=-8671&programId=9390&tk=9609%2Cc&ty_key=fdt_pri_iPromoUMTS30ore
Dziekuje Magdo jestes słodka ;*
wysle Ci jakąś słodycz przez poczte heh szkoda że sie nie da : ) no ale o taką informacje mi chodzilo gracje :D widzisz juz miotam woskim ok o internecie juz wiem wszystko teraz musze nauczyc sie kupowac chleb ; ) a potem to juz swiat jest moj :D
jeszcze jedno czy mozesz mi dac jakis kontakt do Ciebie bo nie chce tu pisac jak juz wiesz o co mi chodzi to jak cos to czeklam wejde wieczorem.
hehe, nie, nie wiem o co ci chodzi...
ale kontakt do mnie jest w moim profilu, z polskim jakos sobie powinienes poradzic.)
no, a tak dla uscislenia, mozna o mnie wiele powiedziec ale na pewno nie, ze jestem slodka ;)
no i nie ma za co. pozdrawiam.
uzywam GPRS ,zasady "100 ore in libertà" sa te same, tylko polaczenie przy GPRS jest wolniejsze i aktywacja kosztuje 20euro:

-do 100 godzin nie ma zadnych ograniczen, mozna byc podlaczonym przez ile sie chce odliczany jest po prostu czas z przyznanych 100 godzin.
-po wyczerpaniu limitu 100 godzin wyglada to tak, ze koszt za godzine polaczenia wynosi 2euro ale sesje sa 15minutowe i platnosc za kazde rozpoczete 15 min. jest z gory.
-promocja jest wazna przez 30 dni i odnawia sie automatycznie, jesli na koncie jest wystarczajaca ilosc kredytu (w twoim przypadku min. 30euro). Jesli na koncie jest mniej, to promocje trzeba odnowic samemu, po doladowaniu kredytu. Niestety ze strony vodafone (fai da te --> promozioni) jest z tym problem i ja zawsze musialam aktywowac przez telefon (numer 42070 z komorki lub 190 ze stacjonarnego).
oczywiscie jesli masz abonament, to odnawia sie zawsze automatycznie.
a czy da sie sprawdzic ile jest jeszcze minut ? no i np jak bym chcial zmienic na gprs bo taniej a nie jest mi tak bardzo szybkie lacze potrzebne to co ?
sprawdza sie na stronie vodafone, no i bez wloskiego albo angielskiego sie nie obejdze. pewnie bedziesz sie musial zarejestrowac i podac swoj codice fiscale itp jak karta jest na ciebie. zeby zmienic na gprs bedziesz musial zdezaktywowac te stara, ale tego nie zrobia ci od razu, po prostu rzecz polega na tym, ze wyrazasz zyczenie zeby ci nie odnawiali opcji, wiec masz ja do konca miesiaca za ktory zaplaciles. i dopiero potem uruchamiasz te, ktora chcesz. pzdr.
Magdo od dawna mam to konto ale tam jest tylko podane ile obecnie mam pieniedzy do dyspozycji nie ma nigdzie ile minut no chyba ze nie moge tego znalezc moze sie nie da nie wiem.
to niestety nie moge ci pomoc, jak juz pisalam wczesniej nie mam vodafone i nigdy nie bylam zarejestrowana na tej stronie. wszystko co napisalam wyczytalam tam. musi ci podpowiedziec cos ktos kto tam ma konto. pozdrawiam.
zubek, minuty mozesz kontrolowac na stronie vodafone(jesli jestes zarejestrowany i zalogowany) wchodzisz w "190 fai da te",nastepnie z menu z lewej strony wybierasz "trafico disponibile" i dalej "trafico utile a soglia" - tam znajdziesz tabelke, w ktorej masz wyszczegolnione od kiedy jest aktywna promocja, ile minut wykorzystales,ile zostalo i do kiedy promocja jest wazna.

co do przejscia z umts na gprs - osobiscie odradzam, ja uzywam gprs, jak mowilam. rzadko, bo tylko wtedy gdy mam problemy ze stalym laczem, ale powiem ci, ze lacze jest bardzo wolne, czesto sie zawiesza i rozlacza itp. zastanow sie, czy warto obnizac jakosc polaczenia i szybkosc transferu danych zeby zaoszczedzic 10 euro na miesiac. W kazdym razie mozna to zrobic z panelu kontrolnego connect card, zaznaczajac opcje "solo connessione gprs" i dalej aktywowac promocje gprs 100 ore in libertà za 20 euro.

odwrotnie niz przy przejsciu z gprs na umts, bo to wtedy zalezy od typu connect card jaki sie ma, bo to ona jest istotna, a nie SIM, te nowsze karty maja juz opcje uruchomienia umts, te starsze trzeba po prostu wymienic na karte umts.

tak informacyjnie, dowiedzialam sie, ze do 31 lipca vodafone ma promocje, ktora pozwala wymienic connect card gprs na umts bezplatnie, pod warunkiem, ze bedzie sie aktywowalo promocje 100 godzin za 30 euro przez nastepnych 18 miesiecy.
trzeba pojsc do punktu sprzedazy vodafone z karta, z karta SIM i dokumentami wlasciciela.
hm jestem tam gdzie mowisz i jest napisane cos takiego:

Sulla tua SIM sono attualmente presenti prodotti o servizi con traffico utile a soglia.
Cliccando sulle singole voci potrai visualizzare il traffico promozionale da te maturato (effettuato o ricevuto) prima e/o dopo il raggiungimento di una soglia di traffico prevista.

Offerta Internet UMTS 30 Ore In Liberta' < w to moge wejsc
no to wejdz;)
a jesli wybuchnie ? ; )
ok dziekuje Ty tez jestes slodka 8 ) wszystkie sa slodkie =) to tylko faceci sa jak psy lecz rornia sie troche bo nie potrafia lizac sie po jajkach.
prosze Cie przetlumacz to jeszcze Traffico Utilizzato, Traffico Residuo, Soglia z gory dziekuje ; )
przepraszam czy ktosmoze mi powiedziec jaka wloska karta odpowiada polskiemu orange???
chy moglbysmi powiedziecjaki odpowiednik ma karta vodafone???
hm.. nie rozumiem jak to odpowiednik vodafon to siec i Orange tez o jaki odpowiednik Ci chodzi ? no albo ja blady jestem i nie wiem sam.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka