praca w turystyce

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko do zorientowanych w temacie branzy turystycznej we wloszech? chodzi konkretnie o to czy wlosi jezdza gdzies na wakacje i czy trudno jest znlesc tam prace w biurach turystycznych jako pilot badz rezydent badz przy obsludze turystycznej. oczywiscie przy znajomosci trzech jezykow obcych (w tym wloski), licencji pilota wycieczek zagranicznych i dyplomie tehnika obslugi turystycznej(dokumenty wydane u nas w polsce)
nie znlesc a znalesc, i nie tehnika a technika...przepraszam za literowki...ale zmeczenie dzis bierze gore...
ja własnie za dwa miesiace wyjerzdzam na stałe do italii i mam ten sam problem , własnie sie obroniłam jestem po turystyce i mam nadzieje na znalezienie dobrej pracy.... :-) ż tego co sie juz dowiedziałam z praca w turystyce nie jest tak trudno szczególnie jezeli masz jezyki...
ewelaa86 poczytaj sobie to:
http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/jak_znalezc_prace_i_zyc_we_wloszech-a_1213.htm
znalesc :-)OD ZNALAZLEM...ZNALEZC....HOMINES SUNT ERRANTES...trocha pokory proponuje...nikt nie jest doskonaly...zmien formy samorealizacji krytykujac innych...to jest forum....tu sobie pomagamy...
ale ona wlasnie sobie samej te bledy wytknela, wiec z samokrytyka nie jest tak zle:)
moje kolezanki znalazly prace jako rezydentki wysylajac swoje CV do polskich biur podrozy. jesli mieszkasz w miescie typowo turystycznym to zawsze jest szansa:)
Ja mam podobny proble. W tym roku obroniłam tytuł licencjata z obsługi ruchu turystycznegoi też myslę o pracy we Włoszech. Nie wiem czy są w ogóle jakieś szanse, jak oni podchodzą do naszych studiów, szkoły, kursów itd...
Pracy w turystyce jest trochę, ale zazwyczaj jest slabo platna i bez perspektyw na przyszlość. Najłatwiej znaleść w hotelach, lecz do tego wystarczy liceum.
Jak myslicie o ambitnej i rozwojowej pracy po studiach turystyczno-hotelarskich to naprawdę życzę powodzenia, bo bedzie wam bardzo potrzebne.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka