MERIDIA ile kosztuje we Wloszech?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
mam pytanie orientujecie sie moze ile kosztuje(we Wloszech)na recepte lek odchudzajacy o nazwie MERIDIA chodzi mi o dawke 15 mg?
nikt nie wie?
In alcuni paesi Reductil è conosciuto come: Cloridrato di Sibutramina Monoidrato, Ectiva, Reduxade.
Le pillole dimagranti Reductil sono commercializzati negli Stati Uniti con il nome di Meridia.

http://www.medicina-italia.it/meridia-reductil.html
polecam:

http://forum.alfemminile.com/forum/fitness1/__f6898_fitness1-Meridia-reductil.html
Meridia to nie jest w zadnym wypadku lek odchudzjacy jedynie oslabiajacy uczucie glodu,praktycznie nir odczuwa sie glodu.mozg nie myski o jedzeniu mozna by tak powiedziec,osrodek odczuwania glodu wylacza sie pod wpywem sybutraminy.I chudnie sie gdy sie cwiczy,bo jesli tylko ograniczy sie jedzenie to ubytek wagi jest raptem ok 1-2 kg.
no ale w takim razie do konca zycia musisz brac ten lek, zeby malo jesc
bo jesli bierzesz lek i malo jesz + cwiczysz to tracisz wage, ale jesli potem przestaniesz brac to znow zaczniesz jesc tyle co wczesniej i znowu przytyjesz
istnieje odpowiednik tego leku, mniej szkodliwy o nazwie adipex-dodam ze o wiele tanszy.poczytaj se w necie.
regina_delle_farfalle a lubisz zażywać takie leki na odchudzanie }}
Zeby nikomu nie przyszlo do glowy zazywac Adipexu, poszukajcie dobrze w sieci a zobaczycie ile szkody moze narobic, poza tym Meridia czy 10 mg czy 15 mg jest nieskuteczna, dopoki bierzesz czujesz mniejszy glod ale nie zeby zupelnie nie...a potem wszystko wraca, efekt jojo...najlepiej odchudzac sie pod okiem dietologa i lekarza w jednym.
szkód może narobić tak samo i merida-wszytko zależy od organizmu, jeden toleruje lek inny nie, u jednych skutkuje u innych nie.Kilka moich koleżanek go brało i było zadowolonych ja nie brałam-choć się zastanawiałam, ostatecznie wybrałam co innego ale to nie forum o odchudzaniu;))
Ciao Myriam jak poszlo z Meridia,kupilas w koncu?
e tam, lekarz pomimo, ze znajomy to i tak nie przepisal bo powiedzial: kobieto masz slabe wlosy bo od roku Ci wypadaja z alergii, masz oslabiony organizm i Ty chcesz sie pograzyc? no i tyle po mojej meridzie chodze na silownie i chyba tak juz pozostanie w sumie mam do zrzucenia z 5 kilo glownie, zeby lepiej sie czuc w swojej skorze ale nawet te 5 na silowni trudno...ale mam lkarnityne i chyba kupie fat burnera z olimpu...
Regina jestes nieodpowiedzialna piszac na forum publicznym, ze adipex to lek nieszkodliwy. To forum czytaja takze mlode osoby i jeszcze gotowe sa po to siegnac, myslac, ze to jakis niegrozny srodek na odchudzanie. Ostrzegam wszystkich przed zazywaniem tego preparatu, gdyz ma on bardzo grozne skutki uboczne.
Myriam schudniesz jak odstawisz weglowodany,pamietaj nie jedz chleba ogranicz do minimum riso i paste.Pij duuuuzo wody,jak tylko poczujesz glod wypij 2 szkl.wody .Unikaj slodzyczy,odstaw je raz na zawsze,postaraj sie nie pic sokow,a owoce tylko 1 szt.dziennie,gdyz owoce zawieraja cukier,by przetworzyc cukier trzuska musi wytwarzarzac dodatkowe ilosci insuliny,a to sprzyja magazynowaniu tkanki tluszczowej i zwieksza apetyt.Tak jak i weglowodany powoduja nagly skok insuliny,ktora przyspiesza odkladanie tkanki tluszczowej.Mozesz spozyc od 120 do 170 g.weglowodanow na dzien.
Zwrocilas uwage, ze po zjedzeniu pierogow w niedlugim czasie znowu czujemy glod?Bo szybko podniosl sie poziom cukru we krwi,utrzymuje sie on dlugo,kilka godzin i to hamuje wydzielanie innego trzustkowego hormonu niezbednego do spalania tluszczu z wlasnych zapasow.Trzeba zbadac jak twoj organizm wydziela insuline.
cholercia tyle, ze jakos slodyczy nie potrafie nigdyyy odlozyc zupelnie, bedzie trudno
wiekszosc z tych leków co podajecie bazuje na amfetaminie,to ona hamuje głód.I dlatego tak łatwo uzależnia.Dobre efekty daje suplement na bazie octu jabłkowego
i szparagów:APPLE GOLD;KILOZYM z ananasa(mozna go ssac jak cukierki)oraz REDUFAT chitosan.Hamują głównie apetyt na słodycze a o to głównie chodzi a takze wzmaga trawienie.
to nie makaron,ziemniaki czy ryz tucza.Tuczą sosy,którymi polewamy w/w.Zamiast smietany uzywaj jogurtu naturalnego(ja nim polewam nawet sałatę czy mizerie), nie zaprawiaj zup czy sosów mąką.Zamiast masła używaj roslinnego bo sam chleb nie tuczy(jedynie razowy ma sporo cukrów i tłuszczów ale jest z grubo mielonej mąki wiec nie mozna zupełnie z niego zrezygnowac),najzdrowsze jest pieczywo tzw.wczorajsze.Odtłuszczaj zupy i rosoły.A przedewszystkim te 2000 kalorii co najczesciej zjadasz 2-3 x dziennie rozkładaj na 5-7 posiłków dziennie.ja dzieki takiemu czemus schudłam 20 kg w niecały rok,oczywiscie pod kontrola lekarza gastrologa.Bo to najpierw lekarz powinien sie za ciebie wziac,zwłaszcza ze jak piszesz masz alergię i wypadaja ci włosy(byc moze bezmyslnie sie odchudzałas),nie zdziwię się jak masz tez anemię i masz problemy z miesiaczka. Twierdzisz,ze masz zaledwie 5 kg nadwagi.A ile naprawde wazysz?I ile masz wzrostu?bo przy np.50-60 kg 5 kg to nie problem.Ale przy wiekszej wadze 5 kg to juz problem.Wiesz jak sie oblicza wskaźnik BMI?wagę dzieli sie przez wzrost w metrach do kwadratu(np.1.70x1.70).Jak masz wskaźnik do 15 to zaawansowana anoreksja;od 16-19 to niedowaga;od 20-26 to waga normalna;od 27-30 nadwaga;powyzej 30 to otyłosć.
najpierw oblicz BMI. jesli masz rzeczywiscie nadwage to: jedz 2 razy mniej i CWICZ!!!
Oczywiscie ze makaron ,ziemniaki, ryz, chleb nie tucza,ale powoduja fatalny dla nas wsutkach proces chemiczny opisany przeze mnie powyzej,wystarczy sie wczytac.Weglowodany nalezy odstawic lub ograniczyc do lacznej porcji podanej gramowo powyzej.Inaczej sie nie schudnie,albo nastapi efekt jo-jo.Wyprobowane i sprawdzone,polecam...w 2 mies.ubylo mi 8 kg.Mam 170 wzrostu i wazylam 68 kg,z powodow jakie mialam po prosu zajadalam problemu i w 5 mies.przybylo mi 9 kg.Pocieszlam sie dobrym jedzonkiem.gdy juz sie otrzasnelam zproblemow,widzac ze ubran mi zabraklo w szafie we wlasciwym rozmiarze,zastosowalm to co opisalam powyzej,teraz waze 60kg.i chce dobic do 59 kg.gdyz to jest moja waga wlasciwa.
Stokrotka,wybacz,nie przeczytalam powyzszego tlumaczenia tego strasznego procesu chemicznego...Wystarczylo mi przeczytac,ze polecasz odstawic weglowodzny-i juz tutaj sie z Toba nie zgadzam....

zaraz poczytam reszte
Stokrotka,zwracam honor
Mowie caly czas o insulinie ,ona jest problemem.Insulina jest bialkowym hormonem produkowanym przez komorki beta wysepek trzustkowych.To ile insuliny jest naturalnie uwalnianej do krwi w odpowiedzi na dostarczona do organizmu glukoze wplywa na skutecznosc diety odchudz.Wolno trawione weglowodany sa skuteczniejsze wdiecie nparzywa czy ziarna zboz.Makaron ,ryz ziemniaki chleb to weglowod.trawione szybko,podnosza poziom cukru we krwi,wywoluja uczucie sytosci na krotko . po zjedz.ziemniak.ryz.makar. pieczywo i nastepuje uczucie glodu duzo szybciej niz po weglowod.trawionych wolno.Weglowod.trawione szybko przyczyniaja sie do nadcisnienia.glukoza nasila aktywnosc ukladu nerkoawego i zwieksza wchlanianie sodu w nerkach i to podnosi cisn.krwi
Pracuje w meblach,ale w zyciu prywatnym pozarlam tony ksiazek,nawet tyle ksiazek nie widzialyscie ile ja ich pozarlam[to zart wymyslony przez moich przyjaciol(.Uwielbiam czytac po prostu.
Mam problemy genetyczne z trzustka,jestem pod kontrola Instytutu Zywienia.Moj polski maz zmarl z powodu raka trzustki 6 lat temu w wieku 40 lat,rocznica jego odejscia to 29 sierp.a 15 sierp mial swoje urodziny.Obkulam sie co do trzustki...milego dnia,
Sorry, mialo byc w skutkach. a nie w sutkach
napisalam,ze dla mnie to chleb pwszedni:-)uce sie tego wszystkiego..a wysepki Langerhansa znam jak wlasne kieszenie:-)

Jedyne co to dyskutowalabym na temat makaronu i jego szybkiego przyswajania...Nas ucza,ze makaron i jego weglowodany sa trawione powoli(weglowodany zlozone potrzebuja wiecej czasu na rozlozenie ich na czesci pierwsze)...co do ziemniakow masz racje.
Faktycznie to wszystko dzieje sie w naszym organizmie.Faktycznie zbyt wysokie ilosci cukru sa odkladane w organizmie w formie tluszczu.

Podziwiam Twoja znajomosc tego wszystkiego, tymbardziej ,ze uczylas sie tego sama.
brava
Bardzo mi przykro:-(
Moj tesc rowniez mial problemy z trzustka i malo nie brakowalo...:-(

pozdrawiam cieplo
Ale jest roznica w krajowym makaronie jest inny rodzaj weglow.tu makaron jest z innej maki,gran duro.Wloskie weglowodany sa pozytywne dla zdrowia, ale limit powinien byc zchowany ok 150 g.na dzien .W koncu czytaja nas forumowicze z Polski..mozt poiszesz to kiedys wlasnie ta roznice w makaronach na oddzielnym poscie.Warto.Lepiej post o diecie niz o gwaltach...hmmm.wracajac do makaronow wloskich,dziewczyny w Polsce odzalujcie te pare groszy i kupujcie wloskie,sprawdzajcie etykiete napis farina gran duro,jak jest to kupujcie macie gwarancje ,ze nie przytyjecie.
no wlasnie...mi chodzilo wlasnie o makaron di grano duro..(ucze sie tego we Wloszech)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia