KELNERKA WE WŁOSZECH

Temat przeniesiony do archwium.
mam małe pytanko: jak we Włoszech traktowane są kelnerki?< biorąc pod uwagę temperament Włochów> no i jak wygląda sprawa napiwków?? za wszelkie info będę wdzięczna, pozdrawiam Saluti :):)
A co w tym złego jak od czasu do czasu poklepie cię Włoch )))
uwazam ze to sama przyjemnosc, kiedy jakis superprzystoiny italiano poklepie cie czy wyrazi w glosny sposob ze bardzo mu sie podobasz
Inf i Kuba, a skad wiecie? Pracowaliscie jako kelnerki? :))) To zalezy w duzej mierze od tego jak kelnerki zachowuja sie w miejscu pracy. Mi na przyklad nie zdarzylo sie nigdy "poklepywanie"
Tak, nie ma to jak być wszechwiedzącym, panowie.

Ja nie miałam problemów. Zdarzył się raz czy drugi rozpuszczony klient, ale inaczej okazywał swoje prostactwo.
kappala twierdzisz ze jesli kelnerka zostala poklepana przez klienta to jest wina jej zachowania?
ja pracuje jako kelnerka i nikt mnie nie klepal...ludzie ida sobie zjesc a jak chca sobie poklepac to ida w inne miejsce...wiadomo jakie
do polski wtedy jada
no dobra, nie wszyscy!
kuba ....no bez przesady.... ale mamy opinie my polki...
no, kuby i inf'a, to gadanie slepego o kolorach, mama wrazenie ;D
oczywiscie zalezy od tego jakim czlowiekiem jest klient, ale generalnie traktuja kelnerki najnormalniej w swiecie.
klienci czesto sa ciekawscy, zwlaszcza jak widza nowa osobe, a oni sa stali, wiec moga cie pytac o rozne sprawy. Jedno pytanie masz jak w banku: skad jestes?;)
jesli nie chcesz byc zaczepiana to wystarczy byc grzeczna ale na dystans i zostawiaja cie w spokoju.
co do napiwkow, to ja spotykalam sie najczesciej z systemem zbierania napiwkow od wszystkich kelnerow do wspolnej puli a nastepnie rownego podzialu na wszystkich. czasem dzieli sie je rozniez z pracownikami kuchni.:)
Praca/oferta pracy/ dla kelnerki we Wloszech: http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Miala-byc-kelnerka-zmusili-ja-do-prostytucji,wid,12495975,wiadomosc.html?ticaid=6a912
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia