pytanie o Eurokadre

Temat przeniesiony do archwium.
Uprzejmie proszę o udzielenie mi informacji o biurze pośrednictwa pracy w hotelach we Włoszech - Eurokadra z Wrocławia.Czy mogę zaufac i czy sa rzetelni.Moze ktoś wyjeżdzał przez to biuro do pracy.Dziękuje i pozdrawiam
Poczytaj wszystkie tematy o i dla pielegniarek,znajdziesz je w wyszukiwarce.Bo Eurokadra do tej pory zajmowała sie pielegniarkami.Nic pochlebnego na ich temat nie przeczytasz.
Witam!Dzieki za radę.Znasz moze jakieś sprawdzone agencje dzieki którym legalnie bede mogla wyjechac do Włoch.Pozdrawiam i zycze udanego weekendu.Chcialabym pracować jako pokojówka we Wloszech,ale boje sie problemów.Chce,żeby wszystko było legalne i uczciwe.Pozdrawiam
szukaj na www.pracuj.pl oraz www.praca.centrumofert.pl. Kup tez sobie dwutygodniki"Praca i zycie za granica"oraz"Praca i nauka za granica"(w tym drugim 2tygodniku,ukazał sie wczoraj,jest artykuł pt."Polacy w Italii",str.18-20),znajdziesz tam tylko sprawdzone oferty.jeśli szukasz pracy sezonowej to jest ciut za póxno.Szukaj też przez EURES.
Pokojówka zarabia srednio 1000 euro.uczciwy pracodawca powinien zapewnić zakwaterowanie i wyzywienie(darmo lub czesciowo płatne).Najlepiej jest jechac przez agencje,ich legalnosc sprawdzisz w kazdym posredniaku lub na stronie Min.pracy.Trzeba też znać jezyk włoski,przynajmniej komunikatywnie.Angielski też dobrze znac dodatwowo ale na północy najbardziej przyda sie niemiecki.Mozesz zgłosic sie tez,juz we Włoszech(ale nie ma co ryzykowac aby jechac w ciemno),z CV po włosku i dokumentem tozsamosci do Agenzia di Collocamento(urzad pracy znajdujacy sie w kazdym mieście)
Dziekuje za informacje.Tylko obawiam sie jechac przez gazety i internet.Pojechałam juz przez internet do pracy w Hiszpanii i spotkalam tam zle Polki.Moze znasz sprawdzona 100 procentowa oferte gdzie mnie nic złego nie spotka.Pozdrawiam
mila36 spróbuj przez tą stronę:
http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=pl
W tych pismach z ogłoszeniami co podałam w 1 wpisie sa sprawdzone oferty,redakcja gwarantuje to.
Dziekuje za pomoc ale wiesz ja musz miec 100 procentowa pewność.Boje sie ze wpadnę znow w klopoty.Tylko cudem mnie nie sprzedano w Hiszpanii.Zawdzieczam to wlasnejodpowiedzialnosci i rozwadze.Nie wiem juz gdzie szukac pracy w tym momencie jestem osoba bezrobotna.Pozdrawiam i dziekuje za wszelka pomoc.Potrzebuje w stu procentach sprawdzonej oferty.
mila36 te oferty są w 100% wiarygodne. P.S jak dobrze się rozejrzysz to i w Polsce idzie znaleźć juz przyzwoitą prace za godziwą płacę
jeszcze raz powtarzam,w tych pismach co podałam są sprawdzone oferty,sprawdzone agencje,redakcja gwarantuje ich legalnosć.Wyjazd przez agencje jest najbezpieczniejszy.Jest zasada:nie bierz na powaznie ofert pozwalajacych zarobic krocie bez doswiadczenia,znajomości jezyka,gdzie podany jest tylko nr telefonu,gdzie musisz płacić za prace(w całej Unii jest zasada:pracodawca płaci posrednikowi za znalezienie pracownika a nie odwrotnie).I nieprawda jest,ze jadac przez agencje zarobisz mniej niz jadąc samodzielnie.
Poza tym we Włoszech zarobki nie sa juz az tak atrakcyjne jak było.O wiele wiecej zarobisz np.na Cyprze,o UK czy Skandynawii nie wspomnę.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia