durne centralwings

Temat przeniesiony do archwium.
Wiecie moze co z tymi lotami do łodzi z rzymu? podobno ładna afera jest. Ja mam wykupiony bilet z rzymu do łodzi pod koniec lipca i nie wiem czy dolece. Wysłałam im maila ale jak grochem o ściane , nic i nic... Może wy wiecie wiecej...
Ale co TY wiesz, bo z Twojego postu nie da się zrozumieć. CO jest z tymi lotami? i skąd to wiesz?
gdyby cos bylo ,to daliby info na maila...ja mialam problemy z ryanair-wycofali loty po tym ,jak ja juz mialam bilety do WRoclawia...napisali,przeprosili,oddali kase....
Podobno nie bedzie juz lotow z Lodzi do Rzymu i Paryza, bo Centralwings chce je przeniesc do Poznania. Tak gdzies czytalam.

W kazdym razie, ja nie mam juz zaufania do central, po tym jak niedawno odwolali moj lot w ostatniej chwili, nie potrafili pozniej zajac sie rozczarowanymi, i czasem tez wscieklymi, klientami, byl straszny balagan, dezinformacja... Stracilam tylko nerwy, czas, pieniadze (bo mialam zaplanowana dalej podroz) i jeden dzien z wyczekiwanych wakacji... Wiem,ze odwolywane loty sie zdarzaja, ale oczekiwalabym innego traktowania w takiej sytuacji.
Tak to juz jest z tanimi liniami...Jak ktos kiedys madrze powiedzial placisz tam za bilet jak za worek ziemniakow ale i traktuja Cie jak taki worek ziemniakow wlasnie ;-(( Dlatego wole stara dobra alitalie.Przynajmniej jest wieksze prawdopodobienstwo ze sie doleci...Pozdrawiam serdecznie
bo najwidoczniej mozesz sobie na alitalie pozwolic:-)

ps.a z tym traktowaniem to tez roznie
tak..i ze się wyda dwa, trzy razy więcej kasy;)
wiesz agatka to wszystko jest subiektywne ;-) Ja np wole wydac na poczatku wiecej niz koczowac pozniej na lotnisku albo jeszcze raz kupowac bilet bo sie samolot spoznil no i drugi mi odfrunal ;-) Chociaz faktycznie jak lecisz bezposrednio z pktu A do pkt B to tanie linie moze i sa fajne.Ja niestety nie mam bezposredniego polaczenia.Wiem ze jesli samolot z Sycylii czy W-wy sie spozni to w Rzymie poczekaja na mnie albo polece nastepnym lotem.Tanie linie nie daja takiej mozliwosci.A szkoda.
Dziewczyny,
trzy razy lecialam centralem do Bolonii. Raz opóźnili mi lot o 6 h i zamiast dolecieć na 8 to doleciałam na 15. Z centrala zrezygnowałam. Uciułałam trochę grosza i teraz latam tylko lotem do Wenecji. Osattnio kupiłam u nich bilet właśnie do tego miasta za 380 złotych (tam - powrót), bo mieli jakąś promocję. Na sylwestra mój bilet kosztował 580 złotych.
AN prawdę czasem warto trochę poszperać w necie i coś sie zawsze tanszego wynajdzie. Za każdy bilet centrala płaciłam tyle co za regularny do wenecji (7[tel]zł).

Aaaaa, i jeszcze jedno jest teraz nowa linia, która lata do Werony bodaj: AIRITALY. Bilety od 35 Euro.
pewnie, że to wszystko jest subiektywne...ja zawsze kombinuję tak, aby wydać jak najmniej...ale wiadomo, że trzeba wziąć pod uwagę wszystkie aspekty...czy to kolejny samolot, czy dojazdy do lotnisk itp.
a ja od 4tegto lipca nienawidze wizzair i katowic..od tej pory wole latac ryanairem przez londyn...jak by sie dalo :)
A ja już leciałam wszystkimi lowcostami między Polską a Włochami, i nigdy mi się nic nadzwyczajnego nie przydarzyło. Największe opóźnienie jakie miałam to 7h, ale było to w dzień, dostaliśmy jedzenie, jedyne co to nie mogłam potem sama przyjechać do domu (późna godzina przylotu) i musieli wyjechać po mnie rodzice. Ale np. na pokładzie zawsze byłam traktowana bardzo dobrze. Zawsze.

BTW odkryłam nowy serwis, gdzie można kupić bilety różnych low-costów. Wyloty z Rimini. Portal nazywa się www.riminigo.it i np. między Rimini a Krakowem lot jest operowany przez Skyeurope. Na stronie riminigo zapłaciłam 25€ za bilet(już ze wszystkimi opłatami), na stronie Skyeurope kosztował o wiele więcej :)
Możesz napisać dlaczego nie nawidzisz wizzair?
Deredzioszek, opisz cos wiecej o Twojej podrozy do Wloch - zdecydowalas sie ostatecznie na nocny pociag do Katowic?? I co dalej? Daj znac jak poszlo:=)
Loty pod koniec lipca są nadal aktualne. Wystarczy sprawdzić na ich stronie rozkład lotów.
Ja latam centralem i nigdy nie mialam problemow, raz nawet ja sie spoznilam a samolot jakby czekal na mnie i tez byl spozniony (tylko ten jeden raz i to szczesliwy) ale moj chlopak ma prawie zawsze jakies opoznienie raz tez go nie powiadomili ze lot odwoloany to zadzwonilam ochrzanilam i wreczyli mu bilet do Rzymu 3 godziny pozniej po odwolanym locie. Generalnie ja nie narzekam, dobrze ze mnie stac bo z Alitalia odwiadzalabym Italie 2 razy w roku a tak robie to znacznie czesciej :)
Pozdrawiam
w skrocie moja historia z wizzair :)
fioraska zdecydowalam sie na jeszcze inna opcje ale neistety podupadla troche - wybralam polaczenie pks z mojego miejsca zamieszkania (wielkopolska) do katowic wyjazd byl 20.25 na miejscu planowo mial byc 3.50. O 3.40 byl bus z prywatnej lini -matuszak, ktory ma podpisana umowe z wizzair. zadzownilam do nich wczesniej zeby sie umowic zeby poczekali namnie ok 15 min bo nie dam ardy byc na 3.40 ( o 4 byl inny transport ale z pkp nie zdarzylabym tram dotzrec w kilka min) Powiedzieli ze nie ma problemu, zqarezerwowalam bilecik. No ale neistey po dotarciu na miejsce (pks) okazalo sie ze bus nie czekal..wydalam 150 zloty za taxi.No ale jakos bym sie z tym pogodzila..trudno. Wpadam na lotnisko ok 4.35 (odperawa powinna sie zaczac ok 4 - lot o 6) a tu nigdzie nie ma stanowiska z odprawa do milano. Okazalo sie ze 2 h spoznienia. no ok to zadfna wielka tragedia, przynajmniej chlopka mogl sobie dluzej pospac..ale po 15 min podali ze lot odwolany..myslalam ze sie usune na ziemie w toalecie, bez wiekszych pokladow kasy, noclegu, znajomych, samiutenka...ehh no co wam bede opisywala moje emocje. Generalnie po wielu bojach powiedzieli ze byc moze okolo 12 8na 90% ale nie wiadomo do konca) wroci po nas samolot z barcelony i zabierze nas do mediolanu..wiec od 5 do 10 horror niepewnosci i oczekiwania. Kniec kncow udalo sie, startowalismy po 12. Ale do tych wszystkich wczensiejszych nerowow dolozyl sie nowy - turbulencje jakich jeszcze nie przezylam nigdy - do tej pory lubilam latac i nie balam sie nigdy...teraz to juz powiedzialam po wyladowaniu - ze byl to ostatni raz kiedy podrozowalam sama, bez wsparcia duchowego :):) Tak jak wspomnialam wczesniej wole opcje ryanair przez londyn do bydgoszczy, z ryanairem nie natrafilam nigdy na problemy. Cociaz bedac szczera obsluga lotow, estetyka, sympatia w wizzair bije na glowe ryanair. Ale to tylko 1 plus jaki znalazlam do tej pory

Powodzenia wszystkim samotnym podrozniczka/ podroznikom
Ojej deredzioszek, a to mialas przygode...Ja czesto jezdzilam Matuszkiem na lotnisko i zawsze bylam zadowolona - chyba mialam szczescie:) Za to moj chlopak (teraz maz:-) mial od poczatku przeboje z nimi: pierwszy raz jak byl w Katowicach spoznil sie 3 minuty bo nie wiedzial ze Matuszek odjezdza z PKS (przez telefon powiedzieli mu,ze wystarczy wyjsc z PKP i sa przystanki - tyle ze to MZK a nie PKS) wiec wtedy tez jechal taksowka na lotnisko...
Innym razem mieli opoznienie z lotniska na dworzec - postanowili zabrac pasazerow z innego lotu, wiec musial czekac ponad godzine...Trzecim razem powiedzieli ze jego samego nie beda wiezc do Katowic i kazali mu wsiasc w autobus kursowy PKS LOTNISKO:-) Co za przygody:-)
Powiedz mi, a przez Londyn o ktorej godzinie masz polaczenia? Byc moze kiedys wyprobuje te wersje - potem z Bydgoszczy do Gdanska to okolo 2 godzinki pociagiem, prawda?
Pozdrawiam goraco!:-)
Niestety nie powiem Ci teraz jak sa polaczenia przez Londyn w tej chwili. Poki co sie nie interesuje . Mam zarezerwowany bilet do Polski pod koniec sierpnia niestety do katowic wizzair, ale mysle ze to ostatni taki kurs, no i na szczescie nie w pojedynke. Z tego copaMIETAM to polaczneia przez londyn sprawdzalam jakos w maju i byly calkiem niezle . Tzn w strone z bergamo do bydgoszczy nawet nie trzeba bylo dlugo czekac (2-3h9 ale droga powrotna juz chyba troche dluzej. Ale mysle ze przetrzymanie kilku godzin na lotnisku w londynie moze byc ciekawsze niz w katowicach. Jednakze nie mam jeszcze w tym zakresie doswiaqdczenia :)
pozdrawiam - dzieki za pomoc w poscie o dojazd w katowicach :)
Niestety nie powiem Ci teraz jak sa polaczenia przez Londyn w tej chwili. Poki co sie nie interesuje . Mam zarezerwowany bilet do Polski pod koniec sierpnia niestety do katowic wizzair, ale mysle ze to ostatni taki kurs, no i na szczescie nie w pojedynke. Z tego copaMIETAM to polaczneia przez londyn sprawdzalam jakos w maju i byly calkiem niezle . Tzn w strone z bergamo do bydgoszczy nawet nie trzeba bylo dlugo czekac (2-3h9 ale droga powrotna juz chyba troche dluzej. Ale mysle ze przetrzymanie kilku godzin na lotnisku w londynie moze byc ciekawsze niz w katowicach. Jednakze nie mam jeszcze w tym zakresie doswiaqdczenia :)
pozdrawiam - dzieki za pomoc w poscie o dojazd w katowicach :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia