w skrocie moja historia z wizzair :)
fioraska zdecydowalam sie na jeszcze inna opcje ale neistety podupadla troche - wybralam polaczenie pks z mojego miejsca zamieszkania (wielkopolska) do katowic wyjazd byl 20.25 na miejscu planowo mial byc 3.50. O 3.40 byl bus z prywatnej lini -matuszak, ktory ma podpisana umowe z wizzair. zadzownilam do nich wczesniej zeby sie umowic zeby poczekali namnie ok 15 min bo nie dam ardy byc na 3.40 ( o 4 byl inny transport ale z pkp nie zdarzylabym tram dotzrec w kilka min) Powiedzieli ze nie ma problemu, zqarezerwowalam bilecik. No ale neistey po dotarciu na miejsce (pks) okazalo sie ze bus nie czekal..wydalam 150 zloty za taxi.No ale jakos bym sie z tym pogodzila..trudno. Wpadam na lotnisko ok 4.35 (odperawa powinna sie zaczac ok 4 - lot o 6) a tu nigdzie nie ma stanowiska z odprawa do milano. Okazalo sie ze 2 h spoznienia. no ok to zadfna wielka tragedia, przynajmniej chlopka mogl sobie dluzej pospac..ale po 15 min podali ze lot odwolany..myslalam ze sie usune na ziemie w toalecie, bez wiekszych pokladow kasy, noclegu, znajomych, samiutenka...ehh no co wam bede opisywala moje emocje. Generalnie po wielu bojach powiedzieli ze byc moze okolo 12 8na 90% ale nie wiadomo do konca) wroci po nas samolot z barcelony i zabierze nas do mediolanu..wiec od 5 do 10 horror niepewnosci i oczekiwania. Kniec kncow udalo sie, startowalismy po 12. Ale do tych wszystkich wczensiejszych nerowow dolozyl sie nowy - turbulencje jakich jeszcze nie przezylam nigdy - do tej pory lubilam latac i nie balam sie nigdy...teraz to juz powiedzialam po wyladowaniu - ze byl to ostatni raz kiedy podrozowalam sama, bez wsparcia duchowego :):) Tak jak wspomnialam wczesniej wole opcje ryanair przez londyn do bydgoszczy, z ryanairem nie natrafilam nigdy na problemy. Cociaz bedac szczera obsluga lotow, estetyka, sympatia w wizzair bije na glowe ryanair. Ale to tylko 1 plus jaki znalazlam do tej pory
Powodzenia wszystkim samotnym podrozniczka/ podroznikom