praca dla programisty

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, takie mam pytanko. Od wrzesnia jadę z narzyczonym do włoch rozpocząć nowe życie :) Ja bedę tam kończyć studia (5 rok), natomiast Adam jest programistą po studiach z 2 letnim doświadczeniem, obydwoje znamy włoski w stopniu średniozawansowanym (ale się szybko uczymy), mówimy płynnie po angielsku, oprócz tego ja po francusku, on po niemiecku.
I tu dochodze do mojego pytania: jakie są szanse że Adam dostanie dobrą prac w zawodzie bez biegłej znajomości języka (choć programiści pracują głównie po angielsku) oraz ile może zarządać na rozmowie kwalifikacyjnej, pryznam równiez że w Polsce jesteśmy przyzwyczajeni do jego stosunkowo wysokich zarobków.
Bedę wdzięczna za WSZELKIE rady.
Dzięks z góry :)
kasik1984 a masz moze jakiś adres nas skrzynke to mogę ci przesłać informacje na ten temat?
Jeżeli jest programistą z doświadczeniem to jest wielkim szczęściarzem, i nie powinien mieć problemów ze znalezieniem pracy. Nie wiem niestety jak się plasują zarobki programistów doświadczonych, tutaj Ci nie pomogę (chociaż mogę się dowiedzieć ;) ).
Programiści mają teraz wzięcie we Włoszech, także nie pozostaje mi ni innego jak życzyć mu powodzenia :)

Dla jasności - jestem po części w temacie, bo mój chłopak studiuje informatykę i jest apirującym programistą, niestety nie ma doświadczenia a bez tego nikt go nie chce wziąć. Dzięki Bogu znalazł bardzo fajny staż jako programista, i potem już powinno mu być łatwiej.
Tak, mój adres to: [email] dzięki za pomoc!!!
kasik1984 juz ci podeslałem kilka informacji

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia