ŚLUB KONKORDATOWY W POLSCE!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Mam pytanie do osób które brały ślub konkordatowy w POlsce z Włochem!Jest to dla mnie bardzo ważne by ktoś mi powiedział jakie dokumenty są potrzebne!Oboje z narzeczonym jesteśmy katolikami i dla nas jest ważny ten ślub nawet jeśli będzie więcej do załatwiania ślub cywilny nie wchodzi w grę!Proszę o informacje!Z góry dziękuje!
Zaraz, zaraz. Ślub konkordatowy to po prostu 2 w jednym. Ale nadal możesz wziąć ślub cywilny i kościelny osobno - jeśli tylko Ci się tak podoba. A nawet jeden tu a drugi tam :)
Ja juz przez to przebrnelam. Opisalam dosc szczegolowo na http://tinyurl.com/yw9f5s W razie pytan dodatkowych - w miare mozliwosci i wiedzy sluze pomoca. Pozdrawiam!
Dziś byłam w USC w moim mieście to mi facet powiedział że mój Włoch potrzebuję tylko dowoód oosbisty, zaśwaidczenie to zawarcia małżeństwa oraz akt chrztu (przetlumaczone na polski)a ja akt chrztu,dowod osobisty!
No tak, dobrze Ci powiedzieli w USC, bo oni istotnie tego wymagaja. Tyle ze aby zdobyc zaswiadczenie musisz wykonac mase roznych czynnosci, o ktorych wlasnie napisalam w linku powyzej :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia