Wasza opinia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
Witam wszystkich serdzecznie!!Zdecydowalam sie na otworzenie nowego tematu,poniewaz chcialaby poznac opinie na pewien temat.Od niedawna(z moim chlopakiem),myslimy o otworzeniu agencji pracy dla baby sitter,opiekunek,badanti itp,ktore bylyby chetne do wyjazdu do Wloszech do rodzin w ktorych by pracowaly.Wyjazd bylby placony przez rodzine.Czy wedlug Was moze funkcjonowac??Czekam na odpowiedzi i uwagi.Pozdrawiam.Dorota
zalezy w jakim regionie chcecie to otwozyc. to bardzo delikatny interes,na poczatu musisz miec duzo znajomosci tzn. ludzi ktozy sa gotowi z twoich uslug skorzystac.Najtrudniej bedzie zdobyc zaufanie ludzi,jezeli to bedzie blisko mnie to moge byc twoja pierwsza klientka:)
Witam Cie,coz jesli chodzi o otworzenie biura,to moj chlopak bedzie sluzyl mi poparciem(jest Wlòochem).A jezeli chodzi o region,to bierz pod uwage Sardenie..Jezeli jestes z Polski to mozna ewentualnie podyskutowac.Pozdrawiam
[wpis usunięty]
czesc nie zrozumialysmy sie. ja mieszkam we wloszech od kilku lat i to ja potrzebowalabym osoby ktora pomoglaby mi prowadzic dom. mam tez duzo znajomych ktozy czesto szukaja pomocy dowych
Czesc,przepraszam za nieporozumienie.Oczywiscie w razie czego mozna by bylo nawiazac ciekawa wspolprace.Ja mama na imie Dorota.Gdzie mieszkasz?Ja w Cagliari.
w mediolanie:(
lestat.Wczoraj sie zalogowałas i na kazdym temacie wklejasz swoje wynurzenia,ze usiedliscie i pogadaliscie(najczęsciej ni przypiał ni przyłatał),o tym samym załozyłaś własny.o co tu chodzi?sadomasochistka jestes?
diavolino to nie sadomasochistka a nażeczony tej dziewczyny,zorientowałam się jak już było za późno i 1 mail swojej dziewczyny mu przetłumaczyłam,poprostu ten znów grzebie w jej wiadomościach i chce wiedzieć co ona pisze i do kogo.
W Mediolanie nikogo jeszcze nie znam:-)Mozna by bylo jakos sie dogadac..
naprawde?to facet wkleil ten list,zeby wiedziec o czym narzeczona pisze??
ojeju:-(((
wspolczuje

a jak ma to wpadlas?
kasiu wejdź na stronkę włoską tyt.-Qualcuno mi puo aiutatere prosił o przetłumaczenie tych maili(myślałam że to sms-y),najpierw myślałam że to jakaś włoska przyjaciółka tej bohaterki więc przetłumaczyłam potem czytając 2 mail zorientowałam się że pierwszy jest skierowany do dziewczyny a drugi do chłopaka,przeczytałam jeszcze raz dobrze i zajarzyłam że ten typ dalej kontroluje jej pocztę,ale świnia.
ale swinia
wspolczuje dziewczynie:-(

ide poczytac...a niech jeszcze sie tu ktos taki pokaze...grrrr
Ja też jej współczuję,ona chyba nie wie że wysyłając maile powinna wykasować w inviati i on w ten sposób może śledzić każdy jej ruch,ale żeby chociaż w tych mailach było coś co może mu dać powody do zazdrości czy nieufności to jeszcze mogłabym zrozumieć.Pazzi są na całym świecie biedne tylko te co na nich trafią.
aj tam wykasowac...po prostu tak sie nie robi i koniec!nigdy by mi na mysl nie przyszlo,ze moj maz moglby kontrolowac moje listy grrr.nawet gdyby w nich nic nie bylo,co mogloby spowodowac klotnie czy zazdrosc...fujj
Ja też sobie tego nie wyobrażam.Ja mam swój komp. a mój swój ale nigdy nie sprawdzał mnie co w nim mam chyba że go poproszę jak mam jakiś problem. Tylko widzisz że gościu z niczego robi aferę,są tacy mężczyźni-zaborczy,to jest choroba i żyć w takim związku to koszmar.
Ja tez sledze posty lestat06 i w zwiazku tym zlozylam nowy post BADZCIE OSTROZNE.rzeczywiscie w tych wukradanych listach moze nie byc niczego kompromiyuj.ale zazdrosni Wlosi o tym nie wiedza..a potem dochodzi do niemilych sytuacji,moj zwiazek sie przez to rozpadl,cierpie w milczeniu..
przykro mi:-(

Salvik,dziekuje,ze nie jestes zazdrosny!!!
waszym zdaniem jakie osoby sa zazdrosne??
bo dla mnie te,ktorym brakuje pewnosci siebie!!!innego wytlumaczenia nie ma...Jeju,jakie to niskie:-(
my tez mamy 2 komputery...Salvik wlasnie w sprawach sluzbowych jest poza domem z moim laptopem...a ja w tej chwili siedze przy jego kompie ...mialabym okazje,zeby przeswietlic wzdluz i wszerz i poczte i komp...ale po co do cholery...jakie to chore!!!!i wiem tez,ze i on tego mi nie zrobi!!!
tak Kasiu masz rację ale i te które same mają coś do ukrycia,okłamują,dlatego panicznie boją się że ich może spotkać to samo.
jak najbardziej...prawda...
Geniu,a Ty jak to widzisz?Dlaczego ludzie sa zazdrosni?
Pewnosc siebie to ma tylko nasza Doda Elektroda my biedne szare zuczki mamy kompleksy,zakorzenione obawy w podswiadomosci,nie ma ludzi idealnych.Swiat jest pelen ludzi z uszkodzonymi genami..one odpowiadaja za wszystko..to sie dziedziczy..
Czy ja wiem, pewnie powody mogą być różne. Oczywiście mówimy o "chorej" zazdrości, uczuciu, które swoją intensywnością przytłacza samą miłość. Na pewno, tak jak piszecie, brak pewności związanej z wiernością partnera. Pewnie też brak pewności siebie. Przecież największymi zazdrośnikami wśród męzczyzn są typowi macho, osobnicy, którzy zewnętrznymi atrybutami męskości(często posuniętymi do karykaturalnych przejawów)usiłują ukryć właśnie brak pewności siebie. Myślą wciąż o wyimaginowanym zagrożeniu i nie mogac poradzić sobie z nim w sposób normalny w swojej psychice, reagują atakiem na oślep...furią zazdrości.
Tę teoryjkę wymyślałem w trakcie pisania, moze więc ona mieć wiele mankamentów i niedoskonałości, ale chyba jej ogólne założenia są słuszne.:)
hmmm,a wiesz,ze ja takich obaw nie mam.Nie mam ,bo nie mam podstaw by miec takowe.Gdy podstawy beda to i zazdrosc sie zacznie...a narazie zyje spokojnie i nie trace czasu...i ciut pewnosci siebie tez mam,w kazdym z nas powinna byc...
a Ty jestes zazdrosny?
W ten sposób nie. Nie przyszło by mi do głowy kontrolować poczty, czy smsów żony. Wierzę jej, więc nie widzę ku temu powodów. Na samą myśl, że wchodzę do jej telefonu, notatek itp...okropność.
bravo:-)
to jest podstawa zdrowego zwiazku
Zwracam sie z UPRZEJMA prosba,abyscie powrocili do tematu MOJEGO POSTU na temat otwarcia biura we Wloszech...NIE ZMIENIAJCIE MI TEMATU!!!!!!DZIEKUJE
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |