znajomi we Florencji

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos z was mieszka we Florencji lub niedaleko poszukuje znajomych na pogaduchy.
Haloo czy tu naprawde nie ma nikogo z Florencji????
Hej! Ja tam mieszkałam do niedawna, ale przeprowadzam się na południe. Czasem ktoś tu pisze spod Florencji, może akurat te osoby są na wakacjach :)
We Florencji jest sporo Polek - bardzo dużo na uniwersytecie, ale jeśli mogę Ci coś poradzić - to nie szukaj ich. Wiem, że na początku jest ciężko, ale nie ma sensu szukać. Poczekaj cierpliwie aż poznasz kogoś ciekawego i się zaprzyjaźnij. Włoszki też są fajne ;)
Ja powiem Ci tylko, że na jednej się bardzo przejechałam, i żałowałam że w ogóle zaangażowałam się w tamtą przyjaźń. I od tamtej pory stwierdziłam, że 'prendo quello che viene' . Nic na siłę.
Czesc fajnie ze sie odezwalas i dzieki za rade. Jestem tu juz od kwietnia i poprostu teskni mi sie czasami za kims z kim moglabym normalnie porozmawiac. Niestety nie umie jeszcze dobrze jezyka i wszystkie wloskie znajomosci wymagaja strasznej cierpliwosci. Ale ok dzieki jeszcze raz. Poprostu tak mialam ochote z kim pojsc na kawe. Ale ostroznosci w obcym kraju nigdy nie jest za wiele.
Witaj Kingo
Moja firma znajduje się we Florencji i jeśli akurat nie wyślą mnie gdzieś w świat to bywam w tym miejscu. Jeśli miałabyś ochotę pogadać to podaję maila [email]

Pozdrawiam

Grzegorz
Witaj Kinia! mieszkałam pół roku pod bari..teraz jestem w polsce ale znów mnie wyrywa w świat ;-) może florencja... generalnie to szukam kompanki na taki wyjazd...pare miesięcy może pół roku..wspólne zamieszkanie - bo ceny są jakie są, oczywiście praca necesario...ale jestem pozytywnie nastawiona. Życzę powodzenia i tanti beli giorni a firenze! bacioni
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka