Permesso familiare

Temat przeniesiony do archwium.
witam

Mam pytanie, pisze do ciebie bo tutaj jestes skarbnicą wiedzy, otóz mam problem : czy moge sie starac o permesso familiare: mam dziecko z włochem, oboje jestesmy w tarakcie spraw rozwodowych,dziecko urodziło sie na terenie Italii i ma nazwisko ojca- z którym jestem, wynakmujemy mieszkanie, ale nie mamy kontraktu słyszałam ze moge starac sie o to permesso,czy jest wogóle jakas szansa jak tak to na jakich zasadach? Włoch ojciec tego dziecka,pracuje na magazynie który jest podciagniety pod kampanieByłam w komunie, ale oczywiscie jak zwykle nic nie wiedzą,
Jeszcze jedno pytanko mam dwoje dzieci z pierwszym mezem ,które sa ze mną czy jest jakas szanasa zrobienia dzieciom dokumetów lub dopisania ich do tego permessa.
Ostatnie pytanie,moje dziecko ma juz rok, czy nalezą mi sie jakies pieniadze,ogólnie mówiąc jakas pomoc finansowa,zaznaczam ze jestem
Odpisałam Ci na wątku "Kwestura...". :-)
Dzieki bardzo za informacje, a zapytam z ciekawosci jeszcze jesli on ma dwoje dzieci z pierwszego małzenstwa a nie jest po rozwodzie to czy moze na nasze wspólne dziecko starac sie o jakie kolwiek pieniadze?a jak nie mam kontraktu na mieszkanie- meldunku to bedzie mozliwosc wyrobienia dla dziecka paszportu włoskiego?

pozdrawiam gorąco!!!!
>jesli on
>ma dwoje dzieci z pierwszego małzenstwa a nie jest po rozwodzie to czy
>moze na nasze wspólne dziecko starac sie o jakie kolwiek pieniadze?

Przyznanie zapomogi rodzinnej zależy od dochodu, nie od tego, czy ma się już inne dzieci i czy jest się po rozwodzie.:-)

>jak nie mam kontraktu na mieszkanie- meldunku to bedzie mozliwosc
>wyrobienia dla dziecka paszportu włoskiego?

Wasze dziecko jest obywatelem włoskim, zameldowanym (silą rzeczy) we Włoszech. Twoja sytuacja nie ma z jego paszportem nic wspólnego, jeśli tylko oboje rodziców wyrazi pisemna zgodę na wydanie dziecku paszportu, to zostanie mu on wydany.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę