numery abonentów w IT

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
czy ktoś z Was wie jak można sprawdzić numer telefonu abonenta sieci komórkowej we Włoszech? W Polsce są oficjalne książki telefoniczne, np.: plusa. Szukam też prefiksów odpowiadających danej sieci, czy też jest taki podział na parzyste i nieparzyste jak u nas? (601,603-plus; 602,604-era, itd.)
Proszę zorientowanych o pomoc!
Nie ma we Wloszech spisu abon.sieci komork.gdyz tylko 10 procent abon. wyrazilo na to zgode. numery zaczynaj sie na 34 to Vodafon .32 to WIND 33 to TIM. 39 to operator TRE>Pisze z pamieci ,jesli sie pomylilam to prosze forumowiiczow o korekte.
Nie ma we Wloszech spisu abon.sieci komork.gdyz tylko 10 procent abon. wyrazilo na to zgode. numery zaczynaj sie na 34 to Vodafon .32 to WIND 33 to TIM. 39 to operator TRE>Pisze z pamieci ,jesli sie pomylilam to prosze forumowiiczow o korekte.
Może uściślę, że te numery które napisała Stokrotka są _sprzedawane_ przez danych operatorów (tzn. 320, 328, 329 kupimy u Winda, 333, 335, 338 itd. u Tima, 340, 347, 348 w Vodafone).
ALE jako że wszystkie sieci umożliwiają zmianę operatora z zachowaniem starego numeru, tak np. nr 329****** może być Wind albo Tim albo Vodafone.

Czyli ostatecznie nigdy się nie wie :)
Czasem jak znajomi podają mi nr i zmieniali operatora to mówią mi, w jakiej sieci są, żebym wiedziała czy mogę z nimi tanio rozmawiać czy nie :) Wtedy wiadomo co i jak.
Vodofon ma teraz nowy nr.346 i jesli do konca sierpnia kupi sie karte ricaricabile,to w zaleznosci od lacznej kwoty doladowania w skali mies.daja na nastepny miesiac darmowe minuty w sieci Vodafon,w lipcu mi zprezentowli 22o min darmowych a w sierp.120 min darmowych.Mozna je uzyc tylko na num.Vodafon.Oplaca sie wziasc taryfe Vodafon One Nation,gdyz 1 min do Polski kosztuje tak jak z telef.domowego lub kabiny telefon. 19 cent.
>Vodofon ma teraz nowy nr.346

Nowy?... A co w nim nowego?... Znam co najmniej 2 osoby posiadające od kilku lat numer Vodafone zaczynający się od 346...
Dzięki dziewczyny za informacje!:-)
Znalazłam stronkę na której można sprawdzić abonenta, tylko trzeba się wcześniej zarejestrować, mam nadzieję że uda się bez włoskiego numeru komórki. Może ktoś będzie potrzebował, to podaję: http://www.jamino.com/
Prefiksy mi się przydadzą, poprowadzę statystykę która sieć jest najpopularniejsza wśród znajomych ;-).
Pozdrawiam Was.
Dla mnie to nowy numer 346 bo w czerwcu ko kupilam ,wlasnie One Nation,sorry, to tylko dla mnie nowy
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia