convivenza-convivere

Temat przeniesiony do archwium.
dziendobry wszystkim,pozdrawiam was serdecznie z gorocego poludnia.mam pytanie do bardzej doswiadczonych,czy polka zyjoca z wlochem w konkubinacie moze go zalegalizowac,to znzczy podpisac w komunie dokumenty i zyc tak jak malzenstwo tylko ze bez slubu.Prosz o odpowiedz,z gory dzekuje!!
Nie nie moze,jest taka propozycja rzadu,ale Watykan i katolicy protestuja.To nazyewa sie copia di fatto.Para faktyczna.Ma to wiele wad,geje chca sie zalapac na to, a i zonaci panowie mieszkajacy z kochankami tez.Bo para faktyczna to jest faktycznie.Ale po co to komu?Niezdrowe.
tak z ciekawosci... na czym to polega?
dzekuie bardzo za odpowiedz,tak wogole to jestem troche skolowana bo w tej "miescinie" w ktorej mieszkam to pani z okienka w komunie powiedziala cos tam slyszalam ale sie doinformuje i jak wroce z urlopu to dam odpowiedz,ale czy powiedziala tak bo sama nie wiedziala czy moze sie cos zmieni,mam do ciebie prosbe jak bys cos jeszcze wiedziala na ten temat to bende wdzieczna,jeszcze raz wielkie dzieki.papa
W comunie możesz złożyć oświadczenie o tzw.riunificazione famigliare.Oznacza to że ty i twój partner tworzycie rodzinę.Ja nie uwarzam aby paks to była głupia rzecz wręcz przeciwnie,wystarczy tylko dobrze sformuować przepisy prawne a nie będzie obawy o adopcje.
dzieki za odpowiedz,a moze mi podasz wlosko stronke,link.to przedstawie "panience z okienka" w komunie.Oboje jestesmy po rozwodzie wiec uwazam ze lepiej bylo by zyc w konkubinacje zalegalizowanym,moze sie myle?sama juz nie wiem co bedzie lepiej,slub czy konkubinat,moze ktos z wiekszym doswiadczeniem pomoze,czekam na wszelkie informacje z gory dzekuje!!!!!
To jeszcze nie jest paks więc nie daje ci takich samych praw jak w małżeństwie,to jest przede wszystkim potrzebne w razie dania pełnomocnictwa w sprawach burowych twojemu partnerowi(np.choroba)i tworzycie tzw.nucleo famigliare,przynajmniej tyle wiem,nie mam tego ze strony internetowej tylko po prostu kiedyś sami zgłaszaliśmy do comune.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia