Turyn i okolice:)

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc:)
Z tego co widze jest na forum sporo osob z Turynu i okolic,sporo aktualnych i przyszlych studentow:):):)
Proponuje zorganizowac spotkanie,wspolny wypad na aperitivo, co Wy na to?
Co do daty, miejsca chetnie poslucham propozycji:)
Miloby bylo spotkac sie "w swoim";) gronie:)
Co o tym myslicie?:)
pozdrawiam!
jak najbardziej:)
Co robisz sofi studiujesz?
Ciao, no wlasnie to ciekawe gdzie (i czy spotykaja sie Polacy w Turynie), czy nie wstydza sie swojej polskosci? Ja ostatnio z kolegami dosc czesto (kilka razy w tyg) przemierzam turynskie uliczki, ale prawde mowiac nie spotkalem jeszcze Polakow, czyzby sie tak skrzetnie ukrywali?;)
saluti
Czesc!Ciesze sie na odzew!!!:):):)
Ja zaczynam od tego roku Lingue straniere,mam nadzieje,ze badzie dobrze, a Wy co robicie w Turynie?:)
Nie wiem czy ten weekend nie jest za wczesnie na spotkanie,co myslicie?
Mozemy sie spotkac rowniez w nastepny,zalezy od Was:)
A gdzie..moze przed kosciolem Gran Madre di Dio?
Pozniej razem mozemy wybrac miejsce na apperitivo.
pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia
ja jestem na facoltà di scienze politiche, z tego co wiem to duzo osob jest na erasmusie na lingue e lettere... Dzis poznalam 2 dziewczyny, ktore rowniez sa na erazmusie, tak poza tym nikogo.

darco-78 , wstydzic sie ??a czego? Ja jestem dumna:D:D
Ja na razie nie znam nikogo,pozniej zobaczymy..moze ktos jeszcze wybral sie do Turynu na ten sam kierunek, mam nadzieje:)
Ciao tutti :)
Jestes dumna? Hmm, to bardzo ladnie o Tobie swiadczy, spytalem troche przekornie, gdyz czesto sie to zauwaza, ze Polacy za granica czuja sie troche wyobcowani i niekiedy nie chca dimostrowac swojej przynaleznosci narodowej... co wg mnie jest glupie, bo raczej z cala pewnoscia nie mamy sie czego wstydzic.

Widze ze w wiekszosci sa tu studenci, fajnie, ze mozecie realizowac takie plany i studiowac takze w Italii, zazdroszcze Wam tego:) Ja jestem tutaj w ramach pracy, inaczej mowiac w delegacji, a przy okazji korzystam z odrobiny wolnego czasu i zwiedzam, bawie sie i cwiecze jezyk :)
no ja nie wiem czego mialabym/mielibysmy sie wstydzic? Jak mozna sie wstydzic danej narodowosci tego nie rozumiem...
wlasnie o tym dzis rozmawialam z nowo Poznana Polka:D

Podchodze do tego z dystansem czemu mialbys sie ktos wtydzic skoro wrecz przeciwnie moze sie czyms pochwalic a osoba np. wloszka nie?
chodzi o czlowieka o jego charakter a nie narodowosc...
szkoda ze ogolnie malo ludzi to rozumie..
ale to bylo zboczenie od tematu:) no to co spotykamy sie gdzies? znam 2 dziewczyny z tego forum, ktorych jeszcze nie widzialam, a wiem ze mialaby tez ochote na pewno wyjsc:)
Ok,no to w takim razie ja wychodze z konkretna propozycja:)heheh
Sobota 06.10 o godzinie 18.00 przed kosciolem Grand Madre?Co Wy na to?
pozdrawiam!
Dobry pomysl, chetnie sie spotkam i pogadamy troszke, tylko dam odpowiedz pod koniec tyg, bo w sobote najprawdopodobniej bede w Szwajcarii wiec mnie moze odpowiadac najbardziej piatek poznym wieczorem lub niedziela, a jak nie teraz to innym razem:)
saluti
Ale sie ciesze , ze jednak w Turynie sa jacys Polacy.
Fajny pomysl z tym spotkaniem, chociaz szczerze mowiac pewnie mnie to ominie , wracam do turynu 8 pazdziernika. Pozdrawiam
dla mnie soboty raczej odpadaja:(
Czesc..mmm...widze po tym co piszecie,ze ten weekend to nie najlepszy pomysl..no to w takim razie moze przyszly piatek 12.10 albo przyszla niedziela 14.10 o...20.30..21.00..?
milego dnia
Ciao,
a moze tak przy okazji pochwalicie sie swoimi ulubionymi miejscami w sercu Turynu? Co Wam sie najbardziej podoba, co moglibyscie polecic innym, jakies wyjatkowe miejsca, magiczne, odkryte przypadkowo lub calkowicie swiadomie :)
ciao
ja tez sie zjawie niedlugo w Turynie (w sumie juz powinnam dawno tam byc ale to z powodu wloskiego braku organizacji ; - )
pozdrawiam wszystkich jeszcze z Polski.....
Czesc Tusinka!!!No my na pewno zobaczymy sie w przyszlym tygodniu:):):)
Ja niestety nie znam jeszcze wyjatkowych miejsc w Turynie..pierwsze dwa tygodnie spedzilam na zalatwianiu ostatnich dokumetow na studia...ale Turyn naprawde robi na mnie bardzo pozytywne wrazenie!!!Spedzilam sporo czasu w Mediolanie..i uwazam,ze Turyn bez dwoch zdan go przebija:)
hej!
ja tez od paru dni jestem w Turynie. Studia juz co prawda skonczylam w tym roku. Erasmusa spedzilam w Pescarze. Ja rowniez z checia bym sie spotkala.
Zawsze mozna spotkac sie po mszy przy via Barilli 12 w Niedziele.
pozdrawiam
JLD
Mmmmm...tez niezly pomysl!J aplanuje wybrac sie jutro na msze:)Czytalam rowniez post dotyczacy pielgrzymki..zapowiada sie interesujaco..czemu nie, jutro wypytam o detale i ja bardzo chetnie!
Mimo wszystko jesli macie ochote..podejmuje ostatnia prbe zorganzowania spotkania!
Niedziela 14.10 o 18.00 przed kosciolem Gran Madre?
Co Wy na to?Milo bedzie spotkc sie w "swoim" gronie, pogadac,wyjsc na drinka!
Turyn i okoloce hehe zjednoczm sie troche:):):)
Pozdrawiam
ja bede!!! :)
ciao a tutti scusate l'intromissione, jestem giacomo i mieszka w turynie, ja chce spoktac w polski dlaczego nie chce pamietac po polsku. scusate molto il mio polacco, sento molto la nostalgia della Polonia vorrei parlare con qualcuno!! papapa giacomo [gg]
Ciao pipolo, ktoś może powiedzieć gdzie/jak załatwić są tanie noclegi w Turynie?
Pozdrawiam
trochę mi się pomieszało :P Szukan tanich noclegów w Turynie (niedaleko centrum).. Czy kots może coś poradzić? :)
Ciesze sie Ola!!!No to jestesmy we dwie jak na razie!!!:):):)
jedyni tani nocleg jaki znam hostel na via alby 1
Tak nieczesto piszecie drodzy mieszkancy Turynu...
Jest to spotkanie dzisiaj?
Ciao,
i co jak spotkanie, doszlo do skutku? Ja jakos nie moge sobie zorganizowac dobrze czasu w weekendy, teraz bylem we Florencji wiec... no nic, moze innym razem sie uda i "podlacze sie" do waszej gromadki ;)
saluti!
Hej, mieszkańcy Turynu.
Planuję odwiedzić to miasto w wakacje i szukam noclegu. czy macie coś taniego, godnego polecenia, np. jakieś akademiki czy coś? schroniska młodzieżowe itp?
patrzyłam juz na http://www.hostelsclub.com/step02_str.php?lang=pl&str=6169&mese=8&giorno=18&anno=2008¬ti=6¤cy=94
które polecał ktoś z Was, ale chciałabym mieć jakieś porównanie :)
Pozdrawiam,
Shelly
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia