slub wlosko-polski... Jak do tego sie zabrac??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam...
Jestem tu pierwszy raz i poszukuje osob ktore maga udzielic mi jakis informacji dotyczacych organizacji slubu.Moj chlopak jest wlochem i w przyszlym roku w kwietniu chcemy sie pobrac w polsce ale bedziemy mieszkac we wloszech...i tu zaczynaja sie schody bo nie wiem co bedzie lepsze czy slub konkordatowy w polsce czy slub cywilny we wloszech i tylko koscielny w polsce??!! Nie wiem jaka droga bedzie latwiejsze jezeli chodzi o pozniejsze formalnosci i dokumenty potrzebne dla mojego pobytu we wloszech?? Czytal juz rozne opinie na ten tamat ale szczerze mowiac nikt jednoznacznie nie stwierdzil jak to moze wygladc. Prosze o jakies wskazowki!!
wg mnie lepiej cyw. we Wloszech i koscielny w Polsce, mniej klopotow z dokumentami, wpisz w wyszukiwarce "slub z wlochem" ect, bylo juz przerabiane 100 razy, pa
Cywilny w italii i odrazu zglos do urzedu w polsce,jak bedziesz chciala sie rozwiesc zrobisz to szybciej w polsce,we wloszech trzeba najpierw przejsc 3 lata separacji, du @@.Koscielny w polsce.Powodzenia.
Witaj! Popieram poprzedniczki! Ja zawarlam zwiazek cywilny we Wloszech, potem koscielny w PL i zyjemy teraz zgodnie w Italii. Nie bylo tak zle przejsc przez te procedury. Acha, kurs przedlamlenski tez robilismy we Wloszech i caly protokol byl tamtez spisywany. Spoko! Powodzenia!

»

Pomoc językowa - tłumaczenia