Ciekawe pytanie
z pośród testowanych win najbardziej przypadł mi do gustu l'Abrusco - chyba sie tak pisze :) ale co najciekawsze zauważyłam, że są tego wina dwa rodzaje, i w dodatku o dwóch różnych zawartościach %. Jeden ma około 7% a drugi chyba 8% albo jakoś tak ale są dwa rodzaje. Innym winkiem któro mi baardzo smakuje i polecam tym którzy lubią słodkie gazowane winka to FRAGOLINO. Można go kupić w większym markecie i koszt około 4 euro, natomiast w tutejszych LD można go kupic za 1.5 euro. Cała butelka dla mnie :))
a próbował ktoś pić winko z Colą albo z Pepsi? - polecam, szczegolnie tym którzy nie przepadają za winami wytrawnymi :))
A jeżeli chodzi o piwa to owszem mają tutaj "siki" a nie piwko, chociaż Beck's jest bardzo dobry i te buteleczki 0,3 bardzo fajne.
Natomiast gdy mowa o polskich piwach, to w ubiegłym roku, nie wiem jak będzie teraz, w tych małych sklepikach LD sprzedawali polskie piwo "KARPACKIE". wywalili na palecie wszystko co mieli i sprzedawali - zgrzewka 4 puszki jedyne 2.49 a w promocji 1.99 :)) - powodem był ffakt że karpackie podpisała jakąś umowe na export piwka za granicę i tym sposobem wylądowało w naszym szpichlerzu.
Zobaczymy czy w tym roku też będzie taka promocja :))
pozdrawiam wszystkich