Trochę zdezorientowana zaczynam być. Kiedyś poinformowano mnie, że nie można mieć zameldowania w Polsce i w innym kraju jednocześnie. No ok. Później jednak dowiedziałam się, że można, a nawet jakby nie, to i tak tego nikt nie sprawdza.
Obecnie zbierałam informacje o dokumentach niezbędnych do otrzymania obywatelstwa włoskiego i znowu wyszedł problem zameldowania: czy adresy które w modullo A należy wykazać (wcześniejsze tudzież obecne zameldowanie w Polsce) są w jakikolwiek sposób sprawdzane?
Czy we Włoszech istenieje termin 'zameldowanie tymczasowe', uprawniające jednak do posiadania 'carta di'identita' '? Cała moja wiedza w tym temacie zamyka się w 2 słowach: residenza i domicilio. Czy ktoś wie coś więcej? (rzuciłam okiem na forum, ale taki problem nie był szczególnie opisywany)
Możecie mi powiedzieć jak z sytuacji wybrnąć? Nie chcę wymeldowywać się z Polski a z drugiej strony we Włoszech mam 'residenza'.
Bardzo was proszę o sugestie czy uwagi jeśli znaleźliście się w podobnej sytuacji albo coś na ten temat wiecie.
Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie