Wczoraj byłem na rozmowie we Wrocławiu w agencji O

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Wczoraj byłem na rozmowie we Wrocławiu w agencji Obiettivo Lavoro z włoskim pracodawcą z firmy OMCE(północne Włochy Brugnetto di Ripe okolice Ancony)specjalizującą się w produkcji opakowań metalowych.Rozmowa przebiegła bardzo spokojnie i pracodawca wydawał się być w porządku.Nie zaproponował może rewelacyjnych warunków ale nie jest też tak strasznie.Czy miał ktoś może kontakt z tą firmą lub mieszka i pracuje w okolicach Ancony i może coś powiedzieć na temat tej firmy.Mam jeszcze pytanie;mam syna i z żoną zostawie ich w Polsce,czy wiecie jak załatwić rodzinne dla nich?
w wyszukiwarce znajdziesz kilka tematów dla pielegniarek,tam poczytasz o O.L.bo oni(pod róznymi nazwami)najpierw zajmowali się pielegniarkami.Wpisy nie należa do chwalacych.W wyszukiwarce znajdziesz tez o zasiłkach na dzieci(zreszta w każdym osrodku pomocy społecznej też ci udziela informacji)
Ponizej jest tez temat pt"Obiettivo lavoro"załozony przez King Diamong,w wyszukiwarce sa jeszcze inne
Wlasnie mija pòl roku od momentu kiedy pracuje we Wloszech zatrudniony przez firme Obiettivo Lavoro.Mieszkam w okolicach Pordenone.Jechalem tutaj z duzymi obawami ale na szczescie rzeczywistosc okazala sie calkiem mila i przyjemna.Mieszkanie nowe calkowicie umeblowane nowymi meblami, wlacznie z pralka, telewizorem.Wszyscy ktòrzy tu przyjechali w maju zastali takie warunki.Wiec na prawde nie moge narzekac na Obiettivo Lavoro choc przed wyjazdem duzo czytalem opinii na ich temat negatywnych.Dlatego obawy byly, na szczescie plonne.Pracuje jest 8 godzinna z mozliwoscia nadgodzin ale max.2-3dni w miesiacu.Przy ok.190 godz.pracy na reke dostaje ok.1350€.Z tego 200€ idzie na mieszkanie wlacznie z pradem i woda.Mieszkamy w cztery osoby wiec razem wychodzi 800€ za cale mieszkanie ktòre wynajmujemy od Obiettivo Lavoro.Oczywiscie istnieje mozliwosc wynajecia indywidualnie ale to sie wiaze z kosztami-kaucja, zmiana adresu itp.
Jesli chodzi o zasilek rodzinny to potrzebne sa:zaswiadczenie o niepobieraniu zasilku w Polsce-przetlumaczone;zaswiadczenie o dochodach z urzedu skarbowego za 2 ostatnie lata-przetlumaczone;potwierdzenie zameldowania zony i dzieci w Polsce-przetlumaczone;odpis aktu malzenstwa,opis aktu urodzenia dzieci-zupelne one maja juz opisy w kilku jezykach wiec nie trzeba ich tlumaczyc.Jesli cos zapomnialem to jutro dopisze.Pozdrawiam
prosze o pomoc czy ktos z was wie cos o karcie tel.BTD ream cart?
A znacie jeszcze jakies inne agencje??????
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia