Fundajce umożliwiające wyjazdy uczniów szkół średn

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy istnieją fundacje, które umożliwiają wyjazd uczniów szkół średnich na rok szkolny do szkoły we Włoszech?? Jeżeli ktoś zna takie fundacje bardzo prosiłbym o podanie mi adresów stron internetowych.:) A może istnieje taki projekt, który wymienia uczniów tzn. że polski uczeń jedziesz do rodziny włoskiej a ten Włoch jedzie do polskiej rodziny, która wysłała polaka do włoskiej rodziny?? Bardzo proszę o odpowiedź:d
www.clubitaliano.
poszperaj w google,cos sobie dopasujesz...Ale jaki jest sens?,lepiej na studia wyjechac
Dzięki stokrotkaverde:) Cieszę się, że doradzi mi ktoś obeznany w tym jak ty. A odnosząc się do tego co napisałaś, że bardzie opłacało by mi się wyjechać na studia to oczywiście masz racje:) Jednak u mnie jest wyjątkowa sytuacja..Może śmieszna dla niektórych, ale we Włoszech mam dziewczynę. Już jesteśmy ze sobą dwa lata znamy sie dłużej, w sumie od dzieciństwa. Ona jest włoszką i niestety ale widujemy się tylko raz na pół roku. Ja poszedłem do technikum tu w Polsce z myślą, że skończę je i pojadę do Włoch na stałe, jednak tak nie mogę. Nie chcę już mieszkać osobną. A wiadomo, że ona do Polski nie przyjedzie, bo co będzie przyjeżdżać do gorszego. niestety ja mam dopiero 17 lat wiec nie mogę zacząć chodzić do szkoły i pracować we Włoszech na własną rękę dlatego szukam organizacji, które oferuję takie wymiany albo staże. Wiem, że jest socrates comenius ale projekt ten jak wejdzie to najwcześniej za 2 lata a ja nie chcę czekać. dlatego szukam co popadnie. Oj zanudziłem Cię;p Swoją drogą jesteś bardzo aktywną osobą na tym forum, chyba najaktywniejszą. Na pewno wielu użytkowników skorzystało już z twoich porad. POzdrawiam:)
od pierwszej sekundy wiedzialam, ze chodzi o dziewczyne,ale nie chcialam nic pisac..intuicja mnie rzadko myli, skad jestes?moze ci zaoferuje raz moje mieszkanie na wakacje,podczas mego pobytu w kraju.Dogadaj sie ze mna na mailu [email]
Piotr,dlaczego ty nie spisz o tej porze?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa