Czy przysluguje jakis socjal Polakom we Wloszech??

Temat przeniesiony do archwium.
Najbardziej chcialbym spytaj zorjentowanych o cos takiego co jest dosc popularne np w Angli czyli czy jest socjal na dziecko dla Polakow (chodzi o np malzenstwo Polki z Polakiem ktorzy mieszkaja we Wolszech) Pisac wszystko co wiecie na ten teamt.Pozdrawiam
No to chyba musze z przykroscia stwierdzic ze to forum umarlo smiercia naturalna.Juz nie ma tutaj ekspertow ktorzy znali sie na wiekszosci sprawa zwiazanych z Wlochami.:((((((
Placa ci 10.000euro rocznie za kazde wyprodukowane dziecko, plus masz za darmo jedzenie dla calej rodziny (rowniez dla dziadkow i kuzynow z polski) i samochod do dyspozycji z kierowca. Jak masz jakies pytania to smialo pisz, chetnie odpowiem:)
No to odrazu widac kto zostal na forum.Pytalem powaznie ale widze ze juz nie ma tu forum ale chlam
A jest jakies dofinansowanie dla osob ktore wynajmuja legalnie mieszkanie? Ile na rok?Jakie sa inne formy pomocy socjalnej i dla kogo?
Wiem ze pytales powaznie:)
Ale inaczej nie da sie odpowiedziec, kiedy pierwsza rzecz o ktora pytasz jest dofinansowanie socjalne... sorry:(
Ludzie mysla ze na zachodzie to wszedzie kasa leci z nieba. Dofinansowanie na wszystko:)
Moze bardziej kuba ci wyjasnie.Takie pytanie zadal mi kolega ktory przebywa w Angli ma dziecko i dostaje jakies dotacje z rzadu.I chcial wiedziec czy tak samo funkcjonuje to we Wloszech lecz niestety nie umialem mu odpowiedziec!I dlatego pojawilo sie moje pytanie tutaj!to wiesz czy sie wyglupiasz???
W italii nic takiego nie ma.
Francja daje troche kasy rodzinom na dzieci. Wloski rzad tego nie robi i nie zrobi bo twierdza ze mamy inny system placenia podatkow.
No i o to mi chodzailo szkoda ze tak dlugo czekalem na odpowiedz ale dzieki.Malo kto chce nas wspierac za granica :(((
We Wloszech jest dodatek rodzinny, jesli nie przewyzsza sie okreslonego dochodu - jego najwyzsza wysokosc to 197 euro miesiecznie, kolejny pulap to 156 euro miesiecznie. Sa to tzw. ANF - Assegni al Nucleo Familiare.
Mieszkanie wynajmowane legalnie, tzn. z zarejstrowanym kontraktem, mozna odpisac sobie od podatku.

Niektore regiony i miasta moga miec dodatkowe bonusy. Regiony autonomiczne szczegolnie: np. w Bolzano po urodzeniu dziecka wyplacany jest bonus w wys. 4000 euro.
No to widze ze w koncu ktos bardziej zorjentowany;))) A jezeli nie zawracam glowy moglabys cos wrzucic precyzyjnego jakies przepisy,stawiki zarobkow,zasady:))) z gory dzieki:)))
4000 euro? no to niezle
Teraz wszystkie polki przyjada do wloch rodzic:))))))
najlepiej od razu hurtem piecioraczki
Nie podpuszczaj bo sa gotowe to uczynic:)))
przy obecnym kursie euro wcale bym sie nie zdziwila
Uwaga bo spada trzeba sie spieszyc:))))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano