Wlosy gofrownica-in italiano?

Temat przeniesiony do archwium.
Jak po wlosku nazywa sie potraktowanie wlosow gofrownica? Czyli takie male loczki jaby, wiecie o co mi chodzi. I ile to kosztuje u frzyjera we Wloszech na wlosy do ramion?
Zapomnialam dodac ze chodzi mi o ceny polnocnego regionu wloch : Bologna, Milano, Tornino, Firenze. I jaka cena jest tez za prostowanie wlosow dlugosci do ramion?
ja place za ulozenie wlosow w salonach coppoli ok.40 eur, przewaznie robie lisci...., za karbowanie zaplacisz mniej wiecej to samo, moze tylko zalezy w jakim salonie. mam wlosy do polowy plecow, ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie
to sie nazywa gofrownica? to samo co karbownica? jesli tak to karbowanie wlosow po wlosku jest arricciare i capelli
A nie taniej cie wyjdzie zakup prostownicy z wymiennymi wkladkami? ja kupila ostatnio prostownice Braun z jonizatorem, czyli funkcja nablyszczania wlosow. zaplacilam 40 euro. 10 minut roboty z dlugimi wlosami...
Prostowanie wlosow 40 E !! To duzo! Chyba jednak kupie prostownice w wkladkami na karbownice.
w salonie nie prostuja prostownica, modeluja wlosy szczotka i suszarka na gladkie, tylko na koniec ewentualnie przyprasowuja prostownica. moglabys sie przejsc chociaz pare razy do dobrego fryzjera, zobaczysz jak je modeluja, nauczysz sie je modelowac sama. we wloszech sa dobrzy fryzjerzy. od kiedy znalazlam salon coppoli (jest m.in. w mediolanie, pescarze, turynie, i poza italia tez) zawsze robie wlosy tylko u nich. sa dosc drodzy, ale w ciagu 3 lat niesamowicie wzmocnily mi sie wlosy
A jak sie to mowi po wlosku : prostowanie wlosow - stiratura dei capelli? A jak sie mowi karbowanie po wlosku?
prostowac czyli lisciare cyli doslownie wygladzac
o karbowaniu kiedys slyszalam chyba u fryzjera,ale juz nie pamietam, jak przypomne to dopisze, albo poprostu w sklepie pokaz na karbownice i zapytaj jak sie to nazywa;)
moze arricciare i capelli con la piastra
a CHEMICZNE prostowanie wlosow to stiraggio
ja slyszalam taka nazwe -piastra per arricciare-
Temat przeniesiony do archwium.

»

Kultura i obyczaje