Italo Calvino

Temat przeniesiony do archwium.
czy ma ktos moze polskie tlumacznie ksiazki Italo Calvino " jezeli pewnej nocy podrozny"..? do pozyczenia, do sprzedania....
Czy dobrze napisałaś tytuł?
Czy nie jest to przez przypadek ta pozycja: Se Una Notte D'Inverno UN Viaggiatore
no, ale przeciez napisalam tytul po polsku..takie jest tlumacznie, nie ja je wymyslilam,ps: czasami zeby uzyskac odpowiedni efekt nie mozna tlumaczyc doslownie :)...pozdrawiam
Małe sprostowanie ,chodzi ci o "Jeśli zimową nocą podróżny" w przekładzie Anny Wasilewskiej. Przydatne informacje bibliograficzne , można znaleźć w Dąbrowski Mieczysław, Postmodernizm: myśl i tekst, Kraków 2000, s. 161-175. Pozdrawiam
Tak o ten tytul mi chodzi, przepraszam, pomylilam sie...dzieki za info
Ale mi chodzi o cala ksiazke, nie o informacje na temat ksiazki...:( ale dzieki i tak
"Jesli zimowa noca podrozny" takie ejst tlumaczenie polskie, sorry za pomylke i napasc w poscie ponizej, pomylka stad ze bylo juz pozno...:)a ze szukalam tej ksiazki wczoraj w nocy w roznych ksiegarniach internetowych, allegrach, e-buyach i antykwariatach chyba z godzine i wszedzie jest ona niedostepna:( grrr... chce ja po polsku, bo mam z niej egzamin , a mam tak strasznie duzo nauki, ze cwiczenie jezyka wloskiego poprzez czytanie zostawie sobie na wakacje chyba:)
ostatni post do robibi byl
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia