fotograf

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!Chcialabym Was zapytac jak jest platna praca fotografa we Wloszech? Jestem fanatykiem w tej dziedzinie.Jak myslicie czy udaloby mi sie zdobyc klijentow na robienie np. sesji zdjeciowych na slubach czy innych ceremoniach we Wloszech?zauwazylam ze bardzo sobie cenia te prace we wloszech, tzn. dosc duzo kosztuje owa sesja O_O ... Nie wiem czy gra jest warta swieczki, poniewaz zepsul mi sie moj ukochany aparat i nie wiem czy kupic nowy czy nie, a koszty sa wielkie bo ponad 1200 e :( bez obiektywu :( ehhh, co o tym myslicie?
oczywiscie mowie tu o sesjach w plenerze, bo na studio to niestety mnie narazie nie stac :) i oczywiscie jakbym zbila cene o polowe tej ktora podaja wlosi.pozdrawiam!
Nikt nic nie wie w tym temacie?, moze ktos robil sesje na swoim slubie i moze sie podzielic ze mna ile zaplacil fotografowi :)? bardzo prosze
Trzy lata temu placilam fotografowi i kamerzyscie (chyba tak sie nazywa?) za zdjecia slubne oraz video 2800 euro(jeden dzien pracy w plenerze 2 osob +kolejny dzien ich pracy w studio-przygotowanie pracy +material)
no to niezle :) hehe dzieki za odpowiedz, takie rowniez ceny uslyszalam :) ja bede fotografem dla tych biedniejszych co pieniazkow zbytnio nie maja :) hihi
ps. czytajac wasze wypowiedzi to we Wloszech jest bardzo trudno o dobra prace, ja w Polsce przez 5 lat pracowalam jako fotograf i juz mialam sie poddac,jak na dodatek mi aparat sie zepsul ale jednak sprobuje, gra jest warta swieczki :D a jakl nie znajde chetnych to se popstrykam jak do tej pory widoki :) pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia