140 Polaków drugi dzień koczuje na lotnisku w ....

Temat przeniesiony do archwium.
.... w Rzymie.

167 osób od prawie doby oczekuje na lotnisku Ciampino w Rzymie na samolot do Katowic. Wśród nich jest około 140 Polaków.

Pasażerowie mieli lecieć samolotem linii Wizz Air w piątek przed południem, jednak z powodu złych warunków atmosferycznych w Katowicach ich lot był najpierw opóźniany, a potem został odwołany. Pasażerowie samolotu spędzili noc na lotnisku w nadziei, że polecą do Polski.11:46:05

Raport specjalny
Polacy za granicÄ…

Sobota, 22 grudnia 2007

140 Polaków drugi dzień koczuje na lotnisku w Rzymie
PAP - dodane 37 minut temu (aktualizowane 25 minut temu)
167 osób od prawie doby oczekuje na lotnisku Ciampino w Rzymie na samolot do Katowic. Wśród nich jest około 140 Polaków.

Pasażerowie mieli lecieć samolotem linii Wizz Air w piątek przed południem, jednak z powodu złych warunków atmosferycznych w Katowicach ich lot był najpierw opóźniany, a potem został odwołany. Pasażerowie samolotu spędzili noc na lotnisku w nadziei, że polecą do Polski.

Linie Wizz Air, jak poinformowano, zapewniły wszystkim 167 pasażerom nocleg w hotelu, ale - jak informują włoskie media - woleli oni pozostać na lotnisku.

Gotowość ich przewiezienia wyraziły prywatne włoskie linie lotnicze i udostępniły swój samolot, ale nie może on w dalszym ciągu odlecieć z powodu złych warunków pogodowych w Katowicach. (ak)
Jeżeli oni też dostaną po 800 euro odszkodowania, to biorę plecak, pakuję kanapki i ruszam w Europę.
Hehehe, Miejmy nadzieje, ze ci oczekujÄ…cy nie zostana potraktowani jak ten Polak na lotnisku w Kanadzie.
hmmm mieszkam ok 20 km od lotniska i tu warunki hmmm sa dobre, slonce swieci, snieg nie pada od kilku dni nie ma mgiel hmmm i lotnisko normalnie dziala z tego co wiem
jest napisane z powodu zlych warunkow pogodowych w KATOWICACH
Cytat z wirtualnej Polski:"Służby medyczne przysłały na wszelki wypadek ambulans".

Ohoho, no doprawdy starają się chłopaki.
Ja mieszkam 55 km od Katowic i tez swieci slonce, śnieg nie pada. Jest tylko mróz. Wczoraj i przedwczoraj było podobnie :)
"Linie Wizz Air, jak poinformowano, zapewniły wszystkim 167 pasażerom
nocleg w hotelu, ale - jak informują włoskie media - woleli oni
pozostać na lotnisku."

Włoskie media (TV) poinformowały mnie przed chwilą, że Włosi spędzili noc na lotnisku w oczekiwaniu na samolot węgierskiego przewoźnika oczekując na lot do Polski.
O żadnym hotelu nie było mowy jak również o powodach tego "opóźnienia".
Za to były komentarze Włochów, że nikt sie nimi nie interesuje i nikt w Wizzair nie odpowiada na ich telefony. Wielki skandal.
W jednym zdaniu: zdesperowani Włosi są robieni w bambuko przez niekompetentnych przewoźników zagranicznych tymczasem Aitalia jest przejmowana przez Francuzów.
(taka informacja została "puszczona" po tej pierwszej - Ciampino).
No cóż ... zbieg okoliczności - osoby, które montują info, piszą komentarz dla lektora i układają kolejność informacji w grafiku mogą być z siebie zadowolone.
Swoisty "patriotyzm" ... mimo porażki (przejęcie Aitalia) trzeba coś złośliwego zmontować, typu: ALTRI trzymają się na powierzchni mimo, że są gorsi.
Wiec lepiej nie korzystac z lini lotniczych tym bardziej tych tanich.Ja jezdze busem i juz dawno jestem w domu i ciesze sie nadchodzacymi swietami.
Wspolczuje tym ludziom.Ja czekalam w Pyrzowicach na samolot Wizz Air ze Szwecji ktory byl opozniony 2,5 godz i myslalam ze dostane bzika a co dopiero cala noc szczerze wspolczuje
prawde mowiac byla mlgla ale nie taka straszna ,maz opowiadal ze z gory to tak jakby lecieli nad chmurami wiele lotow bylo odwolanych i opoznionych z powodu mgly
Szkoda ze tepi Polacy nie sa choc w 1/10 tak patriotyczni jak Wlosi. Przeciez to przez wloskie Volare zbankrutowala polska Air Polonia. Air Polonia funkcjonowala dobrze, ale w 2004 nastapila fuzja z Volareweb, ktore juz wczesniej mialo klopoty. Volare zbankrutowalo i dlugi zostaly przerzucone na Air Polonie, ktora przez to tez zbankrutowala. Teraz Volare "cudownie" sie odrodzilo, ale Air Polonia niestety juz nie. Ale glupi Polacy nadal korzystaja z Volare mimo ze ta firma zniszczyla jednego z polskich przewoznikow. A swoja droga szkoda ze Alitalii nie przejeli Rosjanie, tego ci rasisci Wlosi chyba by nie przezyli...
"tego ci rasisci Wlosi chyba by nie
przezyli..." hmm i kto tu jest rasistÄ…...??
Więc jeżeli nazwę rasistę "rasistą", to automatycznie sam się stanę takim rasistą?
To jak mam powiedzieć rasiście, że jest rasistą, żeby samemu się nim nie stać?
Wychodzi na to, że nie-rasistami są ci, którzy mówią, że rasistów nie ma.:))
Pozdrawiam
genio..mi nie chodziło tylko o słowo rasista, ale o całą wypowiedź, od której aż bije jakaś niesamowita niechęć, a być może i rasizm.
Również pozdrawiam :)
Gdzie tu jest rasizm?
Niechęć - owszem, do obiboków, którzy nie chcą/nie mają odwagi odpowiadzieć na telefony swoich pasażerów.
Teraz w wakacje mowili o podobnym przypadku znow na trasie Katowice-Ciampino..
czy w takim razie samolotom Wizzair nie mozna juz ufac?
jakimi liniami low-cost latacie do Polski?
Alitalia. ;)
chyba to, ze na poludniu Polski szalala trÄ…ba powietrzna to nie wina wizzair-u, chociaz moze i ich wina kto wie :D
cuciola a komu dzis mozna ufac????..ja sama sobie nie ufam....:D..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia