Ślusarz?

Temat przeniesiony do archwium.
sluchajcie, wiem, że dziś Wigilia, a ja z takim pytaniem dziwacznym wyskakuję...Ale czy ktoś z Was ma pojęcie ile kosztuje ślusarz / serwis slusarski we Włoszech? Bo słyszałam, że jest do dość droga sprawa..
A do czego ci ten slusarz potrzebny?
We Wloszech wszystkie tego typu uslugi sa super drogie, hydraulik, slusarz, ecc...Lepiej poszukac jakiegos znajomego pana Wladzia:)
albo bodzia,czesc supeczku
widze, ze sie obijasz zamiast pomagac w wigilijnych przygotowaniach? Ubikacje wyczyszczone?:) Napisalam ci w innym poscie cosik,baj
ojej przespałam wasze odpowiedzi... ślusarz potrzebny mi bo zgubił nam się klucz i chyba wobec tego trzeba wyważyć i wymienić zamek. Mówicie, że drogo..A czy ktoś konkretnie wie (chociaż mniej wiecej) ile to może kosztowac?
a co zostalas na zewnatrz i nie mozesz wejsc do mieszkania? Ja kiedys sie tak zalatwilam, zadzwonilam wtedy po straz pozarna, oni maja specjalne narzedzia do otwierania zamkow. Ale ze pechowo mojego nie mozna bylo nimi otworzyc to wchodzili przez okno (wykrecali je :) )
nie anca, to duzo bardziej skomplikowane:)Klucze sa w posiadaniu poczty polskiej albo wloskiej - i jedno i drugie nie wrozy ich szybkiego dojścia do adresata a tym samym szybkiego otwarcia drzwi:) mówisz straż pożarna? no ale oni chyba przyjeżdżają faktycznie tylko w takich sytuacjach typowo podbramkowych..
Moja byla na tyle podbramkowa, ze w srodku byl zamkniety moj pies;) Nie kazali nic placic za to wezwanie. Podpowiedzial mi kiedys to moj kolega, kiedy taka sama sytuacja zdazyla mi sie w sylwestra, a nie chcialam dzwonic do wlascicieli w nowy rok o 6 rano, na cale szczescie spotkalam ja potem ze swoim psem i dala mi klucze. Wiesz nie musisz wcale mowic, ze klucze sa na poczcie, wymysl cos bardziej tragicznego ;) i np w niedziele. (w moim przypadku akurat byla to niedziela)
no wlasne a gdzie takiego znajomego pana Wladzia znalezc???nam potrzebny dobry hydraulik, a ci wszyscy tutaj dookola to tylko sami partacze.ostatnio jeden tak nam sciany pomalowal ze brak slow, sama bym to lepiej zrobila.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia