geniu mamma mia co ty zrobiles ,zlodzieje ci teraz konto wyczyszcza ... Znany prezenter opublikował dane konta... i mu je wyczyścili
Prezenter popularnego programu telewizyjnego Top Gear Jeremy Clarkson stracił mnóstwo pieniędzy po tym jak opublikował w gazecie dane swojego konta. Zrobił to, aby udowodnić Brytyjczykom, że afera z zagubieniem przechowywanych na dyskach komputerowych danych 25 mln osób była rozdmuchana przez żądne sensacji media - podaje BBC.
Clarkson, który opublikował w gazecie "The Sun" numer konta oraz numer rozliczeniowy banku, utrzymywał, że ujawnienie tych danych jest najzupełniej bezpieczne. - Nie będziecie mogli zrobić nic poza wpłaceniem pieniędzy na moje konto. Niemożliwe, abyście mogli je wypłacać – przekonywał czytelników gazety.
Zdziwił się, kiedy dowiedział się, że jeden z czytelników wykorzystał numery i dokonał dużego przelewu z jego konta na rzecz organizacji charytatywnej. - Spojrzałem na wyciąg ze swojego banku i odkryłem, że ktoś ustanowił stały przelew z mojego konta na rzecz pewnej fundacji. No cóż, myliłem się i zostałem za to ukarany - cytuje gwiazdora BBC.
(BBC)