Z Tiburtiny na Ciampino

Temat przeniesiony do archwium.
No wlasnie - jak? Prosze o pomoc. Jak z piazza Tiburtina dojechas na lotnisko Ciampino?
Dziekuje wszystkim!
czesc! możę nie najszybciej ale najtaniej jest pojechac metrem na stacje Anagnina (linia B ze stacji tiburtina na termini, a tam przesiadka na linie A i do konca na anagnine)to koszt 1 euro, a stamtad po wyjscie z metra sa specjalne autobusy co 40 mniut prosto na lotnisko- koszt 1.20e.
pozdr!
Ala ma racje, tez tak jechalam. Dosc czesto musze pokonywac te trase, wiec wyprobowalam juz pewnie wszystkie mozliwe polaczenia :)
Mozesz tez jechac metrem na Termini i stamtad autobusem na Ciampino, kosztuje 5,5 euro, czasem 6, tu masz rozklad:
http://www.adr.it/content.asp?Subc=2398&L=1&idMen=204
Te z gwiazdka maja dodatkowy przystanek na Tiburtinie, wiec jesli pasuje Ci akurat ta godzina, to mozesz tez jechac bezposrednio Tiburtina-Ciampino :) Mi sie raz udalo, tylko w druga strone, Ciampino-Tiburtina.

Aa- z Termini na Ciampino jest tez autobus Terravision,ale drozszy niz te z podanego wyzej rozkladu, chyba 8 euro kosztuje.

Dla mnie najwygodniej jest jechac albo bezposrednio(jak sie akurat uda trafic w rozklad), albo metrem na Termini+autobus.

Udanej podrozy :)
Kochane dziekuje Wam serdecznie! Wybiore chyba opcje metro+autobus. Boje sie zawsze, ze "przekombinuje" i nie zdarze na samolot :)

Czy orientujecie sie moze czy na stacji termini badz w jej bliskich okolicach znajduje sie gdzies zwykly spozywczy sklep, gdzie moglabym dokonac szybkich "serowych" zakupow? :)
Zaraz obok "autobusowej Tiburtiny" jest tez stacja kolejowa i tam jest sklep spozywczy, taki maly supermarket, nie wiem, czy o cos takiego Ci chodzi. W okolicach Termini tez pewnie jest, ale w tym temacie sie nie orientuje akurat :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia