W którym miejscu we włoszech spędzić urlop

Temat przeniesiony do archwium.
w maju ze znajomymi.
Chodzi o ładną,czystą plażę,Ładne kawiarnie,ładny rynek,duży targ(wiem że w sierpniu,w jesi ludzie wychodzą w nocy do parku gdzie odbywają się super imprezy)Może znacie takie miejsca?Chodzi mi o to aby usiąść napić się piwa,drinka,posłuchać muzyki.Troszkę potupać:-)Aby była wesoła atmosfera,rozumiecie?W dzień wyjść na targ,na kawę,pochodzić po sklepach.
witam... plcecam Alassio... miejscowośc turystyczna... piękne czyste przede wszystkim plaże(często mozna trafić na kamienie a w Alassio jest piasek) a cała miekscowośc położona na skałach.... Jest to miasteczko położone na Ligurii.....piękny park w którym odbywa się Feltivalmar, wybory miss itp.... pokazy sztucznych ogni na molo...niedalego w miejscowości Ceriale jest Aqua Parc "Carawelle".. zjeżdzalnie, sztuczne fale, pontony itp.... mozna sie wyszaleć....w mieście obok- Albenga, co środę jest rozkładany duzy targ- Mercato. Mozna się ubrać od stóp do głów i to za niewiele....poza tym Alassio jest także targ staroci oraż targ wyrobów kuchni włoskiej (moznasie przy tymniezle najeść.Jakieś 30 minut pociągiem i jesteś w San Remo... piękne miasto jeśli masz ochotę pozwiedzać i nacieszyć oko....jesli chodzi o rozrywkę to jest jej od groma... np. zaraz za Alassio jest dyskoteka "La Suerte". Zabawa jest na kilku poziomach i do tego równiezna plaży.....W samym alassio również sadyskoteki, lecz nie znam wszystkocch nazw....mozna pobawić się na kręgielni, w barach karaoke itp.... jesli coś więcej chcesz wiedzieć, jak dojechać jakie ceny itp... mój e-mail: [email] chętnie pomogę ....sama wyjechałam z myslą ze bedę tam tydzieć... okazało się ze5 tygodni i nadal czuje niedosyt... :-)
Milano Marittima (RA)
- plaze moze niezbyt czyste,ale dobrze zorganizowane ( drogie )w tym slynna plaza Papete www.papetebeach.com http://www.myspace.com/papeetebeach
- disco - Pineta http://www.pinetadisco.com/
- targ w kazdy czwartkowy poranek w Cervia, ktorej frakcja jest Milano Mma
- polecam pizzerie NotteDi ( w czwartki karaoke )
- najlepsza piadina w Romagni w Pianeta Piada
POLECAM VIAREGGIO, POGODA GWARANTOWANA, ROZRYWKA,PIEKNE PLAZE, NAJPIEKNIEJSZY PASAZ WE WLOSZECH http://www.globopix.net/fotografie/viareggio_1.html
A może ktoś wie coś o tych miejscach: Lido del Sole, Vieste, Rodi Garganico? W ogóle jakie są warunki w całej Apulii. Chodzi mi o okres na przełomie sierpnia i września. Czy oprócz plaży i ciepłego morza jest coś wartego zobaczenia (np. stolica Apulii Bari)? W to raczej nie wątpię, szczególnie, że mówimy o Włoszech ;). Proszę o opinię kogoś, kto już w tamtych rejonach (zwłaszcza Gargano) albo tam mieszka obecnie. :)
Apulia, czyli po wlosku Puglia jest piekna i ciekawa,to nie tylko Gargano, ale takze piekne plaze obszarze Salento,(np Porto Cesareo)... a do zwiedzania polecam Castellana Grotte, Gravine di Castellaneta i Massafra,Trani z przepiekna katedra, slynne obiekty barokowe i rzymski amfiteatr w Lecce,tajemniczy Castel del Monte...Warto zahaczyc takze o niesamowite Sassi di Matera, choc to juz w zasadzie Basilicata i greckie swiatynie w Metaponto, sa niedaleko...jest tego sporo :)
a trulli ?
powiedzialam, ze jest tego wiele...tak, miasteczko trulli w Alberobello, dolmen w Bisceglie... Citta Bianca w Ostuni...i znowu cala lista :)
tak Lecce jest przepiękne,warte zobaczenia jest też Ostuni i Alberobello gdzie znajdują się trulli-antyczne domy z kamienia.
Ja bym radziła toskańską wysepkę Giglio. Jest przepiękna. Odradzam natomiast Riviera Romagnola i wybrzeże w Veneto, bo to - według mojej subiektywnej opinii - koszmarnie tandetne i obrzydliwe miejsca.
napisala wyraznie :

"Chodzi o ładną,czystą plażę,Ładne kawiarnie,ładny rynek,! duży targ(wiem że w sierpniu,w jesi ludzie wychodzą w nocy do parku gdzie odbywają się super imprezy)Może znacie takie miejsca?Chodzi mi o to aby ! usiąść napić się piwa,drinka,posłuchać muzyki.! Troszkę potupać:-)Aby była wesoła atmosfera,rozumiecie?W dzień wyjść na targ,na kawę, ! pochodzić po sklepach.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia