Uwolniona po 2 latach więzienia przez narzeczonego

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Hiszpańska policja zatrzymała w poniedziałek 31- letniego Anthony'ego C., który nielegalnie przetrzymywał i maltretował przez dwa lata swoją narzeczoną - Polkę. W tym czasie kobieta urodziła dziecko, które obecnie ma około roku.
Anthony C. legitymuje się angielskim paszportem, urodził się w Niemczech z ojca Włocha i matki Arabki.

O uwięzieniu 24-letniej Kamili poinformowała jej matka w Polsce. Polska policja skontaktowała się z hiszpańską przez ambasadę RP w Madrycie. Mężczyznę natychmiast aresztowano.

Kamila poznała swojego oprawcę dwa lata temu, kiedy pracowała jako pomoc w jednym z hoteli w Palma de Mallorca. Początkowo miła znajomość prędko zamieniła się w dramat: mężczyzna przetrzymywał kobietę w swoim domu, nie dopuszczał, by kontaktowała się z kimkolwiek, maltretował, a gdy urodziło się dziecko, szantażował, że je odbierze. Kobieta mogła tylko czasem zatelefonować do matki w Polsce, i zawsze w obecności Anthony'ego C.

Według policji oskarżony nie pozwolił na zarejestrowanie noworodka w urzędzie stanu cywilnego, by kobieta nie opuściła kraju. Obecnie matka i dziecko przebywają w domu dla kobiet maltretowanych.

(PAP)
A czemu mnie to nie dziwi
W POLSCE TEZ TO SIE ZDARZA,CZESCIEJ NIZ MZNA PRZYPUSZCZAC
..psychopatyczna mieszanka arabsko wloskiej krwi...i cierpienie naszej rodaczki..Co za potwor z tego Wlocha..
Ja wiem że się zdarza. Ale ta patologiczna zależność od partnera
... przeciez dzieko nie mialo badan lekarskich ani szczepien.. 2 lata ..gorzej niz w wiezieniu.. w stresie w strachu o dziecko! Dozywocie bym dala.
GOCCIOLA A GDZIE TY WYCZYTALAS ZE TO JEST WLOCH, NAJPIERW DOBRZE PRZECZYTAJ A POTEM SIE WYPOWIADAJ
Mnie dziwi trochę, jakim cudem tej kobiecie nie udało się wcześniej podczas rozmów telefonicznych z matką przekazać, w jak tragicznej sytuacji się znajduje. Przecież on nie znał chyba polskiego a jeśli nawet, to nie tyle, żeby nie móc przemycić niezbędnych informacji.
Polka uwolniona po dwóch latach koszmaru

Wielka miłość skończyła się dwuletnią niewolą i nieludzkimi torturami. Na szczęście dla 24-letniej Kamili i jej dziecka to już przeszłość. Hiszpańska policja uwolniła oboje, a w kajdanki zakuła ich oprawcę - 31-letniego Anthony'ego C.
czytaj dalej...
REKLAMA

Kamila poznała Anthony'ego, gdy pracowała jako pomoc w hotelu w Palma de Mallorca. Miło było tylko na początku. Potem mężczyzna - syn Włocha i Arabki - zmienił się w diabła. Przetrzymywał dziewczynę w swoim domu, maltretował, a gdy na świat przyszło ich wspólne dziecko, szantażował, że je odbierze.

Kamila mogła dzwonić do swojej mamy tylko czasem. Zawsze, gdy dzwoniła, w pokoju obecny był Anthony C. Któregoś razu udało jej się jednak powiedzieć mamie o trwającym dramacie. Kobieta natychmiast zawiadomiła polską policję, a ta - mundurowych w Hiszpanii.

Dziecko Kamili ma teraz około roku. Nie było nawet zarejestrowane w urzędzie stanu cywilnego, bo Anthony C. bał się, że Kamila może uciec i opuścić Hiszpanię. Mężczyzna, który ma angielski paszport, jest teraz za kratkami. Polka natomiast przebywa z dzieckiem w domu dla maltretowanych kobiet.
zaloze sie ze nazwisko ma ten psychopata po ojcu Wlochu i to wlosko brzmiące nazwisko MAGDASIU
Z OJCA WLOCHA ,MATKI ARABKI ,PASZPORT BRYTYJSKI,GDZIE TAM PISZE ZE TO WLOCH. A TAK NA MARGINESIE ,TO CHYBA CI SIE W ZYCIU NIE BARDZO UKLADA ZE JESTES TAKA KWASNA JAK NIE DOJRZALE JABLKA
No tak, gdyby nie ojciec Włoch nie miałoby sensu zamieszczanie tego artykułu na fiolecie.
Ehh
kwasna to ty jestes bo ty kwasisz atmosfere
mozna by na hiszpanskim umiescic bo zdarzylo sie tamże...przeciez nie o to chodzi..tylko o latwowiernosc naszej rodzaczki, ze dala sie tak zmanipulowac,czego nikomu nie zycze
Nie jest napisane jak do tego doszło, także powstrzymuję się od komentarzy i osądów.
NA PRZYSZLOSC CZYTAJ UWAZNIEJ TO NIE BEDZIESZ MIALA POWODU ZEBY SIE ZLOSCIC.
""ja zamiast FORUM nazwalabym to zakladem zamknietym dla osob z ograniczeniami psychicznymi,jacys oni wszyscy tacy poekscytowani,drazliwi i agresywni"... to twoj wpis.MAGDASIU... nie doradzaj mi bo cię o to nie prosilam
gocciola, coś taka nerwowa?
OWSZEM NAPISALAM TO I POTWIERDZAM JESZCZE RAZ,DOPOKI OSOBY BEDA TAKIE NIEOBIEKTYWNE DOPOTY BEDE TAK DALEJ UWAZALA
infus reakcje sa adekwatne dla przebywajacych w zakladzie zamknietym dla osob z ograniczeniami psychicznymi..kwasne,nerwowe,denerwujace..
Czymże jest obiektywizm tam, gdzie wiadomość o tragedii rodaczki przejmuje dreszczem? Czy "obiektywna" ocena będzie w tym przypadku bliższa prawdy, niż ta pełna emocji?
GOCCIOLA,TY SIE ROZPOZNALAS W TYM OPISIE?! MAM NADZIEJE ZE JEST MALO TAKICH OSOB(NADZIEJA OSTATNIA UMIERA)
CHODZI MI ZEBY UWAZNIE CZYTAC, I NIE WYCIAGAC POCHOPNYCH WNIOSKOW , NIE JEST NAPISANE ZE TO WLOCH,TO ZNACZY BYDZ OBIEKTYWNYM.
TO Z EMOCJI GOCCIOLA WYCZYTALA ZE ON JEST WLOCHEM ?
chodzi o te ledwo tu wdepnelas a juz obrazasz wszystkich, a twoje rady i opinie o forum ..mam gdzies..ludzie maja obiektywny lub subiektywny odbior rzeczywistosci i nikt nie musi miec takiego zdania jak ty bys sobie zyczyla.Wiecej tolerancji znajdz w sobie.Skonczylam ,nie warto czasu tracic na jalowe dyskusje.
GOCCIOLA,WYPIJ SOBIE RUMIANEK ALBO MELISE,DOBRZE CI ZROBI. DOPIERO WDEPNELAM ALE JUZ OD DLUGIEGI CZASU WAS CZYTAM I DZIWI MNIE TO NEGATYWNE NASTAWIENIE DO WLOCHOW, JESLI ZLE O NICH MYSLICIE TO PO JAKA CHOLERE TU JESTESCIE.SPOKOJNEJ NOCKI ZYCZE
sama sobie pij ,jak ci nie pasi to bierz mandzur i znikaj
GOCCIOLA NIE ZAWIODLAS MNIE,WIEDZIALAM ZE ODPOWIESZ, SPOKOJNEJ NOCKI ZYCZE
mozesz sobie jeszcze powiekszyc te litery co walnelas nicka nimi,zeby sie bardziej wywyzszalay ponad inne nicki..
Dziewczyna bojała się swojego oprawcy. Trzeba uważać na cudzoziemców szczególności na Arabów , Włochów,Hiszpanów. Większości kobiety mają za nic i służą im aby gotować, prać, rodzić dzieci i nie stawiać się
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia