Volareweb

Temat przeniesiony do archwium.
Włoski przewoźnik rozpoczyna loty między Krakowem i Warszawą a Mediolanem.
Włoska tania linia lotnicza Volareweb uruchomiła nowe połączenie pomiędzy Krakowem i Mediolanem. Od 7 kwietnia samoloty tego przewoźnika zaczną latać także na trasie Warszawa?Mediolan.
Jak poinformował dziennikarzy w poniedziałek dyrektor operacyjny Volareweb, Lorenzo Caporaletti, uruchomienie lotów pomiędzy Krakowem i głównym lotniskiem Mediolanu ? Malpensą to zapełnienie luki po włoskim narodowym przewoźniku Alitalia, który z powodu trudności finansowych zawiesił wiele europejskich połączeń, w tym do Krakowa.

Część z likwidowanych połączeń przejęła tania linia Volareweb, która w całości należy do Alitalii.

Airbusy A320 ze 180 miejscami na pokładzie w obowiązującym zimowym rozkładzie lotów latają na trasie Kraków-Mediolan cztery razy w tygodniu: we wtorki, czwartki, piątki i niedziele. Od 30 marca, wraz z wprowadzeniem letniego rozkładu, loty będą się odbywać w poniedziałki, środy, piątki i niedziele. W ciągu roku planowane jest przewiezienie na tej trasie 45 tys. pasażerów.

Od 7 kwietnia włoski przewoźnik uruchomi nowe codzienne połączenie pomiędzy Mediolanem i Warszawą. Będzie to już czwarte polskie miasto, po Wrocławiu, Łodzi i Krakowie, do którego będzie operować Volareweb.

"Bardzo silnie skoncentrowaliśmy się na polskim rynku, czego wyrazem są połączenia z czterema polskimi miastami" ? zaznaczył Caporaletti.

Volareweb jest jedną z większych włoskich linii lotniczych. Dysponuje flotą czterech airbusów A320, które w zeszłym roku przewiozły ponad 1 mln pasażerów. Ze swojej bazy w Mediolanie wykonuje loty do 20 miast europejskich. W tym roku przewoźnik planuje otwarcie kolejnej bazy w jednym z miast na północy Włoch oraz zakup czterech samolotów A230.
skoro Air France kupil Alitale,/od 30 03.br.Alitalia ma skasowanych 72 procent polaczen/ a to Alitalia byla od 2 lat wlascicielem Volare co teraz z Voloreweb? lataja dalej? ktos cos wie?
Lataja,lataja.Ja mam juz bilet na 15 maja do Wawy.Ceny bardzo atrakcyjne.
superowo :) ale ciekawy co bedze z volareweb po sprzedazu alitalia !
Komisja Europejska zaktualizowała listę przewoźników objętych zakazem wykonywania przewozów.

Już po raz siódmy Komisja Europejska zaktualizowała wspólnotową listę przewoźników lotniczych objętych zakazem wykonywania przewozów w Unii Europejskiej ustanowioną dwa lata temu. W wyniku aktualizacji, na liście znalazł się trzeci (po Volare i Ukrainian Mediterranean Airlines) przewoźnik ukraiński - Ukraine Cargo Airways. http://www.hotmoney.pl/artykul/1752/1/transport-czarna-lista-linii-lotniczych-sprawdz-z-kim-nie-latac.htmlZnalazlam ten artykul na HotMoney i nie wiem czy to chodzi o ten Volare czy nie?Moze ktos wie?
A czy jest moze ktos kto latal teraz volareweb? Bo widzialam ich ceny i sa naprawde extra z tym ze chce wiedziec czy nie ma opoznien itd. :) Grazie:)
Volareweb to jest corka Alitali, a ty masz pojecie co sie dzieje z Alitalia teraz?az strach latac..dzis we wloskiej prasie lament na cale Wlochy,wszyscy mowia ze juz lepiej pociagami jezdzic niz samolotami.Okropne problemy na Linate i w Rzymie..a Malpensa pustkami swieci
Jaka tam corka Alitalii.
nie staszcie mnie bo ja jutro mam wracac z warszawy do mediolanu.prylecialam w czwartek i odbylo sie wszystko normalnie bez zadnych opozniej.
Leciałam 3 razy na trasie krk-milano (malpensa) I ZA KAZDYM RAZEM ZAGUBILI MI BAGAZ!!!! never more..dodam jeszcze ALL ITALIA - chociaż w tym wypadku linia lotnicza nie ma wiekszego znaczenia... hmmm nie wiecie moze czy sa jakies włoski linie lotnicze z baza w bologni??? chodzi mi o baze nie o destynacje....
TheKasiu sprawdz sobie to http://www.myair.com/docs/cust/it/index.shtml
opòznienia sa, byly za kazdym razem jak z nimi (volareweb) lecialam. Ale to chyba juz taka uroda wszystkich linii low-cost. Z doswiadczen bagazowych pamietam, ze oczekiwanie na wyjazd waliz na tasme trwalo prawie tyle co pòl lotu do Milano ;) Ale czytajac post thekasiu widze, ze powinnam byc wdzieczna, ze w ogole wyjechaly :D
A ja nie miałam żadnych problemów, leciałam 2 razy i samolot był punktualnie :)
klopoty na Linate http://milano.repubblica.it/dettaglio/Il-declino-infinito-degli-aeroporti-milanesi-e-a-Linate-giorno-di-caos/1444186
Ale jak ginie bagaz to to nie jest wina linii lotniczej tylko firmy serwisowej.
kuba1980... szukalam mnostwo czasu ale odzyskalam ta informacje o powiazaniach Volare z Alitalia...Oto ona : W Polsce swoją działalność chce rozwijać należąca do Alitalii tania linia Volareweb. Uruchamia połączenia Mediolan - Warszawa. Czy linia podoła na konkurencyjnym rynku, z którego niektórzy gracze już się wycofują?
Linie Volare mają burzliwą przeszłość. Pod koniec 2004 r. zbankrutowały. Ale stanęły na nogi i w 2006 r. zostały przejęte przez Alitalię. Obecnie mają dwie marki - Volareweb, które funkcjonują jako przewoźnik niskokosztowy, oraz AirEurope, która wozi głównie turystów na wakacje do ciepłych krajów m.in. na Karaiby. ..calosc tutaj:http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5063590.html Naprawde ostatni miesiac poswiecilam na szukanie polaczen w przystepnych cenach /ze wzgledu na wycofanie sie Air Italy/natrafiajc przy okazji na szereg interesujacych informacji...obkulam sie ,ze hej :D
gaio szukałaś informacji która idzie poszukać w 2 minuty. chyba z czasem nie masz co robić. Może poszukaj informacji że siła nabywcza polskich płac jest tylko o 40% mniejsza od włoskich
Koniec lotów z Łodzi do Mediolanu

Włoskie tanie linie lotnicze wycofują połączenie Łódź - Mediolan
z powodu niewielkiego zainteresowania mieszkańców Łodzi lotami do Włoch. Połączenie było uruchomione w październiku 2007r. Loty były realizowane dwa razy tygodniowo przez samoloty Airbus A320. Pozostałe loty Volare do Polski pozostają bez zmian.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia