Pójdzie do więzienia, bo... patrzał na pasażerkę

Temat przeniesiony do archwium.
Obyczajowa poprawność po włosku. Włoskie zasady poprawności obyczajowej są najostrzejsze na świecie. Przekonał się o tym pewien 30-letni Włoch, który spędzi dziesięć dni w więzieniu bo... patrzał na współpasażerkę. Obrażona 55-letnia dama podała go do sądu, a sędzia skazał Włocha na więzienie i 40 euro grzywny za molestowanie seksualne.

Włoch dwukrotnie "prześladował" Włoszkę. W pociągu z Lecco do Mediolanu najpierw usiadł koło niej. A, jak pisze "Herald Sun" kobieta mówiła sędziemu, że usiadł bardzo blisko, tak, że się prawie do niej przytulał. Następnego dnia przez całą podróż patrzał tylko na nią.

Włoszka od razu doniosła na niego policji i mężczyzna trafił do aresztu. Sąd uznał, że Włoch seksualnie molestował kobietę. Więzienie ma oduczyć go od siadania koło pasażerek w pociagu i wlepiania wzroku w kobiety.
Kobieta miala racje,a glupi makaron niech sobie ciemne okulary kupi to na drugi raz nikt sie nie zorientuje gdzie on slipia wlepia.Ja mialam podobna sytuacje,jechalam z dzieckiem w pociagu, naprzeciwko mnie usaiadl jakis mymlok i sie rozpiąl,no to go wzielam za wsiarz/za kapoty/ wyciagnelam na korytarz i otworzylam energicznie drzwi pociagu caly czas trzymajac zboczenca za kark/a zwisal mi jak slepe kocie ,lekki byl..nie czulam jego wagi bo bylam w furii, a wtedy jestem o a la madonna!../i zapytalam sie I co teraz ? mam cie wyrzucic z pociagu? szum witru wotwartych drzwiach,syukot kol.. Z jego strony cisza, strach w oczach..A ja sie dre jak opetana../szkoda mi bylo dziecka/odpuscilam..Zboczek wysiadl na nastepnej stacji.Mysle, ze czegos go nauczylam.W koncu niewiele by brakowalo a popelnilabym przestepstwo.Jeszcze jeden zboczek mi sie pozniej trafil ale juz sie nie zachowywalam jak Bruce Lee..zrobilam cos innego ale o tym innym razem..

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie