Prezent na komunię we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z was był kiedyś na komunii świętęj we Włoszech? Mój mąż jest ojcem chrzstnym dziewczynki, która za niedługo ma komunię i nie wiemy co jej kupić. Nie mamy zbyt dużo pieniędzy, więc rzeczy typu komputer, konsola do gier itp odpadają. A zresztą jej rodzice mają dużo kasy, więc dziewczynie nic nie brakuje. Doradźcie mi coś!
my mielismy komunie we wloszech, ale chlopczyka.kupilismy pamiatke ze srebra (obrazek na sciane - jezus z kielichem i hostia ) i lancuzek zloty z krzyzykiem :)
teraz mam komunie dziewczynki ale w polsce, i daje pieniadze ...
O_o
co takie galy wywalil???
Dziękuję za odpowiedzi. Jak ostatnio teściowa się spytała co kupujemy to jej powiedziałam, że prawdopodobnie srebrny łańcuszek z medalikiem i coś jeszcze. A ona mnie wyśmiała! No bo według niej to powinniśmy się bardziej postarać i kupić jej coś droższego. Szkoda gadać...
Tuptusia w kraju sa ladne kolczyki zlote dla dzieczynek..naprawde za nie duze pieniadze,a chlopcu mozesz kupic zloty lancuszek z prostym nowoczesnym krzyzykiem, mysle, ze nie wydasz wiecej niz 150 zl...albo wezcie jakis kredyt w banku na 100tys eu i fundnijcie dzieciakowi cos ..niech rosnie na malego Kubice czy jakas artystke.. he he :D
Moze spytacie rodzicow dziecka, co chcieliby?
Jesli to dziewczynka, to zlote ozdoby sa zawsze dobrym prezentem (np. lancuszek z krzyzykiem - ile moze kosztowac w Polsce? albo bransoletka).
Tez mi sie wydaje, ze w Polsce wyszloby to taniej.
My niedawno kupilismy zegarek na komunie, 140 euro.
Ktos kupil aparacik fotograficzny cyfrowy za jakies 200 euro.
Dziękuję za radę. Też nam to przyszło na myśl ostatnio, żeby się spytać rodziców dziewczynki co jej kupić. Odpowiedź brzmiała: "Rower. Ma już w sumie jeden, ale drugi zawsze się przyda." Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę