Polacy

Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna
>>>Przypuszczam, ze ludzie ci stracili wszystko i wstyd im wracać do kraju z niczym
Czym się różni kradzież prądu od innej kradzieży?
Niczym, ale my Polacy byliśmy przyzwyczajani przez lata, że państwowe, to niczyje.
Odnosilam sie tylko do posta Magdasi, w ktorym jest napisane, ze posiadali TV i inne zdobycze techniki. nie napisane jest, ze te sprzety pochodzily z kradzieży.
Napisane jest, ze pobierali nielegalnie prąd, to czym mieli swiecić? Oczami? Jesli wlosi tylko tyle mieli im do zarzucenia, to jako takie bogate panstwo mogli im zapewnić warunki do zamieszkania z legalnym doprowazdeniam pradu.
Smacznego ;)
Ludzie co wy wogole wypisujecie, niby dlaczego wloski rzad ( czytaj wloskie rodzinym, ktore same ledwo dociagaja do konca miesiaca) mialby utrzymywac wszystkich nierobow z calego swiata. Dac im mieszkania, prad i co jeszcze? A poza tym wydaje mi sie, ze w Polsce jeszcze z glodu sie nie umiera i podobno praca jest dla wszystkich szczegolnie fizycznych ale przeciez wygodniej w jakims tunelu w Rzymie.
Nieroby i zlodzieje!
Zwłaszcza, że w Polsce teraz cuda, cuuuda się dzieją!:))
Rząd miłości mamy i Donalda Cudotwórcę.
Polska maleńkimi kroczkami podnosi sie z biedy, a mimo to nie wyrzuca biedniejszych obcokrajowców, tylko pomaga im. W Polsce tez jest mnostwo ludzi, ktorym nie starcza do konca miesiaca, ale nie pogardzaja tymi biedniejszymi. Jeszcze kilka lat, a Wlosi bedą do nas chmarnie przybywać w poszukiwaniu srodkow do utrzymania. Nie czuje do Włochów sentymentu, ale to nie znaczy, że bede ich "psami szczuła". W zyciu jest róznie. Dzisiaj masz co jesć i gdzie mieszkać, a jutro może wszystko sie zmienić i co? należaloby wówczas zostawić cie na pastwe losu? Każdy ma prawo do godnego życia. Przestepców należy karać, a biednego wspierać.
Parę miesięcy temu widziałam program publicystyczny,chyba na rai1,pokazywano wlaśnie emigratów mieszkających w kanałach,parkach w Rzymie,no i byli też Polacy.
Niestety nie byli to ludzie którzy znależli się bez pracy i wstydzą się wrócic do kraju,byli to zwykli żule,którzy u nas w Polsce śpią po dworcach i żebrają na flaszkę "jabcoka" i były tam też kobiety przepite do szpiku kości.Nie wiem dlaczego tu przyjechali,bo na pewno nie pracować,może muśleli że we Włoszech kasa na ulicy leży i będą mogli dowoli chlać.Ja rozumiem że w tych ludziach jest własna tragedia ale nie uważam aby rząd włoski miał robić za "siostrę miłośierdzia" jeżeli rząd polski ma ich w d...Nie przesadzajcie,bo Włosi nie różnią się niczym od innych krajów,i nic w tym dziwnego że chcą się pozbyć przestępców.My dziękujmy Bogu że w Polsce nie mamy takich problemów,ale jeżeli nadal nasz kraj bedzie się tak prężnie rozwijał jak to mówi inf,to za parę lat my będziemy musieli sie borykać z cudzoziemcami i nie tylko tymi co przyjeżdżają do pracy ale też z tymi którzy napadają,zabijają,kradną itd..A i jeszcze jedno zamiast krytykować tak bardzo tych którzy chcą zrobić porządek,pomóżcie swoim rodakom,zabierzcie ich do swoich domów albo dajcie im kasę na życie,znajdźcie pracę a nie przechodźcie biernie,odwracając głowę.
Im mniej państwa, tym lepiej. Państwo niech już się nie "pochyla z troską" nad losem obywatela, bo nigdy nic z tego dobrego nie wychodzi. Rząd powinien zając się polityką monetarną, obronnością, przestrzeganiem prawa. Powinien nie masakrować ludzi podatkami, bo nie będą tworzone nowe miejsca pracy. Rząd nie jest ani od "tworzenia nowych miejsc pracy" ani od "walki z bezrobociem". Wystarczy, że nie będzie przeszkadzał milionami głupich przepisów i rozrośniętym, jak rak fiskalizmem i biurokracją.
To jest liberalno-prawicowy katechizm.
Asia,masz racje,zgadzam sie z toba!!!!!!
a ja cały czas nawiązuje do pierwszego posta. >>>>>>>koczujących w pomieszczeniach i przejściach bezpieczeństwa tunelu w okolicach Watykanu
O co Ci chodzi teraz, bo nie bardzo zrozumiałem, papież miał do nich wyjść?
hahahahaha, najlepiej tunelami :)
Juz po niedzielnym rosole i kotlecie ?
Ja kotleta właśnie kończę. Z przysmażaną młodziutką kapustą pekińską, pycha.:)
W obozach pracy Polacy też żyli jak koczownicy i jakoś nikomu z wladz wloskich to nie przeszkadzalo. Nawet przymykali oko na zbrodnie, jakie mialy tam miejsce. Niektorzy stróze prawa nawet czerpali z tego korzysci. Skad wiadomo dlaczego Polacy zamieszkali w tych tunelach? Może zostali zwerbowani do pracy, na miejscu okazalo sie, ze zostali oszukani. Nie znamy szczegółów wiec trudno osadzac, ze zamieszkiwali tam bandyci. Częś zostala aresztowana, bo ukradli prad. Czy to aż taka wielka zbrodnia? Nie kradli tego pradu z checi zysku. Kradli, bo musieli jakos zyc w tych tunelach.
"Głodnych nakarmić, spragnionych napoić".
53 masz rację alkoholizm to choroba więc ci ludzie powinni się leczyć albo przynajmniej próbować a w wielu wypadkach nawet tego nie próbują,wiem co piszę bo uczestniczyłam w spotkaniach(praca)alkoholowych,przez 20 lat opiekowałam się nimi w szpitalu,do pomocy takim ludziom są odpowiednie instytucje a nie rząd.A ponadto jeżeli ktoś dopuszcza się łamania prawa(kradzież prądu) powinien być stosownie ukarany-grzywna tak jak to jest w przypadku ludzi ,którzy mają mieszkanie i kradną prąd na lewo.Nie można tlumaczyć tego tym że ktoś bez pracy-bo to bardzo prosty,sposób na łatwiznę w życiu-"po co pracować jeżeli miejsce do spania znajdę,televizor zwędzę,prąd sobie podciągne na lewo,na jedzenie i jabcoka wyżebrzę,a co tam życie jest jedno co się będę wysilał,nie jestem frajerem"-to nie jest sposób na życie i nie jest sposób który powinniśmy pochwalać.Inny całkiem problem jest pomoc ludziom w potrzebie,którzy chcą coś mieć ale powineła im się noga,zostali okradzieni itd...tu powinna wykazać się opieka społeczna i kościół,co zresztą robi w miejszym czy większym stopniu i tak jak napisał genio nie jest kompetencją rządu opieka nad ubogimi,natomiast jest- bezpieczeństwo narodu.
gienek i ziemniaki z koperkiem tez byly ?
Troche odbieglysmy od tematu. Polacy zostali aresztowani za kradzież pradu, a część wydalona. Nie jest napisane dlazcego tam koczowali.>>>>>>>>powinna wykazać się opieka społeczna i kościół
Ależ tam było napisane "pod Watykanem". Nie można wyciągać wniosków na podstawie formy napisania artykułu. Pod Watykanem, czyli w pobliży państwa watykańskiego. Blisko tego koczowiska znajduje się wiele innych instytucji, ambasad itp. Nie dajmy się zwariować, czy nie widzisz, że autor artykułu kieruje Twoimi wnioskami, wstawiając takie "pobliże", jakie mu pasuje?
Nie wydalono ich z tamtąd bo tam koczowali.Wszystko zaczeło się od 16letniej cyganki która chciała ukraść miemowlaka w Neapolu i została na tym przyłapana,potem zaczął się samosąd(chore!!!)neapolitańczyków nad osadami romów-podpalania itd..a potem rząd zlecił odpowiednim władzom uporanie się z sytuacją nielegalnej emigracji we Włoszech i w ten sposób odkryto Polaków w kanałach.Ale gdyby nie historia z romami to do dzisiaj Polacy by tam mieszkali(pod cichym przyzwoleniem carabinierów i policji)
niemowlaka
Interesujące dlaczego Polacy zakoczowali w poblizu Watykanu, a nie pod ambasadą np. niemiecką. Zreszta nie ważne. Co do informacji, to chyba oczywiste, ze gdyby zostalo napisane, ze zostalo odkryte koczowisko na siodmym kilometrze od dworca glownego w pobliżu hotelu jakiegos tam, informacja bylaby taka sobie nieprecyzyjna. Każdy katolik wie (za Włochow nie ręczę), gdzie znajduje sie Watykan.
To, że Cyganie kradną dzieci, kury i wszystko co sie da znane jest mi od dziesięcioleci. Niezrozumialym dla mnie jest dlazcego z tego powodu we Włoszech konsekwencje ponoszą inne nacje.
Po tych Polakach widać, pozostałości patologi poprzedniego systemu. Mimo że są branża w Polsce, gdzie przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto wyniosło 3 tys. 155 zł, czyli ok. 900 euro.i jest brak pracowników , wola tkwić w tym sposobie myślenia .
Miałam okazję być w Neapolu i widzieć tą porażającą stertę śmieci, które walają się na ulicach. Wydaje mi sie, że służby porządkowe, które powinny sie tym zając robią to tak od niechcenia. A szkoda... Być może jest to lenistwo i osowiałość urzędników?
Polacy, wracajcie do kraju, bo:

http://prawica.net/node/11876#comment-248272
genio,wystarczyło że spadły słupki poparcia dla rządu, i nagle, wydarzył się cud.
Nie tylko rozpoczęto budowę , Stadionu Narodowego, ale przyspieszą się pracę nad reformami. Należy jeszcze wspomnieć o nie spotykanym tempie spadku stopy bezrobocia . Hiszpania potrzebowała na to 20 lat. Oczywiście nie jest zasługą rządu Donalda Tuska]
* to
tym bardziej nie jest to zasluga kaczek !!! :P
Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka