Parę miesięcy temu widziałam program publicystyczny,chyba na rai1,pokazywano wlaśnie emigratów mieszkających w kanałach,parkach w Rzymie,no i byli też Polacy.
Niestety nie byli to ludzie którzy znależli się bez pracy i wstydzą się wrócic do kraju,byli to zwykli żule,którzy u nas w Polsce śpią po dworcach i żebrają na flaszkę "jabcoka" i były tam też kobiety przepite do szpiku kości.Nie wiem dlaczego tu przyjechali,bo na pewno nie pracować,może muśleli że we Włoszech kasa na ulicy leży i będą mogli dowoli chlać.Ja rozumiem że w tych ludziach jest własna tragedia ale nie uważam aby rząd włoski miał robić za "siostrę miłośierdzia" jeżeli rząd polski ma ich w d...Nie przesadzajcie,bo Włosi nie różnią się niczym od innych krajów,i nic w tym dziwnego że chcą się pozbyć przestępców.My dziękujmy Bogu że w Polsce nie mamy takich problemów,ale jeżeli nadal nasz kraj bedzie się tak prężnie rozwijał jak to mówi inf,to za parę lat my będziemy musieli sie borykać z cudzoziemcami i nie tylko tymi co przyjeżdżają do pracy ale też z tymi którzy napadają,zabijają,kradną itd..A i jeszcze jedno zamiast krytykować tak bardzo tych którzy chcą zrobić porządek,pomóżcie swoim rodakom,zabierzcie ich do swoich domów albo dajcie im kasę na życie,znajdźcie pracę a nie przechodźcie biernie,odwracając głowę.