życie nocne - Rzym

Temat przeniesiony do archwium.
hej:) to znowu JA:)! tym razem chcialabym sie poradzic Was, Rzymianie i turysci, gdzie warto isc zabalowac w wiecznym miescie?:) Jesli chodzi o rodzaj muzyki, jaka preferuje to zdecydowanie house, ale tez r'n'b. Nie przepadam za typowa "techniawka" :) Slyszalam o takich miejsach jak Piper, Chalet, Baia i kilku innych, ale juz nie pamietam nazw. Co sadzicie o tych dyskotekach? Gdzie warto isc? Gdzie jest dosc bezpiecznie?
Czy we wszystkichh dyskotekach placi sie za wstep? jesli tak to ile?
Z gory dzieki za rady;)
A wiec miejsca typu "figo" z fajna muzyka raczej komercyjna-la maisone w centrum i art caffe (ciezko sie dostac) na skraju villa borghese niedaleko porta pia.Muzyka dokladnie jak lubisz;)
Co do bardziej masowych miejsc to testacio, ale szczerze mowiac to nie przepadam z takimi klimatami- polecam akab maja pare sal wiec mozna muzyke wybrac.
piper, via tagliamento, jak dla mnie to trzeba naprawde house lubic jak na to miejsce
baia- teraz to chyba po prostu barca, ponte margherita, club na barce, duzo studentow
fajna tez jest joia jak dla mnie, niedaleko piramide

dobrej zabawy w rzymie zycze:)
dzieki:) a moglabys powiedziec jak to wyglada cenowo:)? wszedzie biora za wejscie?
moze ktos jeszcze zechce sie wypowiedziec?
wiec ja o miejscach w rzymie hausowo rnb niewiele wiem ..ale moge polecic rzymskie plac ..masa ludzi no i wstepu nie pobieraja :):)
po 1 san lorenzo ..sami studenci i bardzo malo turystow
2 trastevere ..troche tloczno ..ale jak sie przyjdzie w pore to mozna znalesc miejsce siedzace na scalacie :)
no i campo dei fiori ..ale to na samym koncu bo bardzo turystycznie
dzieki:)!
a jak sprawa wyglada z cenami? gdzie placi sie za wstep i mniej wiecej ile?
prawie wszystki knajpki w okolicach san lorenzo sa za free ..to samo campo dei fiori i trastevere ..w zasadzie placi sie tylko gdy cos sie w srodku dzieje ..musica dal vivo czy tance skakance ..z tego co pamietam ceny zaczynaja sie od 5 euro
la maisone- za free
art caffe- roznie bywa ale najczesciej nic sie nie placi, to elitarny klub i samo wejscie to sukces, trzeba w kazdym razie odstawic sie jak na wesele, no ale jak juz sie wejdzie...........:)
akab- 15euro
joia -15 euro
prawie wszystkie kluby w testacio okolo 10-15euro, za wyjatkiem koyote:)choc nie do konca polecam:)
knajpy na san lorenzo jak najbardziej ale to puby nie dyskoteki
dzieki!
skrzatku, na Ostiense i Testaccio jest bardzo duzo klubow zdjae sie house'owo-dyskotekowych..tam sie placi...ile nie wiem, ale to są jakies duze imprezownie

na Trastevere i okolice Campo de Fiori jest duzo mniejszych przyjemnych knajpek, gdzie tez mozna potanczyc...i tam raczej nie ma biletow wstepu...i chyba w ogole te okolice są przyjemniejsze, szczegolnie jak ktos nie zna miasta
strasznie kochani jestescie tu wszyscy!:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Matura