praca wakacyjna w e włoszech w restauracji lub hot

Temat przeniesiony do archwium.
witam mam pytanie pracował ktos moze w hotelu lub restauracji we włoszech np. w Rimini > ? jakie sa warunki pracy i ile można zarobić ??? planuje wyjazd do Rimini do pracy na wakacje
zależy, a masz jakieś plecy? :)
Moj maz pracuje w hotelu na recepcji i zarabia kolo 1000 euro plus ekstra za nocki i prace w swieta. Hotel jest 3 gwiazdkowy.
nie mam plecow:) praca z ogłoszenia w
:( szkoda bo plecy zawsze są dobre ale nie martw się jakoś sobie dasz radę :) tam jakoś wszystko gładko idzie :) przynajmniej dla mnie
we Włoszech podobno najlepiej być kelnerem :)
NAPIWKI :)
witaj na znalezienie pracy w rimini zwlaszcza w hotelu jest juz troche pozno sezon zaczal sie kwiecien/maj choc przy odrobinie szczescia i znajomosciach moze sie udac..co do zarobkow to zalezy -jesli przez posrednikow zarobisz ok 800e
max1000e dodam ze w hotelu nie jest lekko pracuje sie od 7 rano do 14-15 potem przerwa gdzies do18 i od18-21 w restauracji tez sie nabiegasz...pozatym trzeba uwazac bo powiedzmy jestes zatrudniona jako cameriera di sala-kelnerka..a robisz oprocz tego wiele innych reczy..nie daj sie wykorzystac..powodzenia
ps.sluze pomoce jakby co..jestem w rimini
hej agablazevic odezwij sie do mnie na maila [email] lub podaj nr. telefonu :) prosze
Hejka:)
Jeśli chodzi o prace w Rimini, to nie martw się, napewno coś znajdziesz, wiem..bo w tamtym roku pojechałam do pracy przez pośrednika ale... praca w hotelu to masakra, po 13 h dziennie za 1200 euro to nawet sie nie opłaca..czysty wyzyskm i nie można było tego wytrzymać, nie zdawałam sobie wcześniej sprawy jak to jest pracować 13 h, jeszcze jako cameriera do sala- która oczywiście robi wszystko. No więc szybko zrezygnowałam z tej pracy i właściwie chodziłam, i sama szukałam,pytałam w hotelach, i naprawde praca była- chcieli mnie chętnie przyjąć, jeszcze jak słyszeli ,że mówię po angielsku i dobrze po niemiecku( jest tam troche Niemców w sezonie) no ale co z tego.. jak wszedzie prawie była taka ciężka praca, tyle godzin.. No więc ja się z tamtąd zabrałam i znalazłam pracę gdzie indziej, w barze- stacji, też za dobrą kasę, a normalna praca 8 h- też w nadmorskiej miejscowości także połączyłam pracę z wakacjami, w tym roku też planuje wyjazd bo fajnie można zarobić a do tego mieć fajne wakacje;) I nie przejmuj się tym ,że sezon już się zaczął.. i tak jak się zakręcisz to coś znajdziesz ale szerze nie polecam pracy w hotelach Pozdrawiam
mam jakies problemy z wyslaniem maila..comunque moj adres mailowy [email]
pozdrawiam
Czesc Kras! Godzinke temu napislam do mnie moj byly pracodowca, ze szuka kelnera do swojego hotelu w Cesenatico. Jeśli jakos Cię to interesuje, to daj znać na mojego emaila: [email] Tylko warunek jest taki, że musi to być osoba, która zna włoski i ma chociaż trochę doświadczenie. GEnerlanie bardzo fajni ludzi, hotel z widokiem na morze, miejscowość raczej nudnawa (bo to 2 km od centrum Cesenatico), raczej dobrze płaci (jak na tamte warunki, no i w zależności od doświadczenia). Oczywiście praca jest ciężka- tak po 10 h dzienne i bez dnia wolnego. Mówię uczciwe, jak wyglądają sprawy. Czekam na kontakt, jak najszybciej.
Nieradzę jechać do hotelu to jest koszmar pracuje sie po 14 godziń dziennie szok
to prawda ze ie pracuje przynajmniej 10 godzin, nawet jesli wczesniej ci wciskaja bajki ze sie robi 8 massimo 10, jak trzeba, a czeto trzeba to sie zapieprza nawet po 15 g, zalezy gdzie ale czesto nie ma ani jednego dnia wolnego, zarobki od 800 na poludniu do 1200
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

CafeItalia