Do mieszkających w Rzymie..pytanie ;-)

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie
Mam pytnie..od pazdziernika zaczynam erasmusa na la sapienzy..al niestety firma w której pracuje zarządała ode mnie orgomnej kasy za zerwanie umowy...i musze kombinować. Nie zrezygnuje z wyjazdu ale z pracy również... (2-3 razy w tyg) bede przylatywac co tydzień do rzymu na 3 dni...i szukam zakwaterowania na ten okres...-bilety lotnicze mam prawie za darmo takze finansowo dam rade. Nie opłaca mi sie jednak wynajmowac mieszkania...interesowałby mnie pokój typu jakies pokoje gościnne, B&B, czy nawet wspolnie z kimś w mieszkaniu...zreszta to tylko 3 miesiące. Po prostu nie chce przepłacać ...Czy ktos z was słyszał o takich pokojach...??? wiem że to nie to co u nas w krk np każda uczelnia ma pokoje gościnne..itp..bede wdzieczna za jakąś rade w tej sprawie...
a nie możesz wziąć bezpłatnego urlopu na 3 miesiące? tak byłoby ci chyba łatwiej... w każdym razie powodzenia.. albo weż poprostu akademik sobie bo tak to masz stałą miejscówę i sie nie martwisz o nic. chyba nawet ci taniej wyjdzie niż co tydzień szukanie jakiegoś lokum. za dużo stresowania sie
no własnie problem jest w tym ze w rzymie strasznie trudno z akademinkami! rozglądałam się juz troszkę, a o urlop prosiłam ..powiedzieli nie!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia