aparat na zeby

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
czy wie ktos moze ile kosztuje tu w Włoszech zalozenie aparatu na zeby dla dziecka bede wdzieczna za informacje
jestem na biezaco,bo moj syn bedzie nosil aparat.jesli jestes ubezpieczona we wloszech i masz ze soba dziecko,ktore ma mniej niz 14 lat,dostaniesz aparat za darmo.musisz dowiedziec sie,do ktorego osrodka pojsc..sa specjalne osrodki dla dzieci,gdzie sa dentysci i ortodonci,idz do AUSL i zapytaj.
tak jestem ubezpieczona w wloszech syn ma 13 lat dziekuje ci serdecznie za informacje pozdrawiam
ja za aparat zaplacilam okolo 2000 euro
Witam- moze ktos poda wiecej informacji na ten temat- tez mam corke 13 letnia i powinnam jej zalozyc aparat. Jak to wyglada w praktyce?
aga,ale co chcesz wiedziec w szczegolach?ja jestem na etapie zakladania mojemu synowi.
jeśli już jesteśmy przy aparatach ortodontycznych, to jaką one mają nazwę po włosku ?
aparecchio
apparècchio...due p
Bez względu na to, na ile zębów jest przewidziany ma być due p?
TAK...DUE P TAK JAK DUE F W VAFFANCULO
Aha, czyli to pewnie podobnie, jak podwójne litery w :bruTTa puTTana, prawda?
Dziękuję bardzo.
TAK I TAK JAK DUE t w fatti inculare
Ach, jaki ten język włoski prosty i przewidywalny, czy pomylę się, jeżeli stwierdzę, że na podobnej zasadzie funkcjonuje pisownia(i tu z wyrazami uszanowania)...zozza zoccola
tak, wlasnie tak funkcjonuje...podobnie jak ,bez obrazy,testa di cazzo
quzwa wszystko jasne...pelnia w sobote!..wszyscy tacy dzis....'qwasni'
Kiedyż to ja będę znał język na twoim poziomie. Wyobrażam sobie, jak musi ci on być pomocnym w pracy, wśród znajomych.
Co jest gaio, słodki jestem przecież, jak miód.:)))
mowie ze pelnia idzie...zreszta hmmm ..dobrze pracujacy jezyk przydaje sie..kazdej kobiecie
wei...togliti dalle palle con due l
..to nie powazne...
gaio,przepraszam cie bardzo,ale ja rozmawialam tu o powaznych sprawach typu aparat na zeby dla dzieci i nie jest powazne jak jakis tam robi roznice czy nie robi sobie zarty z powaznego tematu
Dalle palle??? Ależ ostatnią rzeczą, na jaką miałbym ochotę, jest konkurować z tobą na płaszczyźnie zawodowej, spokojnie.
No tak, temat jest poważny bardzo, śmiertelnego szczękościsku można wręcz dostać.
Moglibyście z tłumaczeniem chociaż dawać, lepiej by się czytało ;]
A emre (nie jestem pewna czy tak) radzę nie odpowiadać na głupie teksty a potem pisać że to poważny temat. :)
nie robi roznicy... nie musisz ze mna konkurowac,nie ma takiej potrzeby na twoje szczescie...tiula gdyby ten facet mial troche jaj,to dalby sobie spokoj z kiepskimi zartami
Ciekawe spostrzeżenie. Jednym słowem, gdybyś ty mogła mieć jaja(coś, nie wiem sam, co każe mi domniemywać, że nie jesteś w nie wyposażona, ale kto wie), byłyby wielkości cocomerów...albo jeszcze troszkę większe.
noi przegapilam tak ciekawa dyskusje ;))
aga,ten facet ma jakies kompleksy
taaaaaaa, komleks kukulczych jaj ,poverino
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Szkoły językowe

»

Życie, praca, nauka