Bilet na metro

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.

Za tydzien jade na miesiąc do Mediolanu,czy mogę kupić bilet na linie metra od 16wrzesnia do 16pazdziernika? a nie od 1do 1???

Czy tylko i wylacznie mozna kupic miesieczny rodzaju od pierwszego do pierwszego?

Będe wdzieczna za info.
jedno miesac metro Milano kostuje: 30e
To wiem.Chodzi mi o to czy bilet jest tylko sprzedawany od 1 do 1 czy mozna kupic od 15 do 15innego miesiaca?
z tego co wyczytalam to nie - abonament wykupuje sie najpozniej do 15 danego miesiaca i jest wazny na miesiac w ktorym zostal wykupiony i trzeba wyrobic tessera

mozna kupic karnet - 10 biletow za 9,20
albo karnet tygodniowy za 6,70 ( 2 przejazdy dziennie w ciagu 6 dni - w tym samym tygodniu)
Dzięki za odpowiedz.Chyba jednak bede musiala doladowac elektorniczny ktory kupilam w zeszlym roku najtansza opcja dla mnie....chyba jest jeszcze wazny...oby;]

Pozdrawiam
http://www.lenord.it/website/lenord/it/biglietti_e_abbonamenti/biglietti_e_abbonamenti_ramo_milano.php
jesli masz tessera - ta ze zdjeciem itp. to jest wazna 4 lata
mozesz kupic abonament tygodniowy

Abbonamento settimanale - Milano

Costo
€ 10,00 tessera valida 4 anni - jesli ja posiadasz to juz nie powinnas nic zaplacic
€ 9,00 ricarica settimanale - abonament tygodniowy

mozesz wykupic za jednym razem 4 abonamenty tygodniowe (tak aby nie biegacco tydzien po doladowanie)

E' possibile ricaricare in anticipo le tessere elettroniche?

1) se il cliente ha caricato su una tessera un contratto (settimanale o mensile o annuale) può sempre acquistare in anticipo lo stesso tipo di contratto per il periodo successivo (settimana o mese) fino a un massimo di quattro periodi consecutivi (incluso quello in corso)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia