loty do Boloni

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Jakimi lotami latacie do Boloni. Ja latałam Centralwings ale ostatnio odwołali wszystko.Włoskie linie są dośc drogie...moze ktos z Was zna jakieś inne tanie linie do Boloni???
zerknij na prawo ,jest wyszukiwarka..wpisz slowo :Bologna
Wizzair lata od około 20 października... W tej chwili chyba najtańszymi połączeniami są te z SASem (przesiadka w Kopenhadze) i z British Airways (przesiadka w Londynie).
wez lot z Warszawy do Bergamo..potem autobus i do Bresci..z Bresci zlapiesz pociag gdzie chcesz..za 350 zl masz bilet we 2 strony...wejdz na stronke www.smartfly.pl..jest tam taniej niz na stronce Wizza..serio, jak ktos mi nie wierzy to zrobcie symulacje rezerwacji i tu i tu...zaoszczedzilam 26 eu
No fakt, taniej. Ja tym razem wykupiłam lot w jedną stronę w SASie... około 600 zł ale wysiądę w Bolonii więc odpadają koszty pociągu, transportu z lotniska itd... I poza tym nie będę musiała martwić się o walizkę, komputer, torbę, tudzież inne drobiazgi ;-) Boję się tylko, że nie zdążę z przesiadką... mam 50 minut przerwy między jednym a drugim lotem :/
alez ty rozrzutna jestes!..szastasz forsa..600 zl w 1 strone???
no zaszastałam....

ale zależało mi, żeby wysiąść już w Bolonii o przyzwoitej godzinie.

Poza tym jak doliczysz cenę pociągu czy autobusu ta różnica będzie dużo mniejsza.
autobus 10 eu plus pociag 20 eu..a bilet w 2 strony Wizza 350 zl... :D to oblicz to razem 165 eu/we 2 str/540 zl calosc ..a ty jeszcze muszisz zaplacic powrot drugie 600? mam na mysli ,ze lot w 1 str nigdy nie jest ekonomiczny..przerabialam to ,placilam za lot w 1 str 90 eu a wowczas powrotny kosztowal 120 eu..dlatego pisze..ze juz tak nie zrobie..:D
Witam, czy wiesz jak najlepiej zorganizować wylot do Werony, później przejazd do Bolonii i powrót lotem z Bolonii do kraju... ??? Wylot z Katowic lub Krakowa, powrót podobnie. Pozdrawiam
oj nie nie, dalsze 2 loty kupiłam w Wizzie za 80 eu ;-) ale już będą to bezpośrednie Bolonia- W-wa ;-)
Cześć, co prawda to nie ten wątek ale nie wiem czy zaglądasz do starszych tematów. Zauważyłem, że wiesz sporo o środowisku Polaków w Bolonii... Chciałbym kogoś odnaleźć w tym mieście, a niewiele mam danych, czy możesz mi podpowiedzieć jak mógłbym się do tego zabrać, gdzie uderzyć ???
zajrzyj na Naszą Klasę... jest tam profil Polacy w Bolonii
Dziękuję za odpowiedź, heh.. nasza-klasa jest tak banalna, że nie wpadłbym na to... A przy okazji mam pytanie, czy Ty spotkałaś się w Bolonii z restauracją Marianii Adaccio...??? To uubiony lokal i jedyny punkt zaczepienia, w którym mógłbym być może, uzyskać jakiś kontakt z poszukiwaną przeze mnie osobą... :(
http://wiadomosci.onet.pl/1824863,12,item.html
..."na lotnisku znajdują się nie tylko ludzie, którzy mieli wylecieć dzisiaj. Są też ci, którzy mieli lecieć 16 września, ale ich lot przełożono o trzy dni, na dziś"...he he ja mialam leciec szesnastego..ale szybko Centralwings oddal mi kase..chwala niebiosom, ze mnie nie wkrecono w ten dzisiejszy lot...nie ma to jak fart.Zamiast tracic i czas i nerwy..lepiej sobie samemu zorganizowac szybki wylot..polecam www.smartfly.pl /dla mnie rewelacja...cenowa :D
Dziekuje za odpowiedź ale jak widać po Centralwings, nie zawsze najtaniej znaczy najlepiej.. chciałbym w miarę pewnie dotrzeć do Werony, a poźniej po odwiedzeniu Bolonii, dotrzeć do Polski, czy sprawdzałaś już osobiście taką trasę ?? Pozdrawiam :)
..najtaniej ci wyjdzie Wizz Warszawa Bergamo..potem porusznie sie pociagami jest promocja na bilety kolejowe nazywa sie OFFERTA AMICA ..jezeli sie kupi bilet na 24 h przed rozpoczeciem podrozy to masz znizke spora bo 20 %/ale nie obowiazuje w poc.regionalnych/ sama Verona jest wezlem kolejowym..polaczenia do niej sa dobre jak i do Boloni..i Venecje masz niedaleko
Dziękuję za wiadomość ale nie bardzo umiem znaleźć lotniska w Bergamo, na Smartfly.pl ... Podobnie jak nie umiem znaleźć żadnego połączenia do Boloni z Katowic, Krakowa czy W-wy... Chyba, że coś robię źle... Nie wiem też dlaczego w tej wyszukiwarce nie ma lotniska w Weronie.. ?? Pozdrawiam
..pewnie masz zjebana wyszukiwarke profesorku..hehe..zawolaj palacza z kotlowni albo ciecia he he to ci pomoga, co 3 glowy to nie jedna buhahaha
Hmmmm alee błysnęłaś... A w szkole też taka mądra byłaś...??? Nie chcę być nie miły ale jeśli nie umiesz pomóc, to się nie napinaj bo ktoś może Cię przyciąć... Wg Ciebie jest opcja wyboru lotniska w Weronie na Smartfly.pl ???
nie sprawdzalam..ale z tego co wiem nie ma nic bezposredeniego do Verony..sa przesiadki/traci sie czas...po co?lubisz tkwic jak dudek na jakims lotnisku?/..podalam ci najtanszy lot i najlepsza wg mnie opcje..doradzilam ci jakbym to sama sobie doradzala...profesorku..i mi nie groz..bo ten kto grozi ten sie boi...a ty nie grymas jakbys PSM mial..nie pasi.. to idz do biura podrozy,zrobia ci schedule i ci dolicza za fatygge 50 eu do ceny biletu..bye
Verona jest na stronce Volagratis...ale wybulisz 230 eu..zamiast 100 do Bergamo WIZZem..lotnisko w Bergamo nazywa sie na stronce Smartfly.pl Milano Orio al Serio..skrot BGY !....a najlepiej jest wpisywac opcje :'wszystkie lotniska' wtedy masz kilka propozycji...sieroto ..tzn profesorku....od mniemanologi stosowanej?:D.. notte
Wiesz co... Ty chyba jesteś z Samoobrony... , a już na czole na pewno masz napisane: warszawka. Pyskata jakby studiowała na Sorbonie, a musi oszczędzać 100 eu żeby się dowartościować... Jeśli ktoś pyta o życzliwą sugestię to się odpowiada lub nie ale tylko sensownie, a nie jak małolata z bazaru. Dzięki za tłumaczenie obsługi wyszukiwarki i za pouczenie, pozdro foR YOu i ALl sUGaR bArbIe...
dziwne..ze reszta Polski ma zawsze "kompleks Warszawy"..a wlasciwie nie dziwne/mnie to nie dziwi..przywyklam/ bo zawsze to predzej czy pozniej wychodzi...ten kompleks rzecz jasna..i po co?.. i na co?...przeciez wszyscy jestemy rodakami../ja tylko lubie zartowac profesorku..nie wiedzilam ze znasz malolaty zbazrku..ja kupuje w Delikatesach.. he he delikatesy he he
>>>dziwne..ze reszta Polski ma zawsze "kompleks Warszawy".
Nie mam żadnych kompleksów, a na myśli miałem warszawkę /zarozumiałą, arogancką i buraczaną część społeczeństwa Warszawy, która zawsze jest the best.../. Inteligentna, cięta riposta i owszem, dociera do mnie ale pomyliłaś prymitywne żarty z brakiem zasad elementarnego wychowania. Potrzebuję pomocy kogoś, kto ma opanowane proste połączenie, a nie wpocin kogoś, komu wydaje się, że ma poczucie humoru i ..., że wszyscy jesteśmy rodakmi.
połączenia Bolonia-Katowice są dwa razy w tygodniu - wizzair,można znalezć na stronce smartfly.pl i jest taniej niż bezpośrednio u przewoznika
wprowadziłam cię w bład bo loty te,podobnie jak Katowice -Bolonia,są dopiero od 27 pazdziernika w poniedziałki i piątki-115 PLN
Dziekuję za podpowiedź ale muszę pojechać najpierw do Werony, a dopiero poźniej do Bolonii i stamtąd wrócić do Polski, poza tym właśnie połączenia są dopiero pod koniec pażdziernika, a ja musiałbym polecieć wcześniej...
..'a musi oszczędzać 100 eu żeby się dowartościować..'..na te 100 eu to ja ciezko pracowalam i nie zmierzam ich oddawac byle komu 'bez walki'..to sa moje pieniadze i uwazam, ze jest im lepiej w moim portfelu niz u kogos innego..Do pieniedzy tez trzeba miec respekt..bo sa 'jednokierunkowe'
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego