telefon komórkowy

Temat przeniesiony do archwium.
ciao, mam pytanie: jeśli chciałabym kupić starter na kartę z sieci vodafone czy muszę okazać jakiś dokument, gdzię mogę kupić taką kartę i ile ona kosztuje? i gdyby mógł mi ktoś odpisać jak jest po włosku: starter, karta sim i telefon na kartę? pozdrowionka dla forowiczów :)
wyszukiwarka
http://www.wloski.ang.pl/Dzwonienie_do_Polski_z_Italii_31676.html

tak, zazwyczaj musisz dac im dokument tozsamosci i wybierasz taryfe jaka ci pasuje.
la scheda-karta
Więc...
Karte kupujesz tak jak w Polsce, idziesz do kiosku (ja kupywałam zazwyczaj w Tabakierni czy jak to się tam pisze... tam gdzie papierosy i gazety.) i... nie wiem jak jest starter, ale mówisz że chcesz "carte per/da(no lo so...) Vodafone" i jakoś na migi że chcesz prima volta :D Starter chyba 10 euro kosztuje, a doładowania (przynajmniej od Winda ) po 5 euro.
No to napisałam...
Ale żeby dowód na zwykłą karte...
we Włoszech ,żeby kupić starter potrzebny jest włoski nr codice fiscale.Starter można kupić w serwisie TIM,WIND lub VODAFONE.W żadnym innym sklepie nie kupisz starteru, najlepiej jak kupi ci numer jakaś koleżanka lub włoscy znajomi.
Nie trzeba miec codice fiscale, a w salonach zazwyczaj troche mowia po angielsku, wiec spoko sie dogadasz.
trzeba zaraz na poczatku powiedziec ,ze sie jest pierwszy raz w Itali ...i nie ma codice fiscale..
dziękuję wszystkim za porady :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia